Paccheri alle zucchine + remix


Kesällä on helppo innostua kasvisruuista. Tämä pasta on parhaimmillaan juuri nyt, kun kesäkurpitsan ja tomaatin satokausi on alkanut. Tässä ruuassa olennaisinta on tuore basilika ja persilja, joita saa olla runsaasti. Resepti on mainiosta pastakeittokirjasta Aglio & Olio (Tuominen, S., Koski, T., Kivilahti, K. 2007).

Ainekset ovat yksinkertaiset (mikä usein onkin pastassa parasta):
   sipulia
   kesäkurpitsaa
   kirsikkatomaatteja
   tuoretta persiljaa
   tuoretta basilikaa

Lisäksi tietysti oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria sekä parmesaania. Pastaksi sopisi reseptin nimen mukaisesti 'paccheri', paksu putkipasta, mutta meillä sattui tällä kertaa olemaan vain ohutta putkea.Kasvikset valmistetaan vain kevyesti, joten pastan voi laittaa kiehumaan suolaveteen ensimmäiseksi. Pannulle järjestyksessä sipuli ja kesäkurpitsa, joille kevyt freesaus oliiviöljyssä.

Ja tässä tulee muunnos: Alkuperäisessä ohjeessa kesäkurpitsa pilkotaan yhtä pieneksi kuin sipuli. Minä jätän kesäkurpitsan usein isoiksi paloiksi, kuten kuvissa. Ruuasta tulee erityyppinen, mutta tykkään pureskeltavasta, kevyesti paistetusta kesäkurpitsasta. Samoin tomaatit laitan vain puoliksi, nekin voi pilkkoa hieman pienemmäksi.

Kirsikkatomaatit lisätään hieman myöhemmin, kun ne pehmenevät nopeammin. Mausta kasvikset suolalla ja mustapippurilla. Yrttejä saa tosiaan olla reilusti! Ne lisätään ruokaan aivan viimeiseksi. Ota pastasta vesi pois heti, kun se on sopivan kypsää ja sekoita kasvikset ja yrtit sen joukkoon. Pinnalle parmesaania.

Tuoreet yrtit antavat tälle muuten hyvin pehmeänmakuiselle pastalle kesäistä raikkautta. Tämä on yksi meidän perheen kestosuosikeista!


Kommentit

  1. Hei jee, ruokareseptejä! Kuulostaa hyvältä! Tämmösiä vinkkejä lisää blogiin :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat