Viikko 2

Maltillinen perusviikko. Kilometrejä viime viikon tapaan viitisenkymmentä, tehot alhaalla. Lihaskuntoharjoituksia en taaskaan kirjannut ylös, mutta joulukuulta jäi mukava tapa tehdä vähän jotain joka päivä. Tällä viikolla vedin myös leukoja, kun töissä uhosin pääseväni kymmeneen toukokuun loppuun mennessä, jolloin päättyy miesten parrankasvatushaaste (johon en ymmärrettävästi päässyt mukaan). Olossa alkaa olla tyyntä myrskyn edellä -tunnelmaa. Todella kevyttä harjoittelua on nyt jatkunut pitkään, ja tälläkin viikolla talvijuoksusarjan osakilpailu jäi väliin. Alkaisi varmaan olla taas paukkuja kovempaan harjoitteluun.


Maanantaina kevyttä hölkkää koirien kanssa. Kukaan meistä ei varsinaisesti ole talven ystävä, ja puoli tuntia piisasi kaikille. Edellisen päivän pitkä lenkki oli muisto vain, hyvin matalalla rasituksella juostuna se ei seuraavana päivänä juuri tuntunut.
   PK1 4,34 km, 0:32'02, 7'23 min/km

Tiistain lenkki oli reippaampaa pk:ta. Aluksi hieman kevyemmin reilu kymmenen minuuttia, sitten vähän vauhdikkaammin loppulenkki. Sykkeen mittauksessa oli taas ongelmia, vaikka patterit ovat uudet. Pakkanenko tuota laitetta niin hyydyttää? Lenkki sujui kuitenkin hyvin, vakioreitti väärinpäin juostuna onnistui sekin.
   PK 8,13 km, 0:49'56, 6'08 min/km

Keskiviikko oli lepopäivä, koirien kanssa toki ulkoiltiin.


Torstaina juoksin vuorotellen dallujen kanssa. Ollin kanssa neljä kilometriä ja Zaden kanssa loput kuusi. Vauhti aluksi rauhallisempi rajoitteisemman jäärän kanssa, loppu vähän vauhdikkaammin. Kiva lenkki!
   PK 10,41 km, 1:09'22, 6'39 min/km, keskisyke 128

Perjantain lenkki sisälsi juoksutekniikkaharjoituksia. Olisi ollut kovemman harjoituksen paikka, mutta olotila ei ollut sille suotuisa. Tekniikkaharjoitukset piristivät kummasti ja kevensivät menoa loppua kohti. Loikkia, hyppelyitä ja erilaisia lyhyitä vetoja oli ohjelmassa. Alkulämppänä reipasta kävelyä 2,6 km.
   PK/VK juoksutekniikkaa 4,53 km, 0:27'59, 6'10 min/km,  keskisyke 129 (max 153)

Lauantain lenkki oli vain lyhyt koirien aamupissatus hämärän aikaan. Juoksemaan lähdimme oikeastaan hetken mielijohteesta, kun oli virtaisan olon aamu.
   PK1 3,93 km, 0:29'09, 7'25 min/km, keskisyke 115

Aamupäivällä lähdin vanhemman poikani kanssa yhden yön reissulle Vantaalle. Toimintaa ja ostoksia oli ohjelmassa, korkealle arvostimme myös hotelliyötä ja runsasta aamupalapöytää.


Sunnuntain pitkä lenkki jäikin ihan iltaan. Aikarajaksi sen kestolle asetin tiukan 2 tuntia, koska halusin olla kotona ennen kuin kuopus saapuisi omalta viiden päivän reissultaan kotiin. Mies oli lenkittänyt koiria niin huolella, että lähdin yksin hölkkäilemään. Juoksin sykettä tarkkaillen, vaikka se välillä ei kellon häröilystä johtuen onnistunut. Syke oli tarkoitus pitää peruskestävyysalueen matalassa päässä, ja reilusti alle 120 sykkeillä lenkin meninkin. Matka tuntui jäävän kesken, eikä kilometrejä tullutkaan parissa tunnissa kuin vajaa 17.
   PK1 16,67 km, 2:01'58, 7'19 min/km

Kommentit

Kuukauden luetuimmat