Hyvää kansainvälistä juoksupäivää!

Näin, juhlapäivää siis vietetään. Kansainvälisen juoksupäivän merkitys tuntuu ehkä hieman ohkaiselta, eikös joka päivä ole juoksupäivä..? Onhan tässä kyllä hauskaa se ajatus, että ihmiset ympäri maailmaa viettävät tätä päivää juosten (no toisaalta, samat ihmiset viettävät varmaan muitakin päiviä juosten). Mutta pois kyynisyys, samalla tavallahan äitienpäivä on joka päivä, vaikka sitä kerran vuodessa juhlitaan.


Juhlan tuntua juoksupäivään toi tietysti upean kesäinen sää. Lähestyin päivän treeniä lenkittämällä koiria, ensin vanhemman kanssa kevyesti kävellen ja sen jälkeen nuoren intoilijan kanssa hölkkälämmitellen. 23 astetta on koirille paljon erityisesti alkukesällä, joten varsinaisen harjoituksen tein yksin. Edellisenä päivänä olin tehnyt mäkiharjoituksen, joten peruskestävyystreeni sopi tälle päivälle.

Juhlatunnelmaani meinasi tulla särö jo ensimmäisellä osuudella, kun mieheni pyöräili vastaan salibandymailan kanssa. En ollut muistanut, että hänellä on peli-ilta. Lapset olivat kuitenkin YYA-linjalla: ruokanälkää oli mahdollista siirtää jäätelöllä ja rauhallista kotiaikaa viettää tunti pleikan parissa. Siispä juoksupäivän vietto saattoi jatkua olennaisen asian parissa.


Lenkki alkoi kävelyosuudella Ollin kanssa. 6-vuotias dallu-uroksemme ei ole koskaan ollut lämpimän sään lenkkien ystävä, joten kävely ja fleksin verran vapautta sopi tälle osuudelle hyvin. 22 minuuttia, 2,5 km, keskisyke 92.

Zade sietää lämpöä paremmin, mutta kesäisessä lämmössä sekin sai tyytyä vain lyhyeen iltapäivähölkkään. 22 minuuttia, 3 km, keskisyke 121.


Loppulenkin juoksin vähän reippaammin, kuitenkin peruskestävyysalueella lopun pitempää nousua lukuunottamatta. Sykkeeseen tuli lämpölisää, mutta muuten juoksu kulki hyvin. Unohdin juoksupäivän juhlimisen, kuten tuppaan unohtamaan kaiken muunkin juostessa, joten ylevät ajatukset jäivät ajattelematta ja keskityin katselemaan auringosta nauttivia ihmisiä, äkkiä puhjennutta vihreyttä ja joka paikassa myllääviä tietyöläisiä. Juoksupäivän vietto sujuikin pitkälti sen jo mainitsemani äitienpäivän tyyliin: ilman suuria juhlallisuuksia, mutta onnea ja kiitollisuutta tuntien.

Lenkin loppuosa 6,94 km, 42 min, keskisyke 139. Juostu matka 10 km, täyden kympin juoksupäivä siis.


Kommentit

Kuukauden luetuimmat