Siirry pääsisältöön

Viikko 20

Jälleen kisoista palautumisen viikko. Tällä kertaa en uinut niin syvissä vesissä kuin maratonin jälkeisellä viikolla huhtikuussa. Puolikkaan juokseminen oli varmasti iso rasitus ennestään väsyneeltä tuntuneelle kropalle, mutta hassusti olo menikin parempaan, virkeämpään suuntaan. Koko viikko oli kevyt ja mieli hyvä. Pelastuskoirahommien takia maastokeikkaa oli paljon, mutta sehän sopi palautusviikolle vallan mainiosti.


Tiistaina aamulenkki pilkkuseurassa. Olo normaali, syke normaali ja jalat kunnossa. Ehkä maratonilta palautuminen vaati puolimaratonin juoksemisen, haha.
   PK1 3,95 km, 0:27:07, 6:51 min/km, keskisyke 117

Keskiviikkona tein kevyehkön mäkiharjoituksen. Hölkkäsin kotoa muutaman sadan metrin päässä olevalle mäelle ja kiipeilin siellä kolme varttia. Ylöspäin menin sauvakävellen ja alaspäin kevyesti hölkäten. Alusta ei ollut paras mahdollinen: sopivassa jyrkkyydessä oli tarjolla vain sorapintaisia nousuja, joten kengät keräsivät aika paljon hiekkaa mukaan. Syke kävi ylimmillään anaerobisella kynnyksellä, mutta enimmäkseen se oli aerobisen kynnyksen ylä- ja alapuolella.
   PK/VK mäkiharjoitus 5,03 km, 0:47:08, 9:22 min/km, keskisyke 141


Torstaina lepäsin.

Perjantaina juoksin koirien kanssa kevyen aamulenkin. Päivä oli tosi lämmin ja illalla teki mieli juoksemaan ensimmäistä "kesälenkkiä". Yhdeksän aikaan lämmintä oli vielä 22 astetta. Juoksin reippaamman pk:n ja hyvin kulki.
   Aamu: PK1 5,17 km, 0:36:28, 7:03 min/km
   Ilta: PK2 8,44 km, 0:50:01, 5:55 min/km, keskisyke 138 (sis. alun 10 min lämmittelyn PK1)


Lauantai oli lepopäivä.

Sunnuntai-iltana lähdin kevyelle pitkälle heti, kun mies ja vanhempi poika olivat kotiutuneet viikonlopun turnausreissulta. Samalla lenkitin koirat. Ensin lähdettiin Zaden kanssa. Menimme kilsan päästä lähteville poluille, jossa käveltiin ja hölkättiin kevyesti tunti ja kolme varttia. Enimmäkseen edettiin polkuja, mutta myös kuntorataa ja umpimetsää pitkin. Loppulenkki Ollin kanssa, sama maasto, mutta lyhyempi lenkki. Ennen lenkkiä tein lyhyen keskivartalojumpan, joka kyllä jäi vähän vajaaksi.
   Jumppa 15 min keskivartalo
   PK1 metsäkävely 14,86 km, 2:27:20, 9:55 min/km, keskisyke 108


Kommentit

  1. Sun tämänhetkinen treenaaminen kuulostaa kyllä hyvältä, ja nuo maisemat ovat aivan mahtavia! Lenkit ovat justiinsa sellaisia, joita kaipaan niin että keho ihan huutaa :) Menen tänään taas kokeilemaan, miten vanhan käy :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, saisi jo väistyä tuo sinun uupumus! Tsemppiä miljoonasti!! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat

Maksimivetoja aamuharjoituksena

Vuosia sitten ajattelin, että aamulla juokseminen ei sovi minulle. Ennen aamupalaa ei jaksa ja aamupalan jälkeen ei pysty. Koirat ovat muuttaneet tämän käsityksen pysyvästi: ennen aamupalaa jaksaa kyllä ja aamupalan jälkeenkin pystyy. Minun aamulenkkini koirien kanssa ovat kuitenkin aina kevyitä, pappakoira ei enää vauhdista innostu. Olen muutenkin ollut sitä mieltä, että aamulla ei kyllä irtoa kuin kevyttä hölkkää. Päätin kuitenkin kokeilla kovempaa aamutreeniä nyt, kun kovien pakkasten vuoksi koirien ulkoilut ovat aivan minimissä, ja kun kuitenkin itse herään melko aikaisin joka tapauksessa.

Join herättyäni vain pikkuisen smoothieta ja lähdin hallille. Puoli seitsemän aikaan olin jo lämmittelemässä tyhjällä radalla. Olo oli ihan hyvä, yllättävän virkeä. Verkkailin viisitoista minuuttia, melko vähän siis. Nostin lämmittelyn loppupuolella pari kertaa sykkeen vauhtikestävyysalueelle. Kello kävi, eikä työpäivän aamuna tehnyt mieli venyttää harjoitusta, joten lyhyt, mutta tehokas lämmitt…

Viikot 3 & 4

Maratonharjoittelussani on kahden kovan ja yhden kevyen viikon rytmitys. Tämä on aikaisemminkin sopinut minulle hyvin.Nyt koville ja kevyille viikoille tehdään eroa vielä korostetummin, jotta kevyt viikko olisi varmasti palauttava, jolloin kovilla viikoilla olisi mahdollista treenata kovempaa. Viikko 3 oli kevyt viikko, jossa juoksukilometrejä 37,7. Kovalla viikolla 4 juoksua 70,14 km. Crossfit-treenejä molemmilla viikoilla kaksi.Viikko 3 Tällä viikolla passailin harjoittelussa lauantain talvijuoksusarjan vuoksi. Samasta syystä pitkä lenkki jäi väliin kokonaan.

Maanantaina lepopäivä. Edellisen päivän väsymyksen vuoksi huolellista syömistä ja paljon sohva-aikaa.

Tiistaina maksimitreeni hallissa. Sain kellottajaksi Annan, joka teki minua ennen saman harjoituksen. Lämmittelyjen jälkeen 2 x 1000 m ja 2 x 500 m. Hallissa kello ei näytä vauhtia tarkasti, joten tavoitevauhti piti arvioida tuntuman perusteella. Kierrosten tavoiteajat oli laskettu etukäteen, joten jokaisella kierroksella oli myö…

Kevyesti flunssan jälkeen

Helmikuun teemana on ollut makoilu & lepäily. Flunssa ja siitä toipuminen täyttää tänään kaksi viikkoa. Tammikuun viimeisenä tiistaina valmistauduin viikonlopun talvijuoksusarjaan juoksemalla lyhyemmän vauhtikestävyyslenkin. Kurkku oli hieman kipeä, mutta tavallista puolta lyhyemmälle lenkille uskalsin lähteä kokeilemaan, kun hyvin harvoin flunssaa sairastan, vaikka se kurkkukipuna joskus käväiseekin. Jo lenkin aikana kuitenkin huomasin, että olo on voimattomampi kuin yleensä. Neljän kilometrin vauhtikestävyysosuus meni jotenkuten, pitemmän harjoituksen olisin jättänyt kesken. Seuraavana päivänä olinkin jo väsynyt ja kipeä.

Talvijuoksusarjaan osallistumisen peruuntuminen ei juuri harmittanut. Edellisestä osakilpailusta oli vain kaksi viikkoa, kun tähän keskitalveen oli jostain syystä mahdutettu kahteen viikkoon kaksi kisaa. Ikävämpi juttu oli se, että harjoittelu täytyi tietysti katkaista kokonaan, ja viime viikon lauantaille sovittu tasotesti täytyi myös jättää väliin. Toistasata…