Kesäkurpitsapannukakut

Kesäkokkailut jatkuvat. Päivän lounasta varten lähdimme lasten kanssa metsäretkelle. Tarkoitus oli saalistaa sekä pääruoka- että jälkiruoka-ainekset (kantarelleja ja marjoja). Kantarelleja en ole kuitenkaan vielä tänä vuonna löytänyt, joten suunnitelmana b oli valmistaa kesäkurpitsapannukakkuja. Odotetusti suunnitelma b toteutui, mutta onneksi tärkein eli jälkiruokamarjat saatiin kerättyä ja riitti vielä pakkaseen asti.



Kesäkurpitsapannukakkujen ohje on kirjasta Viiden tähden vegaani (Innanen, E. 2011). Kirjoittajan vegaaniruokablogi löytyy osoitteesta chocochili.net. Noudatin kirjan ohjetta suurin piirtein.

Sekoita yhteen
  3 dl vehnäjauhoja (osan korvasin täysjyväjauhoilla)
  1/2 tl suolaa (alkuperäisessä ohjeessa 1/4 tl)
  1 tl leivinjauhetta
  mustapippuria
  1,5 dl raastettua kesäkurpitsaa (laitoin vähän reilummin, mitä jälkikasvu valitteli)
  1 salottisipuli silputtuna

Lisää kuiviin aineisiin
  2 dl kaurakermaa
  1 dl maustamatonta soijajogurttia
  2 dl vettä
  2 tl oliiviöljyä

Anna turvota 15 minuuttia (jaksoin odottaa max 10) ja paista, oliiviöljy käy paistamiseen hyvin.

Minä tein ohjeen mukaisesti vegaaniversion, mutta tavallisella kermalla ja jogurtilla voi varmaankin halutessaan korvata nuo kasvipohjaiset valmisteet.



Pannukakut sopivat loistavasti aamu- tai iltapalalle. Lounaalla niiden kanssa söisi mielellään vaikkapa juuri niitä kantarelleja, joita ei tänään löytynyt. Lapset pitivät elämän balanssissa lämmittämällä vegaanilettujen kylkeen nakkeja.

Kyllä maistui, ja maistuivat jälkiruokamarjatkin jäätelön kanssa.




Kommentit

Kuukauden luetuimmat