Uusia reittejä


Ihanan kliseisesti ilmaistuna jokainen lenkki on elämä pienoiskoossa. Yleensä molemmissa on ainakin jonkinlainen visio siitä, mihin pyritään tai mitä halutaan, mutta eihän se aina suju suunnitelmien tai omien kuvitelmien mukaan, ei lenkki, eikä varsinkaan elämä. Jälkimmäisestä minulla ei ole erityistä raportoitavaa juuri tällä hetkellä, mutta illan lenkki sisälsi poluille poikenneelle mukavan yllätyksen.

Lähdin kevyen viikon pitkälle lenkille tarkoituksena juosta fiiliksen mukaan noin puolitoista tuntia, olo kun ei Kalevan kisojen seuraamisesta huolimatta ollut erityisen sporttinen. Aluksi kävin pienesti hölkkäämässä Ollin kanssa, joka nivelrikosta johtuvan jähmeän liikkumisen vuoksi on tällä hetkellä aika vähällä liikunnalla. Koiranvaihtopysähdyksellä vaihdoin myös kengät, kun Zaden kanssa suuntasimme poluille. Olin juuri päivällä valitellut miehelleni, etten tiedä oikein hyviä pitempiä polkureittejä, mutta kuinka ollakaan tänään sattumalta löysin sellaisen.Juoksimme tuttuja polkuja ja ajattelin poiketa perusreiteiltä vähän sivuun, vaikka lähtevä polku näyttikin karttasovelluksen mukaan päättyvän melko pian. Juostessa huomasin polulta haarautuvan, toiseen suuntaan lähtevän reitin, jota muistin kyllä juosseeni pari vuotta aiemminkin, mutta vain jonkin matkaa. Epäilin senkin päättyvän melko nopeasti, mutta eipä se päättynytkään. Voi morjens, kun kilometrikylteistä tajusin, että polku menee Kalevankankaan kahdenkympin lenkin latupohjalla, siis pituuden puolesta aivan loistavan mittainen reitti. Olen joskus vuosia sitten yrittänyt juosta tuota lenkkiä latupohjakartan mukaisessa kiertosuunnassa lähtien ihan toisesta suunnasta, mutta silloin jossain vaiheessa hukkasin polun, enkä päässyt reitillä eteenpäin. Nyt juoksimme Zaden kanssa vastakkaiseen suuntaan. Polku oli hyvässä kunnossa ja selvästi maastopyöräilijöiden suosiossa.

Tänään jätettiin lenkin kiertäminen kesken ja palattiin takaisin samaa reittiä, seikkailu jatkuu siis ensi numerossa. Juoksimme uutta polkureittiä ehkä vain neljäs- tai viidesosan edestakaisin, joten mukavasti on vielä polkua juoksematta. Ehkäpä hoksaan reitin toisella puoliskolla sen kohdan, jossa vuosia sitten hukkasin polun.

Lenkin pituus tänään 18,4 km, josta poluilla noin 15 km. Aikaa kului 2 tuntia 14 minuuttia, keskivauhti 7:17 min/km. Keskisyke 124, rasitus lenkin alkupuolella kevyempi.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat