Mitä mietin tänään

Jos vuodesta pitäisi valita yksi kuukausi, valitsisin elokuun. Siinä on jo odotus syksystä, mutta kesä viipyy vielä. Aamuisin ehtii nähdä auringonnousun ja pimeissä, lämpimissä öissä on eteläeurooppalaista tunnelmaa. Olen usein lomalla vielä elokuun alussa. Aamulenkillä tulee vastaan töihin menijöitä, jolloin oma joutilaisuuden kupla alkaa himmentymään.


Piipahdin pari tuntia töissä ja pikaisilla ruokaostoksilla. My kind of lifestyle: välitilassa. Pikkuisen töitä vapaapäivänä tai pitkä tauko kesken työpäivän. Ikkunoiden pesu viikon mittaisena projektina niin, että melkein huomaamattaan pesee muutaman ruudun päivässä. Päiväunet ja elokuvatauko kesken siivouspäivän. Välitilassa, vähän niinkuin elokuu, jossa on kesän joukossa pikkuisen syksyä.

Tänään olin tyytyväinen asioista, jotka loksahtivat paikoilleen, ja osaavista ihmisistä, joiden kanssa saan tehdä töitä. Pieni annos duunia antoi iloa lomapäivään.Iltapäiväkävelyllä näin pitkästä aikaa vanhan tuttavan, kaltaiseni perheenäidin. Hänellä on viime vuosina ollut vakavia terveysongelmia. On hurja ajatus joutua tilanteeseen, jossa päivän päällimmäinen kiitollisuudenaihe on se, että on edelleen hengissä ja äitinä lapsilleen. Tässä vaiheessa elämää on parikymppisen kaikkivoipaisuus ja ihanan röyhkeä elämänjano vaihtunut hieman huolestuneeseen nöyryyteen elämän kolhuissa. Yksi hujaus vain (kymmenen vuotta!) ja nuoruuden riehan tilalla onkin elämän elokuu: nautit kesän parhaasta mansikkakakusta ja samalla tajuat tuntevasi jo syksyn tuoksun.

Tänään otin oppia lapsista, joiden päivä täyttyi hauskanpidosta ystävien kanssa. Koulu alkaa ensi viikolla, mutta kesä on nyt.

Terve, elokuu! Olethan vielä kesäisen lämmin, marjaisa, hikinen, tuulinen, ehkä myrskyisäkin välillä. Taitekohta, jossa on samanaikaisesti kesä ja syksy.

Kommentit

 1. Kauniita ajatuksia. Oma viehätyksensä on siinä, kun syksyn tuoksun tuntee ilmassa ja illat alkavat hämärtyä. Toisaalta tuntuu, että vielä en olisi valmis luopumaan kesästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viileän kesän jälkeen kyllä tuntuu siltä, että eihän tämä voi tässä olla! Toivotaan, että tulee aurinkoinen ja kaunis syksy. :)

   Poista
 2. Hei kuulehan Raita! Kirjoitat tosi ihanasti, joten tällaista tunnelmointia ja ajatuksen juoksua on niin kiva lukea! Tällaiset mietteet ovat oikein kiva lisä blogisi juoksupainoitteiseen sisältöön. Jatkathan! :) Elokuu on ihanaa aikaa, joten nautitaan todella tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Levänneet loma-aivot tuottavat ajatuksia. :) Elokuu on ihan parasta aikaa, nautitaan!

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat