Viikko 12

Kovempi harjoitusviikko typistyi varsin vähäkilometriseksi viikonloppureissun vuoksi. Olin kuitenkin varautunut kiireisiin jo edellisellä, kevyellä viikolla ja juossut hyvän pitkän lenkin tätä viikkoa edeltävänä sunnuntaina.

Juoksua 36,5 km, pari lyhyehköä lihaskuntojumppaa sen lisäksi.


Maanantaina lepopäivä.

Tiistaina juoksin viiden minuutin vetoja. Harjoitus on minulle haastava, anaerobisella kynnyksellä juokseminen vaatii vähän keskittymistä ja jonkin verran valmistautumista aiemmin päivällä erityisesti syömisen osalta. Juoksin 15 minuutin lämmittelyn, jonka jälkeen 4 x 5 minuuttia kahden minuutin palautuksella. Vetojen keskivauhti vaihteli reitin korkeuserojen ja mutkien mukaan 5'13-4'50 min/km. Kahden ensimmäisen vedon keskisykkeet 156 ja 154, seuraavat jo anaerobisella kynnyksellä 158 ja 159.
   VK2 4 x 5 min + verkat yht. 11,28 km

Keskiviikkona lepoa, osittain tiistain harjoituksesta palautumisen ja osittain iltakokousten vuoksi.

Torstaiaamuna hölkkäilin koirien kanssa. Vanhemmalla koiralla on nivelrikkoon liittyvää liikkumisen epäpuhtautta nähtävissä eniten juuri aamulla juostessa, mutta hyvin kevyitä nämä aamujuoksut ovat. Iltalenkkinä vauhtikestävyyttä. Alkulämmittelynä kävelylenkki toisen koiran kanssa, toinen oli mukana lyhyellä alkuverkalla. Harjoituksena puoli tuntia vk1-alueella. Vauhti oli huomattavasti helpompi kuin tiistaina, kuitenkin melko napakka. Sykkeiden mittaus ei onnistunut tällä lenkillä.
   Aamu PK1 3,37 km, 0:24'02, 7'08 min/km
   Ilta VK1 6,02 km, 0:31'41, 5'15 min/km


Perjantaina juoksin koirien kanssa aamulla. Tuntui hyvältä verrytellä jalkoja edellisen päivän kovemman lenkin jälkeen. Pakkasta vain muutama aste, loistava sää happihyppelylle.
  PK1 4,96 km, 0:35'29, 7'09 min/km

Perjantai oli lisäksi matkapäivä. Lähdin töistä jo puolenpäivän jälkeen, jotta ehdin ajaa Vantaalle ajoissa laivalle lähtöä varten. Tämänkertainen näyttelyreissu oli leppoisaa lomailua: meillä kolmella naisella oli yhteensä vain neljä koiraa mukana. Joskus olemme olleet kahdestaan kuuden koiran kanssa, siinä on jo lenkittämistä.

Lauantaina näyttelypäivän jälkeen lähdin Zaden kanssa juoksemaan. Näyttelypaikan lähellä sijaitsevasta majapaikastamme oli helppo lähteä lenkille rauhalliselle asuinalueelle. Lenkki olikin ensimmäinen sulan maan lenkki tänä vuonna! Vauhti tuntui todella helpolta, lisäksi pilkullinen ystäväni avusti paluumatkalla vetämällä välillä ihan reilusti. Vauhdissa on siis jonkin verran koiralisää, vaikka tasaisella reitillä askel tuntui lentävän ihan omillakin lihasvoimilla. Zade-parka joutui suihkuun lenkin jälkeen, kun se oli keväiseen tapaan vatsapuolelta aivan harmaa.
   PK2 8,18 km, 0:44'11, 5'24 min/km, keskisyke 136


Sunnuntaina lenkit jäivät kävelyyn, lepopäivä siis.

Matkustimme takaisin kotiin iltalaivalla. Viikonlopun tulossaldoksi jäi ihanan dobberinarttu Claran aivan ensimmäisen virallisen näyttelyn menestys, kun pääsimme juhlimaan junnusertiä ja rodun parasta junioria. Muu saldo olikin sitten sitä tärkeämpää: hienoja hetkiä ystävien seurassa.Kommentit

Kuukauden luetuimmat