Viikko 11

Kevyt viikko. Juoksin helpompia ja lyhyempi lenkkejä, ja pidin kaksi lepopäivää. Sunnuntaina kuitenkin varauduin tulevaan viikkoon juoksemalla kunnollisen pitkän lenkin, viikonlopun treenaus jäisi koiranäyttelyreissun vuoksi vähiin.

Juoksua 53 km (5:58 h).


Maanantaina ja tiistaina lepopäivät.

Keskiviikkona juoksin aamulla koirien kanssa kevyen puolituntisen. Illemmalla tein vauhtikestävyyttä. Alkuverkalla (19 min) Zade oli mukana. Verryttelyn jälkeen juoksin puoli tuntia vk1-rasituksella, hieman kiihtyvällä vauhdilla. Harjoitus sujui hyvin, tosin syke nousi alussa hitaasti, minkä vuoksi keskisyke jäi alle 150:n. Loppuverkka melko lyhyt, 5 minuuttia.
   Aamu: PK1 4,29 km, 0:33'12, 7'44 min/km
   Ilta: VK1 5,74 km, 0:30'02, 5'14 min/km, keskisyke 149 + verkat yht. 9 km

Torstaina palauttelin vauhtiharjoituksesta juoksemalla vain lyhyesti: molemmille koirille vuorotellen pikapissatus kahden kilsan hölkällä.
   PK1 3,98 km, 0:29'42, 7'27 min/km


Perjantai-iltana peruskestävyyttä. Olin ulkoiluttanut koirat kävellen ennen lenkkiä, joten jätin kevyen aloituksen väliin ja lähdin suoraan juoksemaan tavoitevauhdilla. Perjantai-ilta ei vaikuta edelleenkään olevan lenkkeilijöiden suursuosiossa, ihmettelen! Mikäpä toimisi parempana siirtymänä työviikosta viikonloppuun. Hyvä lenkki ja kepeät jalat.
   PK2 8,31 km, 0:47'57, 5'46 min/km, keskisyke 146

Lauantana lähdimme aamupäivällä ulkoilemaan koko paikalla olevalla perheellä. Pojalle otimme pulkan mukaan, pieniä hölkkäpätkiä lukuunottamatta hän nauttikin auringosta ja vauhdista istuskellen. Minä otin koirat, miehelle sopi vetää pulkkaa ja vetristellä jalkoja edellisen päivän jalkatreenin jälkeen. Hölkkäilimme jäälle, jossa koirat saattoi päästää juoksemaan vapaana. Nuorempi koira olikin vapaana koko ajan, kun oltiin jäällä. Äksy pappa sai olla kiinni silloin, kun muita koiria oli näkyvillä. Kevyt höntsälenkki, tunnelmaltaan ihan kymppi. Myöhemmin hieman lihaskuntojumppaa.
   PK1 4,93 km, 0:43'28, 8'49 min/km
   Jumppa 30 min

Sunnuntaina aloitin jo seuraavaa, kovempaa treeniviikkoa tekemällä kunnollisen pitkän lenkin. Kevyellä aloituksella koirat olivat mukana vuorotellen, vanhempi alkuun neljä kilsaa ja sitten nuorempi seitsemän. Kummallakaan ei oikein ollut menohaluja, ehkä hiekoitussora pisteli tassuja tai liukkaat tiet arveluttivat. Koiralenkkien jälkeen nostin vauhtia niin, että se oli loppumatkan alle kuuden minuutin, viimeisillä kilometreillä aerobisella kynnyksellä. Juoksu tuntui koko ajan hyvältä ja vahvalta. Lenkki olikin kilometreissä mitattuna vuoden tähänastisista pisin, eipä ole tullut vielä kilometreillä hurjasteltua.
   PK 23,35 km,  2:30'15, 6'26 min/km, keskisyke 121

Kommentit

Kuukauden luetuimmat