Talvijuoksusarja 07-08 Joulukuu

Talvijuoksusarjan toinen osakilpailu juostiin talvisissa olosuhteissa. Alusta oli onneksi aurattu, mutta jonkin verran liukas. Olin levännyt edellisen päivän, ja sitä edellisenä päivänä keventänyt lenkkiä, kun juoksu ei tuntunut kulkevan normaaliin tapaan. Olo tuntui kuitenkin hyvältä ja valmiilta juoksemaan.Lämmittely jäi turhan kevyeksi, kun olin hakemassa numerolappua vasta 15 minuuttia ennen juoksua. Virittelin kuulokkeisiin Areenalta naisten ampumahiihdon takaa-ajokilpailun, joka alkoi hieman ennen juoksun starttia. Hyvin pystyi kuuntelemaan kisaa juostessa, mutta ei se näköjään vauhtia lisännyt!

Olin 6 km sarjassa, jota juoksen läpi talven. Juoksussa ei ollut mitään suunnitelmaa, siis muuta kuin mennä mahdollisimman kovaa. En seurannut kilometrivauhtia enkä sykkeitä (koska kuuntelin ampumahiihtoa). Menomatka oli ehkä aavistuksen liian kovatahtinen, vaikka se ei silloin siltä tuntunut. Palaudun yleensä alamäissä hyvin, mutta tällä kertaa oli nihkeämpää. Pysyttelin tuttujen juoksijoiden porukassa menomatkan, mutta paluupätkällä jäin jälkeen. Voimattomuus ei johtunut lumisista teistä, olin vain yksinkertaisesti väsynyt. En merkannut puoliväliä kelloon, mutta paluumatka oli hitain koskaan, samoin loppuaika 0:29'21. Keskivauhti kellossa 4'55 min/km, mikä on kuuden kilometrin kisaan todella hidas, vaikka reitti mäkinen onkin. Sijoitus 2/8.

Ero reittiennnäykseeni (27'51) on iso, vaikka enkka on juostu sulien teiden aikaan viime keväänä. Jos jotain positiivista, niin rasitus oli kova. Viime vuoden talvijuoksusarjassa olen päässyt yli 160 keskisykkeeseen vasta helmikuussa. Olen aina ollut huono sietämään kunnon kärsimystä, mutta yrittänyt kehittyä siinä pikkuhiljaa. Kisasta 15 minuuttia meni maksimaalisella rasituksella.Joulukuu jatkuu siis kevyellä harjoittelulla ja korostetulla levolla. Vauhtien aika on keväämmällä, mutta olisihan se kiva pystyä juoksemaan välillä kovempaakin. Tammikuussa sitten uusi yritys.

Marraskuun raportti luettavissa täällä.


Kommentit

  1. Samanlaisia mietteitä täälläkin talvijuoksusarjan suhteen. Vauhti tuntuu olevan kateissa. Mullakin äärirajoilla juokseminen vaatii vielä harjoitusta. Juoksen kilpailuissa omaan kuntooni nähden kovaa, mutta tietynlainen helppous menossa pitää kuitenkin säilyä. "Henkihieverissä puuskuttaen" en kykene kymppiä juoksemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on aina ollut vaikea mennä kovaa :D Nykyään onnistuu vähän paremmin kuin aiemmin. Tällä kertaa oli varmaan ihan väsymystä, eikä kelikään ollut nopein mahdollinen, kun vauhti jäi niin heikoksi.

      Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat