Siirry pääsisältöön

Viikko 25

Kovempi treeniviikko 2/2, ensi viikolla hieman kevyemmin. Juhannusviikon harjoittelu parani loppua kohti, eikä vähiten siksi, että lähdimme juhannukseksi polkujuoksijan paratiisiin Kainuuseen. Tämän postauksen kuvat ovatkin sunnuntain pitkältä polkulenkiltä.

Tällä viikolla
juoksua 31,78 km, 3:19 tuntia
polkujuoksua/kävelyä 24,85 km, 3:33 tuntiaMaanantaina vietin lepopäivää.

Tiistaina olin harkkakuskina. Lähdin jaliskentältä nuoremman koiramme Zaden kanssa ulkoilureitille, satoi kevyesti. Maanantain lepopäivästä huolimatta jalat tuntuivat väsyneiltä, joten jätettiin lenkki reiluun kuuteen kilometriin. Alku kevyesti, loppu reippaammin, peruskestävyyttä kuitenkin koko lenkki.
   PK1 2,12 km, 0:15:03, 7:06 min/km, keskisyke 112
   PK2 4,41 km, 0:26:41, 6:07 min/km, keskisyke 131

Keskiviikkona teimme koirien kanssa kevyen aamulenkin. Vanhempi koiramme on liikkunut viime aikoina taas jäykemmin, joten olemme keventäneet sen liikkumista. Nivelrikko taatusti vaivaa ja kuormitusta on varmaan ollut liikaa. Kevyet, yhteiset aamuhölkät voidaan toivottavasti pitää kuvioissa vielä jonkin aikaa.
   PK1 4,41 km, 0:30:55, 7:00 min/km
 


Torstai-illan lenkin juoksin yksin, kun tarkoitus oli juosta vauhtikestävyyttä. Tein hyvät lämmittelyt, jonka jälkeen aavistuksen kiihtyvävauhtisesti 6,4 km ja parin kilsan loppuverkka. Vauhtipätkä tuntui lyhyeltä, mutta sen loppuun osunut isompi nousu ja vähän kiristynyt vauhti teki hyvää ja jätti jalkoihin sopivan rapeuden. Ajoitus oli täydellinen, kun moikkasin treeneihin lähtevää miestä omalla kadulla.
   VK1 6,41 km, 0:34:35, 5:24 min/km, keskisyke 150 + verkat yht. 10,59 km

Perjantaiaamuna lähdimme juhannuksen viettoon. Yhdistetty ajomatka-työpäivä sujui hyvin ja pääsin vielä illalla kevyelle lenkille.
   PK1 sauvakävely/hölkkä 7,28 km, 1:02:38, 8:36 min/km, keskisyke 119

Lauantaina, juhannuspäivänä juoksin aamupäivällä reippaamman pk:n Zaden kanssa. Ensimmäinen vartti mentiin lämmitellen, sitten tavoitevauhtia. Juoksimme enimmäkseen rauhallista metsätietä pitkin.

Lenkin jälkeen lihaskuntoharjoitus. Jumppakaverina 3- ja 4-vuotiaat neidit, jotka kannustivat tekemään "vähän kivempia, ei niin tylsiä liikkeitä". Välissä siis hypittiin ja harjoitettiin akrobatiaa, mutta painotuksena kuitenkin keski- ja alavartalo.
   PK 2 7,34 km, 0:42:44, 5:50 min/km, keskisyke 138  + alkuverkka yht. 10,24 km
   Jumppa 30 minSunnuntain pitkälle lähdin aamulla yhdeksän jälkeen, kun säätiedotus lupaili sadetta iltapäivälle. Lenkin pitkän keston vuoksi vanhempi nivelrikkoinen koira joutui jäämään kotiin, mutta Zaden otin mukaan. Kävimme kiertämässä 17 km vaellusreitin Saukkovaarassa. Ylämäet käveltiin ja alamäet juostiin.
   PK1 kävely/hölkkä 17,57 km, 2:30:41, 8:34 min/km, keskisyke 116
Kommentit

Kuukauden luetuimmat

Maksimivetoja aamuharjoituksena

Vuosia sitten ajattelin, että aamulla juokseminen ei sovi minulle. Ennen aamupalaa ei jaksa ja aamupalan jälkeen ei pysty. Koirat ovat muuttaneet tämän käsityksen pysyvästi: ennen aamupalaa jaksaa kyllä ja aamupalan jälkeenkin pystyy. Minun aamulenkkini koirien kanssa ovat kuitenkin aina kevyitä, pappakoira ei enää vauhdista innostu. Olen muutenkin ollut sitä mieltä, että aamulla ei kyllä irtoa kuin kevyttä hölkkää. Päätin kuitenkin kokeilla kovempaa aamutreeniä nyt, kun kovien pakkasten vuoksi koirien ulkoilut ovat aivan minimissä, ja kun kuitenkin itse herään melko aikaisin joka tapauksessa.

Join herättyäni vain pikkuisen smoothieta ja lähdin hallille. Puoli seitsemän aikaan olin jo lämmittelemässä tyhjällä radalla. Olo oli ihan hyvä, yllättävän virkeä. Verkkailin viisitoista minuuttia, melko vähän siis. Nostin lämmittelyn loppupuolella pari kertaa sykkeen vauhtikestävyysalueelle. Kello kävi, eikä työpäivän aamuna tehnyt mieli venyttää harjoitusta, joten lyhyt, mutta tehokas lämmitt…

Viikot 3 & 4

Maratonharjoittelussani on kahden kovan ja yhden kevyen viikon rytmitys. Tämä on aikaisemminkin sopinut minulle hyvin.Nyt koville ja kevyille viikoille tehdään eroa vielä korostetummin, jotta kevyt viikko olisi varmasti palauttava, jolloin kovilla viikoilla olisi mahdollista treenata kovempaa. Viikko 3 oli kevyt viikko, jossa juoksukilometrejä 37,7. Kovalla viikolla 4 juoksua 70,14 km. Crossfit-treenejä molemmilla viikoilla kaksi.Viikko 3 Tällä viikolla passailin harjoittelussa lauantain talvijuoksusarjan vuoksi. Samasta syystä pitkä lenkki jäi väliin kokonaan.

Maanantaina lepopäivä. Edellisen päivän väsymyksen vuoksi huolellista syömistä ja paljon sohva-aikaa.

Tiistaina maksimitreeni hallissa. Sain kellottajaksi Annan, joka teki minua ennen saman harjoituksen. Lämmittelyjen jälkeen 2 x 1000 m ja 2 x 500 m. Hallissa kello ei näytä vauhtia tarkasti, joten tavoitevauhti piti arvioida tuntuman perusteella. Kierrosten tavoiteajat oli laskettu etukäteen, joten jokaisella kierroksella oli myö…

Kevyesti flunssan jälkeen

Helmikuun teemana on ollut makoilu & lepäily. Flunssa ja siitä toipuminen täyttää tänään kaksi viikkoa. Tammikuun viimeisenä tiistaina valmistauduin viikonlopun talvijuoksusarjaan juoksemalla lyhyemmän vauhtikestävyyslenkin. Kurkku oli hieman kipeä, mutta tavallista puolta lyhyemmälle lenkille uskalsin lähteä kokeilemaan, kun hyvin harvoin flunssaa sairastan, vaikka se kurkkukipuna joskus käväiseekin. Jo lenkin aikana kuitenkin huomasin, että olo on voimattomampi kuin yleensä. Neljän kilometrin vauhtikestävyysosuus meni jotenkuten, pitemmän harjoituksen olisin jättänyt kesken. Seuraavana päivänä olinkin jo väsynyt ja kipeä.

Talvijuoksusarjaan osallistumisen peruuntuminen ei juuri harmittanut. Edellisestä osakilpailusta oli vain kaksi viikkoa, kun tähän keskitalveen oli jostain syystä mahdutettu kahteen viikkoon kaksi kisaa. Ikävämpi juttu oli se, että harjoittelu täytyi tietysti katkaista kokonaan, ja viime viikon lauantaille sovittu tasotesti täytyi myös jättää väliin. Toistasata…