Viikko 26

Minulla on tarkoitus tehdä selkeä ero kovien ja kevyiden viikkojen välillä. Kovien viikkojen määrät saavat vähitellen syksyä kohti nousta, ja samalla kevyillä viikoilla pitää malttaa levätä riittävästi. Menneellä viikolla vähensin harjoittelua reilusti, mikä natsasi hyvin kiireisiin työkuvioihin. Viikolla oli kaksi 11 tunnin yllättävän tiukalta tuntunutta matkapäivää. Jälkimmäiseltä reissulta kotiin tullessa lähdin asemalta kävelemään väärään suuntaan, kun ajatus ei vain enää kulkenut yhtään. Vähäisemmät juoksumäärät tekivät kuitenkin tehtävänsä ja juoksu kulki loppuviikolla jo oikein hyvin. Lauantain ja sunnuntain pääohjelmana oli koiranäyttelyt ja sunnuntain lenkin jätinkin väliin kokonaan.

Juoksua 19,9 km, 2:06 tuntia
Polkujuoksua 5,09 km 0:41 tuntiaMaanantaina oli lepopäivä.

Tiistaina juoksin jo neljän jälkeen iltapäivällä lyhyen pilkkulenkin. Vain puoli tuntia hyvin kevyesti. Pieni lihakuntoharjoitus kuului päivään myös.
   PK1 4,7 km, 0:33:47, 7:11 min/km, keskisyke 116
   Jumppa 15 min

Keskiviikkona kävin juoksemassa vetoja urheilukentällä. Harjoitus oli kuitenkin suhteellisen kevyt: juoksin vain neljä 800 m vetoa. Nuorempi poika oli mukanani, enkä halunnut odotuttaa häntä kauemmin, vaikka mukavasti taisi aika kulua kentällä. Vetojen vauhti oli anaerobisen kynnyksen tuntumassa. Sykkeen mittauksessa oli taas jotakin ongelmaa, joten syketietoja en kahdelta viimeiseltä vedolta saanut ollenkaan.
   VK2 4 x 800 m: 4:02, 3:58, 3:56, 3:53 + verkat yht. 6,65 km


Torstaina vietin taas lepopäivää.

Perjantaina olin valtavan hyvävoimainen ja suunnittelin pitempääkin lenkkiä, mutta jossain mielenhäiriössä aloin tekemään pihalle kukkapenkkiä. Ilta vierähti nopeasti ja lopulta lähdin lenkille vasta yhdeksän aikoihin illalla. Peruslenkkiin oli taipuminen, kun lauantaiaamuksi oli tiedossa varhainen herätys. Vauhtivetoja tein kuitenkin 4 x 20-25 s ja ne piristivät mukavasti lenkin lomassa. Kymmenisen minuuttia lenkin alusta juoksin kevyemmin.
   PK2 8,5 km, 0:48:56, 5:45 min/km, keskisyke 139

Lauantain treenin tein oikeastaan vain virkistyksen ja koiran ulkoilutuksen vuoksi. Otin lenkille Zaden, joka on helpommin hallittavissa silloin, kun alueella on muitakin liikkujia. Zade on kiltti äitin tyttö, joka pysyy vapaanakin hyvin lähellä, Olli ottaisi mielellään tilanteen itse haltuun. Lisäksi Ollin nivelrikkoon liittyvää hoitosuunnitelmaa muutettiin perjantaina ja koira on ollut hieman väsyneempi kuin aiemmin, jolloin pienet ulkoilut ovat tuntuneet sille riittävän. Lenkki teki tehtävänsä ja palasimme virkistäytyneenä kotiin.
   PK polkujuoksu 5,09 km, 0:40:35, 7:58 min/km, keskisyke 128

Sunnuntaina pidin myös lepopäivän. Halusin varmistaa sen, että kevyen viikon jälkeen voin hyvävoimaisena aloittaa kahden kovan viikon jakson, ja lepo tuntui olevan enemmän tarpeen kuin lenkkeily.

***

Lauantaina kävimme Zaden kanssa näyttelyssä Tuusulassa ja sunnuntaina Riihimäellä. Zade on vajaa kaksivuotias, joten se osallistuu nuorten luokkaan. Molempina päivinä nuorten luokassa oli kaksi narttua. Lauantaina Zade oli luokassaan toinen ja sunnuntaina ensimmäinen. Sunnuntaina se oli SA:lla  myös Paras narttu -kehässä, mutta ilman sijoitusta. Erityisesti sunnuntai oli kiva päivä. Kasvattaja tuli näyttelyyn Jalon kanssa ja esitti molemmat koirat. Juteltiin kuulumisia, suunniteltiin tulevaa ja nautittiin kesäpäivästä ja näyttelyn tunnelmasta.


Kommentit

Kuukauden luetuimmat