Siirry pääsisältöön

Viikko 6

Hyvä, tasapainoinen treeniviikko. Loppuviikolla pieni notkahdus vireessä, mutta levon kautta homma takaisin jengoille. Juoksua kertyi 69 km, lihaskuntojumppaa useampana päivänä pienet sessiot.

Maanantaina vietän usein lepopäivää, mutta tällä viikolla teinkin pitemmän peruskestävyysharjoituksen, kun tiistaille oli luvassa päiväntäydeltä toimintaa. Aloitin lenkin tuttuun tapaan kevyesti vartin hölkällä (2,21 km, 6'48 min/km, keskisyke 116). Siitä eteenpäin 13,6 km pk2-vauhtia (5'53 min/km, keskisyke 136). Kelloon fiilismerkinnäksi vain "good", olisi oikeastaan ollut lepopäivän paikka.
   PK 15,83 km, 1:35'27, 6'01 min/km, keskisyke 134

Tiistaina sitten se lepopäivä.Keskiviikkona peruskestävyyttä. Lenkille lähtö meni reilusti iltaan. Lämmittelyn virkaa korvasi koirien lenkitykset kävellen ennen lenkkiä. Tällä kertaa kulki mainiosti. Kahdeksan kilsan vakiolenkin päälle tein pienen sakkolenkin, jolloin sain venytettyä lenkin pituuden tuntiin. Tein muutamia parinkymmenen sekunnin nopeusvetoja lenkin keskivaiheilla.
   PK2, nopeusvetoja 9,77 km, 0:57'14, 5'51 min/km

Torstaina koirien kanssa palauttelulenkki. Vauhti oli kevyt ja pysähtelyjä paljon.
   PK1 6,85 km, 0:48'52, 7'07 min/km

Perjantaille piti sovitella kovempi harjoitus, kun lauantain aikataulut eivät olleet täysin varmistuneet, enkä tiennyt, ehtisinkö silloin kunnolla lenkille. Otin lämmittelylenkille Ollin mukaan: 25 minuuttia kevyttä hölkkää, jonka jälkeen pappakoira kotiin. Juoksin vielä reilun kilometrin verran hieman vauhdikkaampaa lämmittelyvauhtia, jonka jälkeen nappasin kelloon uuden kierroksen. Vauhtikestävyysvauhti tuntui helpolta, mutta jo parissakymmenessä minuutissa alkoi tuntua, etteivät voimat ole kohdillaan. Olin syönyt pikku kiireestä johtuen liian kevyen lounaan, minkä vuoksi pisti uuvuttamaan kesken lenkin. Siis pelkkä puuro tai ruokaisa salaatti ei vain riitä, jos on tarkoitus harjoitella kunnolla illemmalla. Vk-osuus jäi maltilliseen viiteen kilometriin, vaihdoin loppuverkkaan ennen kuin ehdin väsähtää.
   VK1 5,01 km, 0:26'58, 5'16 min/km, keskisyke 150 + verkat yht. 11,82 km


Lauantaina vain kevyttä ulkoilua koirien kanssa sekä kevyt hölkkäpätkä siihen päälle. Pientä kokeilua, jos olisi ollut virtaa pitkään lenkkiin, mutta se sai jäädä seuraavaan päivään.
   PK1 kävely 5,9 km, 10'14 min/km + PK1 hölkkä 4,11 km,7'44 min/km yht. 1:32'14

Sunnuntain pitkän lenkin tein juosten. Koirat olivat mukana vuorotellen, ensin Olli puolisen tuntia, sitten Zade reilun tunnin. Zaden kanssa juoksimme osittain jäällä, jossa se saattoi juosta vapaana. Jäällä juokseminen oli mukavaa, joskin hieman hitaampaa. Kevyesti chillaillen vajaa 21 km.
   PK1 20,8 km, 2:35'31, 7'28 min/km, keskisyke 109

Kommentit

 1. Kommenttini ei nyt kosketa juoksuviikkoasi, vaan olympialaisten myötä ulos tullutta Ylen juttua. Sinusta ja Kaisasta tehty juttu oli tosi kiva! Olen seurannut ampumahiihtoa ainakin parikymmentä vuotta, ja tietysti fanitan Kaisaa. :) Välillä on harmittanut median tapa käsitellä urheilijan suorituksia ja luoda tiettyä kuvaa, joka ei välttämättä vastaa todellisuutta. Mulle on aina tullut Kaisasta todella ammattitaitoinen vaikutelma ja juttu vahvisti sitä mielikuvaa. Oli kuitenkin kiva nähdä myös urheilijan rennompaa kotiminää ja kuulla teidän ystävyydestä.

  Tsemppiä sulle juoksuihin ja jos muistat, niin välitä terkut Kaisalle! Täällä kannustetaan aina, oli tuulta tai pakkasta ja kisasijoitus mikä tahansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mäkin haluun kommentoida sitä ylejuttua. Se oli tosi kiva! Täällä ollaan just jännän äärellä. Tsemppiä Kaisalle ja Raitalle myös ystävän puolesta jännittämiseen jännän paikan äärellä :)

   Ja vielä kommentti johonkin aikaisempaan postaukseen - tsemppiä maratonvalmistautumiseen! Tulihan se kisavalinta sieltä :D

   Poista
  2. Moi, kiitos molemmille! :) Tykkäsin jutusta itsekin, se oli taitavasti leikattu! Tuntui siinä kuvatessa, että ei oo tyttöjen jutuissa päätä eikä häntää, mutta jättivät onneksi pahimmat päällepuhumiset ja hihittelyt pois. Jutun teko tuli aika äkkiä, oltiin ihan sattumalta mummolassa ja Urheilijatar leirillä Vuokatissa.

   Kiitti Anne, lukekoon täältä terveiset. :D Ja tsemppiä sinullekin treeneihin!

   Satu, kyllä! Hölmö olo, kun olen jo nyt ilmoittautunut, mutta onpahan motivoimassa harjoitteluun. :) Hyviä treenejä myös sinulle!

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat

Maksimivetoja aamuharjoituksena

Vuosia sitten ajattelin, että aamulla juokseminen ei sovi minulle. Ennen aamupalaa ei jaksa ja aamupalan jälkeen ei pysty. Koirat ovat muuttaneet tämän käsityksen pysyvästi: ennen aamupalaa jaksaa kyllä ja aamupalan jälkeenkin pystyy. Minun aamulenkkini koirien kanssa ovat kuitenkin aina kevyitä, pappakoira ei enää vauhdista innostu. Olen muutenkin ollut sitä mieltä, että aamulla ei kyllä irtoa kuin kevyttä hölkkää. Päätin kuitenkin kokeilla kovempaa aamutreeniä nyt, kun kovien pakkasten vuoksi koirien ulkoilut ovat aivan minimissä, ja kun kuitenkin itse herään melko aikaisin joka tapauksessa.

Join herättyäni vain pikkuisen smoothieta ja lähdin hallille. Puoli seitsemän aikaan olin jo lämmittelemässä tyhjällä radalla. Olo oli ihan hyvä, yllättävän virkeä. Verkkailin viisitoista minuuttia, melko vähän siis. Nostin lämmittelyn loppupuolella pari kertaa sykkeen vauhtikestävyysalueelle. Kello kävi, eikä työpäivän aamuna tehnyt mieli venyttää harjoitusta, joten lyhyt, mutta tehokas lämmitt…

Viikot 3 & 4

Maratonharjoittelussani on kahden kovan ja yhden kevyen viikon rytmitys. Tämä on aikaisemminkin sopinut minulle hyvin.Nyt koville ja kevyille viikoille tehdään eroa vielä korostetummin, jotta kevyt viikko olisi varmasti palauttava, jolloin kovilla viikoilla olisi mahdollista treenata kovempaa. Viikko 3 oli kevyt viikko, jossa juoksukilometrejä 37,7. Kovalla viikolla 4 juoksua 70,14 km. Crossfit-treenejä molemmilla viikoilla kaksi.Viikko 3 Tällä viikolla passailin harjoittelussa lauantain talvijuoksusarjan vuoksi. Samasta syystä pitkä lenkki jäi väliin kokonaan.

Maanantaina lepopäivä. Edellisen päivän väsymyksen vuoksi huolellista syömistä ja paljon sohva-aikaa.

Tiistaina maksimitreeni hallissa. Sain kellottajaksi Annan, joka teki minua ennen saman harjoituksen. Lämmittelyjen jälkeen 2 x 1000 m ja 2 x 500 m. Hallissa kello ei näytä vauhtia tarkasti, joten tavoitevauhti piti arvioida tuntuman perusteella. Kierrosten tavoiteajat oli laskettu etukäteen, joten jokaisella kierroksella oli myö…

Kevyesti flunssan jälkeen

Helmikuun teemana on ollut makoilu & lepäily. Flunssa ja siitä toipuminen täyttää tänään kaksi viikkoa. Tammikuun viimeisenä tiistaina valmistauduin viikonlopun talvijuoksusarjaan juoksemalla lyhyemmän vauhtikestävyyslenkin. Kurkku oli hieman kipeä, mutta tavallista puolta lyhyemmälle lenkille uskalsin lähteä kokeilemaan, kun hyvin harvoin flunssaa sairastan, vaikka se kurkkukipuna joskus käväiseekin. Jo lenkin aikana kuitenkin huomasin, että olo on voimattomampi kuin yleensä. Neljän kilometrin vauhtikestävyysosuus meni jotenkuten, pitemmän harjoituksen olisin jättänyt kesken. Seuraavana päivänä olinkin jo väsynyt ja kipeä.

Talvijuoksusarjaan osallistumisen peruuntuminen ei juuri harmittanut. Edellisestä osakilpailusta oli vain kaksi viikkoa, kun tähän keskitalveen oli jostain syystä mahdutettu kahteen viikkoon kaksi kisaa. Ikävämpi juttu oli se, että harjoittelu täytyi tietysti katkaista kokonaan, ja viime viikon lauantaille sovittu tasotesti täytyi myös jättää väliin. Toistasata…