Viikko 22

Vihreä on kesän väri! Kuva: Satu / Juoksuaskeleet

Oli erikoinen juoksuviikko. Kilometrejä tuli paljon (60), mutta pisin lenkki oli vain 12 km. Juokseminen oli sosiaalisempaa kuin ehkä ikinä: yhdeksästä lenkistä viidellä oli ihmisseuraa mukana. Pitkä lenkki jäi tältä viikolta väliin.

Viikko alkoi maanantain lepopäivällä.

Tiistaina juoksin kaksi lenkkiä. Aamulla ihan kevyt neljän kilsan koirienulkoilutuslenkki. Illalla Zaden kanssa reippaampi pk. Iltalenkin jälkeen kiirehdin vanhemman pojan jääpallotreeneihin: kesäharjoituksiin on kutsuttu vanhemmatkin ja tällä kertaa oli luvassa lihaskuntoa, liikkuvuutta ja tasapainoa. Olipa hyvä ja tehokas treeni! Pisteenä i:n päällä vielä nöyryytystä lopun jalispeleissä.
   Aamu: PK1 4,01 km, 0:30:23, 7:35 min/km, keskisyke 119
   Ilta: PK2 7,49 km, 0:44:09, 5:53 min/km, keskisyke 135
          Lihaskunto, liikkuvuus 1,5 h

Keskiviikkona vietettiin koulun kevätjuhlaa. Päivä oli aika touhukas muutenkin, joten kävin illalla pienellä rauhoittumishölkällä, toki koiratkin piti ulkoiluttaa, joten samalla hoitui sekin. Ihan pienesti, unilääkkeen verran vain.
   PK1 3,16 km, 0:22:34, 7:08 min/km
  

Torstaina Juoksuaskeleet-blogin ihana Satu viestitteli ajelevansa Mikkelin ohi ja kysyi lenkkiseuraa. Järjestyi onneksi! Kävimme juoksemassa Kalevankankaan poluilla. On hauska, miten juoksututtujen kanssa on niin helppoa ja välitöntä, juoksuko meitä niin vahvasti yhdistää? Näimme Satun kanssa toista kertaa ja ihan kuin vanhan ystävän kanssa olisi ollut lähdössä. Minulla oli kaksi kirittäjää narussa: olin vienyt lapsen synttärijuhliin ja ottanut sieltä koiran lenkitettäväksi juhlien ajaksi. Zade ja Minni juoksivat kovin innokkaasti, ehkäpä heillä oli sama innostus yhdessä juoksemisesta kuin meillä.
   PK 9,87 km, 1:08:24, 6:55 min/km, keskisyke 129


Perjantaina jatkui hyvin alkanut seuralenkkien putki. Nuoremman pojan kummitäti tuli meille viikonlopun viettoon ja käytimme yhdessä Zaden illan päätteeksi lyhyellä polkulenkillä. Ystävältäni ihailtavaa ennakkoluulottomuutta: hänelle ensimmäinen lenkki tälle kesälle.
   PK1 3,44 km, 0:28:27, 8:16 min/km

Lauantaina odottelimme lisää porukkaa saapuvaksi Mikkeliin, ja kun tarkoitus oli viettää lauantaita toisen perheen kotona, oli koirat lenkitettävä aamupäivällä. Urhea ystäväni liittyi jälleen lenkitysjoukkoihin ja otti toisen koirista vyötärölle. Teimme hieman pitemmän lenkin, kevyttä toki. Iltapäivällä kasattiin uudelleen lenkkiporukkaa: tällä kertaa kokoonpanossa kolme naista, yksi juoksuinen dalmatiankoiranarttu ja edelliseen herrasmiesmäisesti suhtautuva saksanseisojauros. Poluilla mentiin, kun se tuntui osallistujien polville ja selille parhaiten sopivan. Voi, miten hauska lenkki! Reippaina tehtiin vielä keskivartalojumppa siihen päälle.
   Aamu: PK1 6,76 km, 0:51:20, 7:35 min/km
   Iltapäivä: PK1 8,09 km, 0:56:25, 6:58 min/km
                   Jumppa 15 min

Sunnuntaina kokoonnuttiin aamupalalle meille, 7 aikuista ja 6 lasta. Iltapäivän puolella vaihdettiin taas osoitetta, miehet lasten kanssa autoilla ja me, yllättävän lenkki-intoinen naisporukka jälleen juosten. Koirista mukana jälleen Zade ja saksanseisoja Rontti. Viiden kilsan matkasta noin kolme kilometriä päästiin polkuja pitkin, aika mukava kahden talon välinen reitti. Illalla lähdin kovemmalle lenkille. Koko viikon kevyen höntsöttelyn jälkeen oli kiva mennä vähän kovempaa. Lämminkin oli ja olisin hyvin pärjännyt t-paidalla, olin sen alle pukenut viileän kesän opettamana kerraston paidan. Tein parinkymmenen minuutin hyvän lämmittelyn ja sen jälkeen kiihtyvävauhtisen 8 kilsan vk:n, alkupuoli vk1 ja loppu vk2. Hyvä päätös hienolle viikolle.
   Iltapäivä: PK1 5,28 km, 0:37:56, 7:11 min/km
   Ilta: VK 8,01 km, 0:42:43, 5:18 min/km, keskisyke 151 + verkat yht. 12,24 km


Ystävien kanssa vietetyn viikonlopun jälkeen palautusjuomissa on valinnanvaraa.

Kommentit

 1. Hei jee, nyt vasta ennätin lueskelemaan näitä postauksiasi. Ja olipa tosiaan kivaa nähdä. :) Ja sama fiilis, niin luontevaa oli että ihan kuin oisi pidempäänkin tunnettu. :)
  Ps. Vaihdoin aikanaan mun blogin nimeä, nykyisin se tunnetaan paremmin "Juoksuaskeleet"-nimellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Kiitos, kun kävit! <3

   Voi jestas, niinhän onkin. :D Mulla lukee tuolla omissa lukusuosikeissakin Askel askeleelta, auttaiskohan siihen uudelleen haku? Kokeilen... ja muutan nuo linkit, vaikkakin vähän myöhässä. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat