Siirry pääsisältöön

Viikko 34

Kova viikko 2/2. Vaarojen Maratonille saakka harjoittelen 2 kovaa 1 kevyt viikko -rytmityksellä. Tämä viikko oli hieman tavallista tiukempi töiden suhteen, joten harjoittelua piti välillä keventää. Viikonloppuna oma harjoittelu solahti mainiosti muu perheen aikatauluihin ja kokonaisuudesta tuli ihan hyvä.

Juoksua 53,88 km (6:17 h), josta poluilla 14,62 km, (2 h)
Kävelyä 12,15 km (1:57 h)


Maanantaina lepopäivä.   

Tiistaina satoi. Koirat pitäytyivät pikaulkoiluissa, joten lähdin juoksemaan yksin ja samalla saattelin poikaa treeneihin. Juoksin reittiä, jota vähän harvemmin menen, ja jälleen muistin miksi. En ihan osaa selittää, miksi tuo kaupunginosa on minusta niin kovin tylsä, mutta taas olin tyytyväinen, kun lenkin jälkeen se jäi taakse. Lenkki sujui ihan kohtuullisesti, mutta päivän vauhdissa ei ollut kehumista, jos ei reitissäkään. Lenkin pituus 13,6 km.
   PK1 1,88 km, 0:12:33, 6:40 min/km, keskisyke 114
   PK2 11,72 km, 1:11:36, 6:07 min/km, keskisyke 142

Keskiviikkoiltana lyhyt koiranulkoilutushölkkä ja palauttelu edellisen päivän pitemmältä pk-lenkiltä.
   PK1 4,11 km, 0:29:10, 7:05 min/km, keskisyke 115

Torstaina juoksin Zaden kanssa polkulenkin harkkakuskausreissulla. Aikaa olisi ollut pitempäänkin lenkkiin, mutta väsymyksen vuoksi jätin lenkin 7 kilometriin. Olin tehnyt edellisenä yönä töitä yhteen saakka, enkä ole vajaa viiden tunnin yöunilla aivan parhaimmillani. Meno oli siis kovin tahmeaa, mutta metsässä oli silti kiva käydä. Lenkin alkupuoli kevyemmin ja loppu reippaammin. Kun vauhdinnosto ei parantanut oloa, oli parempi jättää lenkkeilyt siltä päivältä.
   PK1 polkujuoksu 2,53 km, 0:20:00, 7:54 min/km
   PK2 polkujuoksu 4,53 km, 0:30:47, 6:48 min/km
   Jumppa 10 min


Perjantaina työviikko painoi jo todella. Pidin iltapäivällä tunnin tauon töistä ja kävin lasten kanssa asioilla. Jatkoin töitä vielä seitsemään. Olo oli kehno, väsytti ja päätä särki. Tiesin, että nukkumaan en pienesti ylikierroksilla käyvänä pystyisi, mutta lenkkihän se toimii aina. Lähdin tekemään mäkitreeniä. Kävelysauvat olivat mukana ja tällä kertaa tein juosten koko lenkin. Alkuun hieman lämmitellen kymmenisen minuuttia, jonka jälkeen laskettelurinnettä ylös ja alas, kunnes tunti oli täynnä. Ihmeparantuminen oli tapahtunut jo vartissa: pääkipu oli poissa ja olo paljon virkeämpi. Hölkkänousuissa syke nousi nopeasti maksimialueelle, mutta se tuntui hyvältä. Tarvitsin nimenomaan kunnon treenin.
   MK mäkitreeni 7,56 km, 1:08:44, 9:05 min/km, keskisyke 144, max 168
Lauantaina oli riskit kohdallaan. Pojalla oli useamman tunnin jääharjoitukset toisella paikkakunnalla eli minulle oivallinen tilaisuus juosta pitkä lenkki uusissa maisemissa. Mutta mutta, raskaan työviikon päätteeksi olin tehnyt perjantai-iltana kovatehoisen mäkiharjoituksen. Myös perjantain syömiset olivat kevyehkot pitkää harjoitusta ajatellen, eikä edeltävän päivän huonoja syömisiä ehdi paikkaamaan saman aamun pikatankkauksella. Optimistina lähdin silti toteuttamaan suunnitelmaa. Ja eipä siinä, lenkkihän sujui mainiosti. Kahdenkympin kieppeillä olo tuntui juosseelta, mutta sai se siinä vaiheessa jo tuntuakin. Lenkin jälkeen nautin toppatakki päällä alkoholitonta olutta kaukalon reunalla ja tajusin, että taidan näyttää sprorttimutsin sijasta spurgumutsilta.
   PK1 21,55 km, 2:23:37, 6:40 min/km, keskisyke 123

Sunnuntaina otin päivään vauhtia katsomalla elokuvan heti aamulla. Pojat (omat ja lainassa olevat) touhusivat omiaan, joten sain päivällä tehtyä kolme tuntia pihatöitä. Pitkästä lenkistä väsyneet jalat tykkäsivät liikkeellä olosta, joten tein viikonlopulle toisen pitkän lenkin, hyvin kevyenä tosin. Molemmille koirille tunti kävelyä, latupohjia ja tavallisia kaupunkireittejämme.
   PK1 kävely 12,15 km, 1:57:15, 9:39 min/km, keskisyke 100

Kommentit

  1. Hyvän kuuloinen viikko, kaikkinensa! 👍🏻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Salla! :) Vähän tasapainoillen mentiin, mutta lopputulos ihan hyvä. Tätähän se arki on. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat

Maksimivetoja aamuharjoituksena

Vuosia sitten ajattelin, että aamulla juokseminen ei sovi minulle. Ennen aamupalaa ei jaksa ja aamupalan jälkeen ei pysty. Koirat ovat muuttaneet tämän käsityksen pysyvästi: ennen aamupalaa jaksaa kyllä ja aamupalan jälkeenkin pystyy. Minun aamulenkkini koirien kanssa ovat kuitenkin aina kevyitä, pappakoira ei enää vauhdista innostu. Olen muutenkin ollut sitä mieltä, että aamulla ei kyllä irtoa kuin kevyttä hölkkää. Päätin kuitenkin kokeilla kovempaa aamutreeniä nyt, kun kovien pakkasten vuoksi koirien ulkoilut ovat aivan minimissä, ja kun kuitenkin itse herään melko aikaisin joka tapauksessa.

Join herättyäni vain pikkuisen smoothieta ja lähdin hallille. Puoli seitsemän aikaan olin jo lämmittelemässä tyhjällä radalla. Olo oli ihan hyvä, yllättävän virkeä. Verkkailin viisitoista minuuttia, melko vähän siis. Nostin lämmittelyn loppupuolella pari kertaa sykkeen vauhtikestävyysalueelle. Kello kävi, eikä työpäivän aamuna tehnyt mieli venyttää harjoitusta, joten lyhyt, mutta tehokas lämmitt…

Viikot 3 & 4

Maratonharjoittelussani on kahden kovan ja yhden kevyen viikon rytmitys. Tämä on aikaisemminkin sopinut minulle hyvin.Nyt koville ja kevyille viikoille tehdään eroa vielä korostetummin, jotta kevyt viikko olisi varmasti palauttava, jolloin kovilla viikoilla olisi mahdollista treenata kovempaa. Viikko 3 oli kevyt viikko, jossa juoksukilometrejä 37,7. Kovalla viikolla 4 juoksua 70,14 km. Crossfit-treenejä molemmilla viikoilla kaksi.Viikko 3 Tällä viikolla passailin harjoittelussa lauantain talvijuoksusarjan vuoksi. Samasta syystä pitkä lenkki jäi väliin kokonaan.

Maanantaina lepopäivä. Edellisen päivän väsymyksen vuoksi huolellista syömistä ja paljon sohva-aikaa.

Tiistaina maksimitreeni hallissa. Sain kellottajaksi Annan, joka teki minua ennen saman harjoituksen. Lämmittelyjen jälkeen 2 x 1000 m ja 2 x 500 m. Hallissa kello ei näytä vauhtia tarkasti, joten tavoitevauhti piti arvioida tuntuman perusteella. Kierrosten tavoiteajat oli laskettu etukäteen, joten jokaisella kierroksella oli myö…

Kevyesti flunssan jälkeen

Helmikuun teemana on ollut makoilu & lepäily. Flunssa ja siitä toipuminen täyttää tänään kaksi viikkoa. Tammikuun viimeisenä tiistaina valmistauduin viikonlopun talvijuoksusarjaan juoksemalla lyhyemmän vauhtikestävyyslenkin. Kurkku oli hieman kipeä, mutta tavallista puolta lyhyemmälle lenkille uskalsin lähteä kokeilemaan, kun hyvin harvoin flunssaa sairastan, vaikka se kurkkukipuna joskus käväiseekin. Jo lenkin aikana kuitenkin huomasin, että olo on voimattomampi kuin yleensä. Neljän kilometrin vauhtikestävyysosuus meni jotenkuten, pitemmän harjoituksen olisin jättänyt kesken. Seuraavana päivänä olinkin jo väsynyt ja kipeä.

Talvijuoksusarjaan osallistumisen peruuntuminen ei juuri harmittanut. Edellisestä osakilpailusta oli vain kaksi viikkoa, kun tähän keskitalveen oli jostain syystä mahdutettu kahteen viikkoon kaksi kisaa. Ikävämpi juttu oli se, että harjoittelu täytyi tietysti katkaista kokonaan, ja viime viikon lauantaille sovittu tasotesti täytyi myös jättää väliin. Toistasata…