Talvijuoksusarja 07-08 Marraskuu

Tänään käynnistyi Mikkelin talvijuoksusarja. Jonkin verran arvelutti lähteä, kun perjantaina kurkku tuntui aavistuksen kipeältä. Kun olo ei ollut muuttunut huonompaan, lähdin kokeilemaan. Hölkkäsin lämmittelyksi kotoa lähtöpaikalle. Juoksu tuntui ihan hyvältä. Marrasputki oli edennyt tähän mennessä kymmenen päivän verran. Olin hieman jäljessä kymmenen kilometrin keskimääräisestä päivätavoitteesta, mutta tilanne menisi hyvin lähelle tavoitetta tämän päivän juoksulla.

Viime vuoden tapaan maksoin osallistumismaksun koko talveksi kuuden kilometrin sarjaan. Talvijuoksusarja järjestetään huhtikuulle asti noin kerran kuukaudessa. Tapahtuma on erinomainen tilaisuus tehdä kova harjoitus.


Osallistujia oli mukavasti ja sää oli hyvä: muutama aste lämmintä ja kevyttä tihkusadetta. Hiekoitussoraa ei ollut reitillä vielä ollenkaan, vaikka tiet kävivät jäässä marraskuun alussa. Joitakin lyhyitä pätkiä oli paljon tielle pudonneita lehtiä, jotka olivat liukkaita.

Lähdin peesaamaan viime vuodelta tuttua selkää. Miehen vauhti on aiempina kertoina ollut sopiva, niin oli tänäänkin. Katsoin kelloa matkalla vain muutaman kerran, yritin vain juosta tasaisen kovaa. Alkumatkasta syke näytti viivaa, eikä viime vuoden vauhdeista ollut mitään muistikuvaa. Arvelin, että kesän mäkiharjoittelu auttaisi nousuissa, toisaalta pari kuukautta oli mennyt hyvin kevyillä tehoilla treeneissä.Tuolla mäkisellä reitillä menomatka on helpompi kuin paluu. Yritin muistaa sen juostessa, mutta samalla pitää sellaista rasitusta, jolla kaikki jäisi matkalle. Menomatkan keskivauhti oli 4:36 min/km. Paluumatkalla vauhti oli jo 4:56 min/km. Palatessa mäet tuntuivat jo todella, mutta keskityin ajattelemaan vasenta jalkaa, jossa voimia oli enemmän jäljellä kuin oikeassa... Ja selkiä, joita en halunnut päästää etäälle. Onnistuin roikkumaan porukassa. Alamäet palauttivat voimia niin, että ylämäissä vauhti ei lähtenyt liikaa hyytymään. Rasitus tuntui pahalta ja niin hyvältä pitkän kevyen harjoittelujakson jälkeen.

Loppuaika oli 28:33. Tämän vuoden maaliskuussa juoksin reittienkkani 27:51, mutta viime vuonna ensimmäisessä osakilpailussa juoksemani aika oli 28:55. Startti talveen oli nyt siis vauhdikkaampi kuin vuosi sitten. Pystyin tänään juoksemaan kovaa. Syke kävi kahdesti arvossa 174 ja kerran 175:ssa. Harvinaisia lukemia minulle. Sijoitus tänään 1/7.


Kommentit

 1. Wau, hieno juoksu ja vauhti! Onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! :) Harvoin tuollaisilla vauhdeilla tulee juostua, ehkä pitäisi useamminkin...

   Poista
 2. Onnea hienosta talvijuoksusarjan startista! Uskalla vaan pitää vauhtia! Kehityt hienosti! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! Vauhdit on nyt heikompia kuin keväällä, mutta näin se vaan meinaa aina loppusyksyllä olla. Kisaaminen ja kovien vauhtien harjoittelu kiinnostaa kyllä nyt, paljon on varaa kehittyä ainakin. :D

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat