Viikko 20

Jälleen kisoista palautumisen viikko. Tällä kertaa en uinut niin syvissä vesissä kuin maratonin jälkeisellä viikolla huhtikuussa. Puolikkaan juokseminen oli varmasti iso rasitus ennestään väsyneeltä tuntuneelle kropalle, mutta hassusti olo menikin parempaan, virkeämpään suuntaan. Koko viikko oli kevyt ja mieli hyvä. Pelastuskoirahommien takia maastokeikkaa oli paljon, mutta sehän sopi palautusviikolle vallan mainiosti.


Tiistaina aamulenkki pilkkuseurassa. Olo normaali, syke normaali ja jalat kunnossa. Ehkä maratonilta palautuminen vaati puolimaratonin juoksemisen, haha.
   PK1 3,95 km, 0:27:07, 6:51 min/km, keskisyke 117

Keskiviikkona tein kevyehkön mäkiharjoituksen. Hölkkäsin kotoa muutaman sadan metrin päässä olevalle mäelle ja kiipeilin siellä kolme varttia. Ylöspäin menin sauvakävellen ja alaspäin kevyesti hölkäten. Alusta ei ollut paras mahdollinen: sopivassa jyrkkyydessä oli tarjolla vain sorapintaisia nousuja, joten kengät keräsivät aika paljon hiekkaa mukaan. Syke kävi ylimmillään anaerobisella kynnyksellä, mutta enimmäkseen se oli aerobisen kynnyksen ylä- ja alapuolella.
   PK/VK mäkiharjoitus 5,03 km, 0:47:08, 9:22 min/km, keskisyke 141


Torstaina lepäsin.

Perjantaina juoksin koirien kanssa kevyen aamulenkin. Päivä oli tosi lämmin ja illalla teki mieli juoksemaan ensimmäistä "kesälenkkiä". Yhdeksän aikaan lämmintä oli vielä 22 astetta. Juoksin reippaamman pk:n ja hyvin kulki.
   Aamu: PK1 5,17 km, 0:36:28, 7:03 min/km
   Ilta: PK2 8,44 km, 0:50:01, 5:55 min/km, keskisyke 138 (sis. alun 10 min lämmittelyn PK1)


Lauantai oli lepopäivä.

Sunnuntai-iltana lähdin kevyelle pitkälle heti, kun mies ja vanhempi poika olivat kotiutuneet viikonlopun turnausreissulta. Samalla lenkitin koirat. Ensin lähdettiin Zaden kanssa. Menimme kilsan päästä lähteville poluille, jossa käveltiin ja hölkättiin kevyesti tunti ja kolme varttia. Enimmäkseen edettiin polkuja, mutta myös kuntorataa ja umpimetsää pitkin. Loppulenkki Ollin kanssa, sama maasto, mutta lyhyempi lenkki. Ennen lenkkiä tein lyhyen keskivartalojumpan, joka kyllä jäi vähän vajaaksi.
   Jumppa 15 min keskivartalo
   PK1 metsäkävely 14,86 km, 2:27:20, 9:55 min/km, keskisyke 108


Kommentit

  1. Sun tämänhetkinen treenaaminen kuulostaa kyllä hyvältä, ja nuo maisemat ovat aivan mahtavia! Lenkit ovat justiinsa sellaisia, joita kaipaan niin että keho ihan huutaa :) Menen tänään taas kokeilemaan, miten vanhan käy :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, saisi jo väistyä tuo sinun uupumus! Tsemppiä miljoonasti!! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat