Kesäillan lyhyt polkulenkki

Tänään oli Mikkeli Juoksun päivä, mutta en ehtinyt koiranäyttelyreissun vuoksi osallistumaan. Palasimme kotiin juuri startin aikoihin ja menin suoraan päiväunille. Aika lämmin juoksusää oli jälleen, +21 ja aurinkoista, melko raskas juoksusää siis ja erityisesti siksi, kun lämmintä päivää edelsi viileämpi jakso. Minun matkani olisi tänään ollut lyhyempi, kymppi tai vitonen. Mutta väliin jäi siis.

Illalla lähdin näyttelymimmin kanssa metsään rentoutumaan. Ajoimme Säynätin retkeilyalueelle, jossa on kiva lyhyt reitti, jota silloin tällöin käyn juoksemassa. Reitti on vain viiden kilometrin mittainen ja siitäkin noin kolmasosa on metsäautotietä, mutta reitin alkuosan rannassa kulkevat polut ovat maisemiltaan niin kauniita, että retki kannattaa.Juoksimme kevyesti. Tarkoitus oli, että Zade saa iltaulkoilun ja itse vähän verryteltyä jalkoja, kun autossa istumista oli tullut lähes viisi tuntia.

Tulipaikalla oli retkeilijöitä ja lammella kalastajia. Zadekin kävi pulahtamassa ja mutakuorrutuksen takia se pitkin pestä kotona aika huolella. Polkuosuus meni mukavasti polkujuoksukengillä, mutta metsäautotieosuudet huonommin. Tiet olivat osittain karkealla sorapinnalla ja voimakkaasti kuvioidut pohjat tuntuivat siinä liioittelulta.Lenkin pituudeksi tuli  5 km. Lähes 8 minuutin kilometrivauhdilla kului aikaa 40 minuuttia. Keskisyke oli 128 ja koko peruskestävyysalue oli käytössä maaston mukaan vaihdellen.
Kommentit

Kuukauden luetuimmat