Viikko 49

Viikko oli ensimmäinen marrasputken jälkeinen täysi viikko. Tarkoitus oli mennä täysin fiiliksen mukaan, mutta fiilistä enemmän annoin periksi kaikenlaiselle joulukuun juhlinnalle.

Kilometrimittariin tuli juoksua 39,3 km, metsäkävelyä 9 km. Lihaskuntoharjoitteluna tein HCR-joulukalenterijumppaa.


Maanantaina vietettiin lasten koululla itsenäisyyspäivän juhlaa. Juoksulenkille suihkuineen ei ollut iltapäivällä aikaa, vaan ulkoilutin koirat kävellen. Mies kiirehti juhlista omiin treeneihinsä, joten minä päädyin viettämään lepopäivää.

Tiistaina juoksin koirien kanssa aamulla, kevyttä kusetusta. Meillä on aamulenkille vakioreitti, jonka pohjoista osaa olemme syksyllä alkaneet juosta hieman eri kohdasta. Nyt talvella lenkin eteläinenkin osa on muuttunut, koukkaamme alkuun vähän kauempaa kuin aiemmin. Reitin evoluutio jatkuu siis.
   PK1 4,74 km, 0:35'03, 7'23 min/km

Keskiviikkona, itsenäisyyspäivänä osallistuin Suomi 100 -juhlajuoksuun Urskissa. En ole oikein ryhmälenkkeilijä, mutta yhdessä omaan tahtiin juokseminen oli kyllä oikein mukavaa. Sykevyöstä puuttui patteri, joten pk2-lenkki täysin rasitustuntuman perusteella.
   PK2 16,88 km, 1:40'02, 5'55 min/kmTorstaina palauttelin itsenäisyyspäivän lenkistä.

Perjantai oli vauhtikestävyyspäivä. Tein pitkän, puolen tunnin lämmittelyn, kun olo oli jokseenkin nuutunut. Juoksin 2 x 15 minuuttia vk2-rasituksella, sykevyön puuttuessa taas rasitustuntumalla. Ensimmäinen 15-minuuttinen tuntui hankalalta. Vauhdinpitoa hidastivat reittivalinnat, jotka osuivat harmikseni osittain auraamattomille teille. Kahden minuutin välipalauttelun jälkeen kulki jo paljon paremmin ja toisella puolikkaalla vauhtia olikin enemmän.
   VK2 2 x 15 min (5'10 ja 5'03 min/km) + verkat yht. 14 km

Lauantaina tein pitkän lenkin metsäkävelynä, olikin ensimmäinen hankipitkä tälle talvelle. Erityiskevyiden pitkien tarkoituksena on parantaa rasva-aineenvaihduntaa, jolla on merkitystä pitkillä matkoilla. Näitä harjoituksia tein ennen Wienin ennätysmaratonia ja ennen Vaarojen Maratonia, ja teen totta vieköön tänäkin talvena. Tänään lenkki vain pari tuntia, mikä tuntui kestoaan pidemmältä ehkä johtuen sitä edeltävästä kaupunkikävelystä.
   PK1 metsäkävely 9,04 km, 2:02'15, 13'31 min/km

Sunnuntaina juoksin kevyen lenkin vasta illalla. Olin makoillut koko päivän kotona edellisen illan pikkujoulujen jälkeen ja halusin käväistä vähän ulkona. Lihakset olivat kipeät joko lauantain metsäkävelystä tai korkkarihipsuttelusta, joten jätin lenkin vajaaseen puoleen tuntiin.
   PK1 3,64 km, 0:24'59, 6'52 min/km, keskisyke 112Kommentit

 1. Treenailut kuulostaa mukavalta - peukut pitkälle ja kevyille lenkeille. Sitä samaa täälläkin! :) Mukavaa viikkoa ja treeni-iloa! :) Olikos sulla jo ensi keväälle jotain tähtäimessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Satu! Ei ole vielä mitään tarkkaa suunnitelmaa, mutta nyt tuntuu siltä, että viimekeväiseen tapaan maraton huhti- tai toukokuussa.

   Intoa treeneihin sinullekin! Tavoitteet motivoi ihan hurjasti. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat