Viikko 23

Arkiviikolla harjoittelin tavalliseen tapaan tai ehkä aavistuksen kevyemmin, pidinhän kaksi lepopäivää. Viikonloppuna olin koiranäyttelyssä Virossa ja Latviassa. Kahden maan turneella oli napakat aikataulut ja juoksulenkit jäivät kokonaan tekemättä. Eipä kuitenkaan oltu jouten: sekä lauantaina että sunnuntaina kello mittasi yli 30 000 askelta pitkistä ajomatkoista huolimatta.


Maanantaina viikon alkajaisiksi lepopäivä.

Tiistaina koirien aamulenkki hölkkäillen. Illalla kävin tekemässä mäkiharjoituksen, mielessä jytyä jalkoihin. Lapset olivat mukana ulkoilemassa, joten sovittiin tunnin mittainen reissu. Menin tällä kertaa pitempään ja loivempaan mäkeen. Syke nousikin viimeisten nousujen lopussa anaerobisen kynnyksen yläpuolelle.
   PK1 5,26 km, 0:38:27, 7:19 min/km
   PK/VK sauvarinne  5,93 km, 1:04:43, 10:55 min/km, keskisyke 133

Keskiviikkona oli varsin kesäinen päivä, joten iltapäivän lenkillä dallut olivat mukana vain osittain. Ollin kanssa teimme kävelylämmittelyn ja Zade oli juoksulenkin alussa mukana kolme kilsaa. Sykkeet olivat tavallista korkeammalla luultavasti lämpimästä ilmasta johtuen, joten keskivauhdit jäivät aika hitaiksi.
   PK1 kävely 2,5 km, 0:22:44, 9:05 min/km, keskisyke 92
   PK1 juoksu 3,08 km, 0:22:22, 7:06 min/km, keskisyke 121
   PK2 juoksu 6,94 0:43:37, 6:03 min/km, keskisyke 139


Torstaina lepoa.

Perjantaina lähdin iltapäivällä reissuun, mutta aamulla ehdimme käydä pienellä lenkillä koirien kanssa. Ihana lenkki, raikas sää ja luonto lähellä, nähtiinhän joutseniakin ihan vähän matkan päästä.
   PK1 4,3 km, 0:30:51, 7:12 min/km

***

Lauantaina olimme ryhmänäyttelyssä Tallinnan eteläpuolella. Kuuden koiran seurueestamme vain kolme oli ilmoitettu näyttelyyn. Pois jäivät koirat, jotka eivät tarvinneet tuosta näyttelystä mitään: Ilmari ja Miina, jotka molemmat ovat Eestin muotovalioita, eivätkä näin ollen sertejä tarvinneet sekä Zaden veli Tarmo, joka odottaa 2 vuoden ikää ennen valioitumiseen tarvittavan viimeisen sertin tavoittelua. Kehässä kävi pikkuinen Desi 10 kk, Zade sekä Gabriel. Zade sai ensimmäisen sertinsä ja oli rodun paras koira. Myös Gabriel sai sertin ja oli vastakkaisen sukupuolen paras.

Sunnuntaina Latvian Voittajassa kilpailivat kaikki koirat, paitsi Zade. Hoksasimme vasta edellisenä päivänä, ettei Latviassa juoksuinen narttu saa osallistua näyttelyyn. Haha, onneksi ei ollut ainoa koira reissussa! Zaden emä Miina sai Latvian Veteraanivoittaja 2017 -tittelin, kuten myös Miinan veli Ilmari. Samalla molemmista tuli Latvian ja Baltian veteraanivaliot. Tarmolle vara-cacib. BIS-kasvattajakehässä viides sija. Jäätiin omien kehien jälkeen seuraamaan isotkin kehät loppuun, nautittiin tunnelmasta ja katseltiin kauniita koiria.

Yöunet jäivät reissussa tosi vähiin. Näyttelyreissuilla koirat joutuvat olemaan paljon autossa ja häkeissä, joten riittävät ulkoilut ovat tarpeen ja omasta nukkumisestahan se tietysti on pois. Mutta mikäpäs se on kesäyössä tai varhaisessa aamussa kävellessä. Liikenne erityisesti Latviassa on aika rohkeaa, ja ohitimmekin sekä meno- että tulomatkalla kolaripaikat. Kerran jouduimme väistämään pientareelle, kun ohittava rekka ajoi keskellä tietä vastaan. Olin ensimmäistä kertaa Latviassa ja kyllä ihastuin maahan (Via Balticaa lukuunottamatta). Lisäsin heti agendalle Riga marathon 20?? -projektin.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat