Kylähullun mäkitreeni

Seitsemän asteen pakkanen tuntui kireältä, kun niin pitkään oli ollut plussan puolella. Päivän lenkki lähti muotoutumaan koirien ulkoilutuksesta. Ensin olin viemässä niitä erikseen, mutta otinkin molemmat lämmittelykierrokselle mukaan. Pakkasin reilusti vaatetta päälle, lenkin alkuosa olisi kevyt, kuten aina, kun vanhempi koirakin on mukana.

Lämmittely 5,2 km / 0:37'06, vauhti rauhallinen 7'07 min/km.Verkkailun jälkeen vein koirat kotiin, vähensin vaatetta yhden kerroksen verran ja lähdin jatkamaan. Halusin juosta pitkästä aikaa mäkivetoja, mutta vain melko lyhyesti tänään. Lähdin loivaan mäkeen, joka on kotoa puolen kilometrin päässä.

Yksi nousu kesti rennosti juosten noin minuutin verran, alaspäin hölkkä saman verran. Syke oli kolmessa ensimmäisessä nousussa matalammalla, sen jälkeen se käväisi anaerobisella kynnyksellä ennen alamäkeen kääntymistä. Harjoitus antoi lihaksille mukavasti tekemistä ja jätti niihin napakan tunteen. Etukäteen en tullut ajatelleeksi pitkiä katseita, joita sain muilta liikkujilta, osan ehdin ohittaa kaksi tai kolme kertaa, kuka nyt milläkin vauhdilla mäkeä kulki. Ei tuo nousu toki minullekaan vakioharjoituspaikka ole, ruokakaupan vieressä siinä on kevyttä liikennettä melko paljon. Pimeänä talvi-iltana se sopi kuitenkin tähän harjoitukseen hyvin, kun ei ollut aikaa lähteä kovin kauas kotoa, eikä otsalampussa ollut virtaa.Kymmenen nousun jälkeen kiirehdin kotiin, kun tiesin siellä nuoremman pojan jo odottelevan. Loppuverkka oli lyhyt, mutta eipä treenikään ollut mitenkään erityisen kuormittava. Koko harjoituksen pituus 9,28 km / 1:00'54, josta mäkiosuus parikymmentä minuuttia.

Kommentit

  1. Kävin kerran noin kolme vuotta sitten juoksemassa mäkivetoja ennen aamuvuoroa, eli noin kello 5:30. Vähänpä silloin oli muita kulkijoita liikkeellä, mutta keräsin kyllä muutaman katseen työmatkalaisilta. Mutta juoksuhulluus on vain hyväksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, just niin! :D Ei sitä tuu oikein ajateltua ennen kuin joku katsoo pitempään. Kyllä tämä on parhaan sortin hulluutta tämä! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat