Siirry pääsisältöön

Viikko 33

Treenaaminen tuntui raskaammalta kuin edellisillä viikoilla. Aikaiset aamuherätykset ja pitenevät työpäivät alkoivat ilmeisesti tuntumaan. Ilmat olivat lämpimiä, mutta usealla lenkillä huomasin ajattelevani, että tämä voi olla viimeinen t-paitalenkki tänä vuonna. Arki voitti tällä viikolla 1-0: useampana päivänä lenkki lyheni muiden kiireiden vuoksi.

Juoksua 61,8 km (6:55 h), josta poluilla 29 km (3:40 h).


Maanantain lenkki oli kaksiosainen. Koira nro 1 pääsi tyypilliseen tapaan lyhyemmälle ja kevyemmälle osuudelle mukaan ja koira nro 2 sen jälkeen reippaammalle. Sykkeen mittaus takkusi jälleen jälkimmäisellä lenkillä. Juoksin kuitenkin muutaman pykälän aerobisen kynnyksen alapuolella, noin 140-lukemissa. Lihaskuntoharjoitus illemmalla yhdessä lasten kanssa.
   PK1 3,38 km, 0:24:15, 7:10 min/km, keskisyke 120
   PK2 10,31 km, 1:00:21, 5:51 min/km
   Jumppa 25 min

Tiistaina tein lyhyen mäkiharjoituksen pikkumäessä. Treenistä tuli vähän hassu aikatauluhaasteiden vuoksi, mutta vähän nousua nyt kuitenkin.
   PK/VK mäkiharjoitus 4,44 km, 0:40:29, 9:07 min/km

Keskiviikkona lepopäivä.Torstaina oli pitkä työpäivä. Lenkille lähtö takkusi, mutta onneksi miehellä ei ollut treenejä, joten pääsin hyvin vähän myöhemminkin juoksemaan. Zade lähti poluille mukaan. Juoksimme kevyellä hölkällä Kalevankankaalle ja siellä peruskestävyyssykkeillä polkulenkin, yhteensä 8,4 km.
   PK1 2,15 km, 0:16:23, 7:37 min/km, keskisyke 115
   PK2 polkulenkki 6,23 km, 0:40:49, 6:32 min/km, keskisyke 125

Myös perjantaina tein tavallista myöhäisemmän iltalenkin. Kiihtyvävauhtinen kymppi valikoitui vauhtikestävyyslenkiksi tällä viikolla. Lähdin lämmittelyjen jälkeen liikkeelle reilusti päälle viiden minuutin vauhdilla ja viimeiset pari kilometriä juoksin alle viiden minuutin vauhtia. Olipa hyvä meno! Viimeisten kilometrien kiihdyttelyt menivät kyllä hyvän soittolistan piikkiin.
   VK 10 km, 0:50:24, 5:02 min/km + verkat yht. 14,75 kmLauantaina olin ihan poikki koko päivän. Keksin väsymykselle kaksi selitystä: ensinnäkään en jaksanut huonona iltasyömärinä syödä kunnolla perjantain kovan lenkin jälkeen, jolloin energiat olivat tietysti vähissä seuraavana päivänä, tai sitten työpaikalla pyörivä flunssa yritti saada otetta. Vai olisinko voinut edellisenä päivänä juosta itseni ozzy osbourneksi? Kympistä kovaa, anaerobisen kynnyksen juoksua oli korkeintaan pari kilometriä, mutta saattoihan se olla liikaa. Nukuin päiväunetkin iltapäivällä, mutta vasta iltakahvin ja jäätelön jälkeen elämä alkoi voittaa. Kävimme koirien kanssa kevyen iltahölkän, joka onneksi paransi oloa entisestään.
   PK1 4,37 km, 0:30:42, 7:02 min/km

Iltapainotteisen treeniviikon kruunasi sunnuntain pitkä lenkki. Lähdin juoksemaan vasta puoli kahdeksalta, kun mies ja vanhempi poika olivat palanneet viikonlopun pelireissulta kotiin. Myöhäisestä ajankohdasta huolimatta lähdin poluille ja päätin tehdä lyhyemmän lenkin. Tapojeni vastaisesti ajoin starttipaikalle autolla, mutta siten pääsin suoraan sopivalle parin tunnin reitille. Polkukoira Zade oli mukana, ja viimeiset kilometrit juoksimme jo aika hämärässä. Ihan hyvä lyhyempi pitkä lenkki, joka kyllä jätti kilometrinälkää tulevalle viikolle.
   PK1 polkulenkki 16,16 km, 2:02:19, 7:34 min/km, keskisyke 119


Kommentit

Kuukauden luetuimmat

Maksimivetoja aamuharjoituksena

Vuosia sitten ajattelin, että aamulla juokseminen ei sovi minulle. Ennen aamupalaa ei jaksa ja aamupalan jälkeen ei pysty. Koirat ovat muuttaneet tämän käsityksen pysyvästi: ennen aamupalaa jaksaa kyllä ja aamupalan jälkeenkin pystyy. Minun aamulenkkini koirien kanssa ovat kuitenkin aina kevyitä, pappakoira ei enää vauhdista innostu. Olen muutenkin ollut sitä mieltä, että aamulla ei kyllä irtoa kuin kevyttä hölkkää. Päätin kuitenkin kokeilla kovempaa aamutreeniä nyt, kun kovien pakkasten vuoksi koirien ulkoilut ovat aivan minimissä, ja kun kuitenkin itse herään melko aikaisin joka tapauksessa.

Join herättyäni vain pikkuisen smoothieta ja lähdin hallille. Puoli seitsemän aikaan olin jo lämmittelemässä tyhjällä radalla. Olo oli ihan hyvä, yllättävän virkeä. Verkkailin viisitoista minuuttia, melko vähän siis. Nostin lämmittelyn loppupuolella pari kertaa sykkeen vauhtikestävyysalueelle. Kello kävi, eikä työpäivän aamuna tehnyt mieli venyttää harjoitusta, joten lyhyt, mutta tehokas lämmitt…

Viikot 3 & 4

Maratonharjoittelussani on kahden kovan ja yhden kevyen viikon rytmitys. Tämä on aikaisemminkin sopinut minulle hyvin.Nyt koville ja kevyille viikoille tehdään eroa vielä korostetummin, jotta kevyt viikko olisi varmasti palauttava, jolloin kovilla viikoilla olisi mahdollista treenata kovempaa. Viikko 3 oli kevyt viikko, jossa juoksukilometrejä 37,7. Kovalla viikolla 4 juoksua 70,14 km. Crossfit-treenejä molemmilla viikoilla kaksi.Viikko 3 Tällä viikolla passailin harjoittelussa lauantain talvijuoksusarjan vuoksi. Samasta syystä pitkä lenkki jäi väliin kokonaan.

Maanantaina lepopäivä. Edellisen päivän väsymyksen vuoksi huolellista syömistä ja paljon sohva-aikaa.

Tiistaina maksimitreeni hallissa. Sain kellottajaksi Annan, joka teki minua ennen saman harjoituksen. Lämmittelyjen jälkeen 2 x 1000 m ja 2 x 500 m. Hallissa kello ei näytä vauhtia tarkasti, joten tavoitevauhti piti arvioida tuntuman perusteella. Kierrosten tavoiteajat oli laskettu etukäteen, joten jokaisella kierroksella oli myö…

Kevyesti flunssan jälkeen

Helmikuun teemana on ollut makoilu & lepäily. Flunssa ja siitä toipuminen täyttää tänään kaksi viikkoa. Tammikuun viimeisenä tiistaina valmistauduin viikonlopun talvijuoksusarjaan juoksemalla lyhyemmän vauhtikestävyyslenkin. Kurkku oli hieman kipeä, mutta tavallista puolta lyhyemmälle lenkille uskalsin lähteä kokeilemaan, kun hyvin harvoin flunssaa sairastan, vaikka se kurkkukipuna joskus käväiseekin. Jo lenkin aikana kuitenkin huomasin, että olo on voimattomampi kuin yleensä. Neljän kilometrin vauhtikestävyysosuus meni jotenkuten, pitemmän harjoituksen olisin jättänyt kesken. Seuraavana päivänä olinkin jo väsynyt ja kipeä.

Talvijuoksusarjaan osallistumisen peruuntuminen ei juuri harmittanut. Edellisestä osakilpailusta oli vain kaksi viikkoa, kun tähän keskitalveen oli jostain syystä mahdutettu kahteen viikkoon kaksi kisaa. Ikävämpi juttu oli se, että harjoittelu täytyi tietysti katkaista kokonaan, ja viime viikon lauantaille sovittu tasotesti täytyi myös jättää väliin. Toistasata…