Siirry pääsisältöön

Viikko 18

Toukokuun ensimmäinen viikko meni jo maratonille kevennellessä. Tuttuja maratonperinteitä noudattaen olo on tässä vaiheessa, sellainen, että keventelyjakso todella tulee tarpeeseen. Juoksua 49,9 km, lisäksi pari jumppasessiota ja paljon kävelyä.


Maanantaina kevyttä koiralenkkiä. Molemmat saivat puolen tunnin hölkän. Olin vielä hieman väsynyt viikonlopun reissun univajeen vuoksi, eikä tiukempi suoritus olisi maistunut ollenkaan.
   PK1 8,96 km, 1:01'33, 6'52 min/km

Tiistaina juoksin pienen polkulenkin Zaden kanssa, kun ensin olimme käyneet tottelevaisuustreeneissä. Tutuilla poluilla oli kiva juosta pitkästä aikaa, vaikka jyrkät, joskin lyhyet ylämäet tuntuivatkin raskaammilta kuin syksyllä.
   PK polkulenkki 6,47 km, 0:47'22, 7'19 min/km

Keskiviikkona lepopäivä.

Torstaina tein hieman lyhennetyn vauhtikestävyyslenkin. Lämmittelyä parikymmentä minuuttia, sitten 7 km reilu 5 minuutin vauhtia ja lopuksi varttitunnin palauttelu. Reipas vk-vauhti tuntui raskaalta ja syke nousi turhan korkealle, joten päädyin lyhentämään lenkkiä, jotta palautumisaika ei venyisi liian pitkäksi.
   VK1 7 km, 0:35'31, 5'04 min/km, keskisyke 158 + verkat yht. 13,12 km


Perjantaina juoksin palautteluhölkän Zaden kanssa. Edellisen päivän kova treeni tuntui melko paljon, mutta kevyt liikkuminen teki hyvää.
   PK1 4,62 km, 0:31'56, 6'54 min/km, keskisyke 115

Lauantai oli lepopäivä.

Sunnuntain pitkä lenkki oli jo lyhyehkö ja kevyt. Ensimmäiset 6 km Ollin kanssa, loput Zaden kanssa. Kevyttä vauhtia oli helppo juosta, ja lenkkiä olisi ollut mukava venyttää pitemmäksi, mutta pari viikkoa ennen maratonia täytyy jo malttaa.
   PK1 16,71 km, 1:59'21, 7'08 min/km, keskisyke 118


Kommentit

Kuukauden luetuimmat

Maksimivetoja aamuharjoituksena

Vuosia sitten ajattelin, että aamulla juokseminen ei sovi minulle. Ennen aamupalaa ei jaksa ja aamupalan jälkeen ei pysty. Koirat ovat muuttaneet tämän käsityksen pysyvästi: ennen aamupalaa jaksaa kyllä ja aamupalan jälkeenkin pystyy. Minun aamulenkkini koirien kanssa ovat kuitenkin aina kevyitä, pappakoira ei enää vauhdista innostu. Olen muutenkin ollut sitä mieltä, että aamulla ei kyllä irtoa kuin kevyttä hölkkää. Päätin kuitenkin kokeilla kovempaa aamutreeniä nyt, kun kovien pakkasten vuoksi koirien ulkoilut ovat aivan minimissä, ja kun kuitenkin itse herään melko aikaisin joka tapauksessa.

Join herättyäni vain pikkuisen smoothieta ja lähdin hallille. Puoli seitsemän aikaan olin jo lämmittelemässä tyhjällä radalla. Olo oli ihan hyvä, yllättävän virkeä. Verkkailin viisitoista minuuttia, melko vähän siis. Nostin lämmittelyn loppupuolella pari kertaa sykkeen vauhtikestävyysalueelle. Kello kävi, eikä työpäivän aamuna tehnyt mieli venyttää harjoitusta, joten lyhyt, mutta tehokas lämmitt…

Viikot 3 & 4

Maratonharjoittelussani on kahden kovan ja yhden kevyen viikon rytmitys. Tämä on aikaisemminkin sopinut minulle hyvin.Nyt koville ja kevyille viikoille tehdään eroa vielä korostetummin, jotta kevyt viikko olisi varmasti palauttava, jolloin kovilla viikoilla olisi mahdollista treenata kovempaa. Viikko 3 oli kevyt viikko, jossa juoksukilometrejä 37,7. Kovalla viikolla 4 juoksua 70,14 km. Crossfit-treenejä molemmilla viikoilla kaksi.Viikko 3 Tällä viikolla passailin harjoittelussa lauantain talvijuoksusarjan vuoksi. Samasta syystä pitkä lenkki jäi väliin kokonaan.

Maanantaina lepopäivä. Edellisen päivän väsymyksen vuoksi huolellista syömistä ja paljon sohva-aikaa.

Tiistaina maksimitreeni hallissa. Sain kellottajaksi Annan, joka teki minua ennen saman harjoituksen. Lämmittelyjen jälkeen 2 x 1000 m ja 2 x 500 m. Hallissa kello ei näytä vauhtia tarkasti, joten tavoitevauhti piti arvioida tuntuman perusteella. Kierrosten tavoiteajat oli laskettu etukäteen, joten jokaisella kierroksella oli myö…

Kevyesti flunssan jälkeen

Helmikuun teemana on ollut makoilu & lepäily. Flunssa ja siitä toipuminen täyttää tänään kaksi viikkoa. Tammikuun viimeisenä tiistaina valmistauduin viikonlopun talvijuoksusarjaan juoksemalla lyhyemmän vauhtikestävyyslenkin. Kurkku oli hieman kipeä, mutta tavallista puolta lyhyemmälle lenkille uskalsin lähteä kokeilemaan, kun hyvin harvoin flunssaa sairastan, vaikka se kurkkukipuna joskus käväiseekin. Jo lenkin aikana kuitenkin huomasin, että olo on voimattomampi kuin yleensä. Neljän kilometrin vauhtikestävyysosuus meni jotenkuten, pitemmän harjoituksen olisin jättänyt kesken. Seuraavana päivänä olinkin jo väsynyt ja kipeä.

Talvijuoksusarjaan osallistumisen peruuntuminen ei juuri harmittanut. Edellisestä osakilpailusta oli vain kaksi viikkoa, kun tähän keskitalveen oli jostain syystä mahdutettu kahteen viikkoon kaksi kisaa. Ikävämpi juttu oli se, että harjoittelu täytyi tietysti katkaista kokonaan, ja viime viikon lauantaille sovittu tasotesti täytyi myös jättää väliin. Toistasata…