Siirry pääsisältöön

Viikko 49

Viikko oli ensimmäinen marrasputken jälkeinen täysi viikko. Tarkoitus oli mennä täysin fiiliksen mukaan, mutta fiilistä enemmän annoin periksi kaikenlaiselle joulukuun juhlinnalle.

Kilometrimittariin tuli juoksua 39,3 km, metsäkävelyä 9 km. Lihaskuntoharjoitteluna tein HCR-joulukalenterijumppaa.


Maanantaina vietettiin lasten koululla itsenäisyyspäivän juhlaa. Juoksulenkille suihkuineen ei ollut iltapäivällä aikaa, vaan ulkoilutin koirat kävellen. Mies kiirehti juhlista omiin treeneihinsä, joten minä päädyin viettämään lepopäivää.

Tiistaina juoksin koirien kanssa aamulla, kevyttä kusetusta. Meillä on aamulenkille vakioreitti, jonka pohjoista osaa olemme syksyllä alkaneet juosta hieman eri kohdasta. Nyt talvella lenkin eteläinenkin osa on muuttunut, koukkaamme alkuun vähän kauempaa kuin aiemmin. Reitin evoluutio jatkuu siis.
   PK1 4,74 km, 0:35'03, 7'23 min/km

Keskiviikkona, itsenäisyyspäivänä osallistuin Suomi 100 -juhlajuoksuun Urskissa. En ole oikein ryhmälenkkeilijä, mutta yhdessä omaan tahtiin juokseminen oli kyllä oikein mukavaa. Sykevyöstä puuttui patteri, joten pk2-lenkki täysin rasitustuntuman perusteella.
   PK2 16,88 km, 1:40'02, 5'55 min/kmTorstaina palauttelin itsenäisyyspäivän lenkistä.

Perjantai oli vauhtikestävyyspäivä. Tein pitkän, puolen tunnin lämmittelyn, kun olo oli jokseenkin nuutunut. Juoksin 2 x 15 minuuttia vk2-rasituksella, sykevyön puuttuessa taas rasitustuntumalla. Ensimmäinen 15-minuuttinen tuntui hankalalta. Vauhdinpitoa hidastivat reittivalinnat, jotka osuivat harmikseni osittain auraamattomille teille. Kahden minuutin välipalauttelun jälkeen kulki jo paljon paremmin ja toisella puolikkaalla vauhtia olikin enemmän.
   VK2 2 x 15 min (5'10 ja 5'03 min/km) + verkat yht. 14 km

Lauantaina tein pitkän lenkin metsäkävelynä, olikin ensimmäinen hankipitkä tälle talvelle. Erityiskevyiden pitkien tarkoituksena on parantaa rasva-aineenvaihduntaa, jolla on merkitystä pitkillä matkoilla. Näitä harjoituksia tein ennen Wienin ennätysmaratonia ja ennen Vaarojen Maratonia, ja teen totta vieköön tänäkin talvena. Tänään lenkki vain pari tuntia, mikä tuntui kestoaan pidemmältä ehkä johtuen sitä edeltävästä kaupunkikävelystä.
   PK1 metsäkävely 9,04 km, 2:02'15, 13'31 min/km

Sunnuntaina juoksin kevyen lenkin vasta illalla. Olin makoillut koko päivän kotona edellisen illan pikkujoulujen jälkeen ja halusin käväistä vähän ulkona. Lihakset olivat kipeät joko lauantain metsäkävelystä tai korkkarihipsuttelusta, joten jätin lenkin vajaaseen puoleen tuntiin.
   PK1 3,64 km, 0:24'59, 6'52 min/km, keskisyke 112Kommentit

 1. Treenailut kuulostaa mukavalta - peukut pitkälle ja kevyille lenkeille. Sitä samaa täälläkin! :) Mukavaa viikkoa ja treeni-iloa! :) Olikos sulla jo ensi keväälle jotain tähtäimessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Satu! Ei ole vielä mitään tarkkaa suunnitelmaa, mutta nyt tuntuu siltä, että viimekeväiseen tapaan maraton huhti- tai toukokuussa.

   Intoa treeneihin sinullekin! Tavoitteet motivoi ihan hurjasti. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat

Maksimivetoja aamuharjoituksena

Vuosia sitten ajattelin, että aamulla juokseminen ei sovi minulle. Ennen aamupalaa ei jaksa ja aamupalan jälkeen ei pysty. Koirat ovat muuttaneet tämän käsityksen pysyvästi: ennen aamupalaa jaksaa kyllä ja aamupalan jälkeenkin pystyy. Minun aamulenkkini koirien kanssa ovat kuitenkin aina kevyitä, pappakoira ei enää vauhdista innostu. Olen muutenkin ollut sitä mieltä, että aamulla ei kyllä irtoa kuin kevyttä hölkkää. Päätin kuitenkin kokeilla kovempaa aamutreeniä nyt, kun kovien pakkasten vuoksi koirien ulkoilut ovat aivan minimissä, ja kun kuitenkin itse herään melko aikaisin joka tapauksessa.

Join herättyäni vain pikkuisen smoothieta ja lähdin hallille. Puoli seitsemän aikaan olin jo lämmittelemässä tyhjällä radalla. Olo oli ihan hyvä, yllättävän virkeä. Verkkailin viisitoista minuuttia, melko vähän siis. Nostin lämmittelyn loppupuolella pari kertaa sykkeen vauhtikestävyysalueelle. Kello kävi, eikä työpäivän aamuna tehnyt mieli venyttää harjoitusta, joten lyhyt, mutta tehokas lämmitt…

Viikot 3 & 4

Maratonharjoittelussani on kahden kovan ja yhden kevyen viikon rytmitys. Tämä on aikaisemminkin sopinut minulle hyvin.Nyt koville ja kevyille viikoille tehdään eroa vielä korostetummin, jotta kevyt viikko olisi varmasti palauttava, jolloin kovilla viikoilla olisi mahdollista treenata kovempaa. Viikko 3 oli kevyt viikko, jossa juoksukilometrejä 37,7. Kovalla viikolla 4 juoksua 70,14 km. Crossfit-treenejä molemmilla viikoilla kaksi.Viikko 3 Tällä viikolla passailin harjoittelussa lauantain talvijuoksusarjan vuoksi. Samasta syystä pitkä lenkki jäi väliin kokonaan.

Maanantaina lepopäivä. Edellisen päivän väsymyksen vuoksi huolellista syömistä ja paljon sohva-aikaa.

Tiistaina maksimitreeni hallissa. Sain kellottajaksi Annan, joka teki minua ennen saman harjoituksen. Lämmittelyjen jälkeen 2 x 1000 m ja 2 x 500 m. Hallissa kello ei näytä vauhtia tarkasti, joten tavoitevauhti piti arvioida tuntuman perusteella. Kierrosten tavoiteajat oli laskettu etukäteen, joten jokaisella kierroksella oli myö…

Kevyesti flunssan jälkeen

Helmikuun teemana on ollut makoilu & lepäily. Flunssa ja siitä toipuminen täyttää tänään kaksi viikkoa. Tammikuun viimeisenä tiistaina valmistauduin viikonlopun talvijuoksusarjaan juoksemalla lyhyemmän vauhtikestävyyslenkin. Kurkku oli hieman kipeä, mutta tavallista puolta lyhyemmälle lenkille uskalsin lähteä kokeilemaan, kun hyvin harvoin flunssaa sairastan, vaikka se kurkkukipuna joskus käväiseekin. Jo lenkin aikana kuitenkin huomasin, että olo on voimattomampi kuin yleensä. Neljän kilometrin vauhtikestävyysosuus meni jotenkuten, pitemmän harjoituksen olisin jättänyt kesken. Seuraavana päivänä olinkin jo väsynyt ja kipeä.

Talvijuoksusarjaan osallistumisen peruuntuminen ei juuri harmittanut. Edellisestä osakilpailusta oli vain kaksi viikkoa, kun tähän keskitalveen oli jostain syystä mahdutettu kahteen viikkoon kaksi kisaa. Ikävämpi juttu oli se, että harjoittelu täytyi tietysti katkaista kokonaan, ja viime viikon lauantaille sovittu tasotesti täytyi myös jättää väliin. Toistasata…