Ikimuistoisia juoksukuvia

Susanna Healthy Style of Living -blogista haastoi kaivelemaan kuva-arkistoja. Olipa kiva haaste, kiitos! Yllättävän paljon kuvaan jää muistoja hetkestä. Valitut kuvat ovat sellaisia, joiden ottohetki on ollut jollain tavalla minulle merkityksellinen. Monessa kuvassa sattuu, mutta ajattelen, että silti olen jokaisessa kuvassa tosi onnellinen. Juoksukuvat, joissa lapset ovat mukana, tuntuivat niin henkilökohtaisilta, että ne saivat jäädä perhealbumin aarteiksi.

Susannan oman tekstin voit lukea tuolta.

Kuva 1: Wienin maraton  23.4.2017


Kuvan otti hyvä ystäväni ja kollegani Hannes, joka huolehti koko viikonlopun ajan siitä, että Juoksijattarella on kaikki hyvin. Tämän kuvan ottamisen aikaan kaikki ei ollut aivan ok: maaliin oli tässä kohtaa muutama kilometri, ehkä kaksi. Olin aivan puhki, mikä näkyy jo juoksuasennosta. Tiesin juoksevani enkkaa ja 3:50 alitusta. Ajattelin vain, että vauhdin on pysyttävä ennallaan. Keskityin askelten rytmiin ja kyttäsin jatkuvasti kelloa, pää ei enää toiminut niin, että olisin tajunnut vauhtia ilman kelloa. Muistaakseni oikeassa jalkapöydässä oli kipua. Tämä oli kolmas peräkkäinen maraton, jossa tein onnistuneen juoksun ja ennätyksen. Maratonilla on tapana nöyryyttää silloin tällöin, saa nähdä, milloin hyvä putki katkeaa.

Kuva 2: Pitkä lenkki, Saukkovaara 25.5.2017Koirat ja juokseminen kuuluvat minun elämässäni vahvasti yhteen. Tässä kuvassa ollaan nuoren narttumme Zaden kanssa pitkällä polkulenkillä. Dallut ovat mainioita polkukoiria, kun ne pysyttelevät hyvin lähellä ja nauttivat pitkistä lenkeistä.  Kainuussa pelkään koirien kanssa juostessa susia ja karhuja, mutta unohdan ne, kun lenkki etenee. Ajattelen, että ihmistä pedot eivät uskalla lähestyä, mutta koira on eri juttu, saalis. Karhun olen kerran metsässä nähnytkin. Tällä kahden ja puolen tunnin lenkillä ei tullut ketään vastaan, ei eläimiä eikä ihmisiä. Sää oli viileä ja sateinen, ja se sopi meille oikein hyvin. Minä ja koira kaikessa rauhassa metsän keskellä.

Kuva 3: Jukolan viesti 19.6.2016Teltalla oman osuuden jälkeen. Juoksin Lappee-Jukolassa neljännen osuuden, lähtöni oli sunnuntaiaamuna. Edellisen illan ja yön myrsky alkoi olla ohi. Lämmintä vettä tihuutteli vielä aamulla ja metsä oli märkä, mutta sään puolesta pääsin vähällä verrattuna alkupuolen osuuksien juoksijoihin. Juoksin ensimmäistä kertaa jättimäisen jukola-kartan kanssa. Lainasin kompassia joukkuekaverilta, kun olin pakannut vahingossa vanhan retkikompassin mukaan. Kompassi näytti juoksun jälkeen samalta kuin jalkani kuvassa. Viivyin osuudellani vajaa puolitoista tuntia. Pieniä, suhteellisen nopeasti korjattuja pummeja en omalla tasollani laske epäonnistumisiksi. Olin tyytyväinen juoksuun ja innoissani Jukolan tunnelmasta.

Kuva 4: Joensuu Maraton 15.5.2016 


Maratonin jälkeen palkintojenjakoa odotellessa. Ensimmäinen neljän tunnin alitukseni, 3:54:22. Kuvan otti Jänis, vieressäni on rakas ystäväni ja Jäniksen morsian. Olin hämmästyksissäni hyvästä ajasta ja huonovointinen kovasta juoksusta. Jänöset veivät hullun kovalla rasituksella viimeiset 5-7 km, ihan siinä omalla rajallani. En usko että olisin voinut juosta yhtään kovempaa. Kuvasta tulee tosi hyvä mieli. Muistan, että jokin nauratti ja aurinko lämmitti. Oli hienoa juosta yhdessä ja saada niin paljon apua ja tukea ystäviltä.

Kuva 5: Sisilia 9/2016


Lomalla juokseminen on mielettömän kivaa. Tässä kuvassa olen lenkillä iltapäivällä, mutta useimmiten juoksen lomamatkoilla aamuisin. Sisilia oli mäkinen. Huvilamme oli korkealla rinteellä, joten jokainen jokainen lenkki alkoi jyrkkään ylämäkeen tai alamäkeen. Portteja, aitoja, irtokoiria ja ärhäköitä pihavahteja oli paljon. Meri oli kaunis. Tällä lenkillä juoksin vähän matkaa paikallisen miehen kanssa. Vaihdoimme kohteliaasti muutaman sanan, mutta olisi tehnyt mieli kysellä enemmän, miten hän harjoittelee ja muuta. En kehdannut. Kaikki Italian matkamme on tehty syksyllä, ja nyt, kun meillä illat pimenevät, tekisi mieli lähteä taas.

Bloggaaja, etsipä lempijuoksukuvasi ja tee niistä postaus!

Kommentit

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat