Juhannusaaton polkulenkki

Työtahti on kesälomaa vasten tiivistynyt huomattavasti. Iltoihin ja viikonloppuihin on kuulunut tavallista enemmän koneen näpräämistä. Vielä juhannusaattona terästäydyimme työkaverin kanssa ja saimmekin iltapäivällä yhden välitavoitteen saavutettua. Minun konttorinani tosin toimi auto: viiden tunnin ajomatka Kainuuseen oli juuri sopivasti, viimeiset postit lähetin mummolan pihasta.

Ja sitten olikin juhannus. Oli hyvä, että lähdettiin, vaikka ajatus kotona lepäämisestä houkutteli vähintään yhtä paljon. Palju oli lämpinänä, ruuat grillattu ja juomat kylmässä. Ihanat veljentyttäret puhuivat päällekkäin ja enemmän kuin muut yhteensä. Koirat pääsivät mökille riekkumaan ja uimaan. Viileä tuuli piti hyttyset poissa.Illemmalla lähdin lyhyelle omalle lenkille. Edellisen päivän vauhtikestävyysharjoituksen jälkeen ajatuksissa oli kevyt lenkki, joten otin äitini kävelysauvat ja lähdin vaaraan kiipeämään. Tasainen alku oli kilometrin mittainen, sen jälkeen vaihdoin hölkästä sauvakävelyyn. Loiva nousu kesti viisitoista minuuttia, jonka jälkeen hölkkäsin sen alas ja kävelin uudelleen ylös. Palatessa juoksin toista polkua pitkin.Tunnin mittaiselle lenkille tuli pituutta 7,3 km. Keskivauhti oli 8:36 min/km ja keskisyke 119. Jalat saivat mukavasti töitä rinteessä, mutta loivan nousun vuoksi syke pysyi kävellen koko ajan peruskestävyysalueella.

Maisemat olivat parasta a-luokkaa. Siniset vaarat pilkottivat horisontissa ja kapea polku kulki kuivalla kankaalla. Ilma oli juuri sopivan viileä, mutta kesäillan aurinko oli vielä korkealla. Ihana juhannus ja kesän kepeä vapaus!Kommentit

  1. Juhannuksen juoksu kuulostaa mahtavalle! Ja ihana tuo lause"kesän kepeä vapaus" . Toivottavasti nyt vähän helpottaa, kun yksi välietappi työhommassakin saavutettu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä olikin ihana lenkki! :) Juhannus antoi sille vielä ekstramerkityksen. Kiitos Satu, kyllä etapit aina helpottaa! En stressaa työasioista, teen vaan. :D

      Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat