Mörkö kisailee lauantaina

Minulla tämän juoksuvuoden päätavoite (siis tarkemmin sanottuna ainoa tavoite, jonka toistaiseksi olen asettanut) on takanapäin. Halusin juosta maratonin keväällä ja senpä myös tein vajaa kolme viikkoa sitten Wienissä. Henkinen krapula jatkuu edelleen. Lauantaina juostaan Joensuu maraton, tai Joensuu Run uudelta nimeltään, jossa olen ajatellut juosta "jotain". Ja kun ei jotenkin viitsisi yhtään.


Väsyttää siis! Kisoista palautujana olen ilmeisen hidas. En tiedä onko tämä fyysistä, henkistä vai molempia. Maratonin jälkeinen ajanjakso on kuitenkin ollut vuoden kehnoin juoksuvirettä ja motivaatiota ajatellen. Yritin tsempata itseäni Joensuuhun monella tavalla, mutta lopulta minut vetää sinne rakas ystäväni, joka tarjoaa täyden palvelun majoituksen ja parasta seuraa. Ajattelin myös jättää lapset hänelle juoksun ajaksi, eikös se kuulu kummitädin hommiin, hei.

Lauantaina juostaan muuallakin ja moni bloggaajakollega on valmistautumassa puolikkaan juoksuun. Kisaviikon ja valmistautumisen tunnelmia on ollut mukava seurata blogeissa ja instagramissa. Samalla oma valmistautumattomuus arveluttaa ja vähän huvittaakin. Joensuun kisa jää nyt minulla ihan selkeästi ison M:n varjoon, en vain ole ehtinyt kääntää aivoja oikeaan asentoon. Mutta lähdössä ollaan, se sentään on jo päätetty. Maraton ei matkana tule kysymykseen, joten lyhyempi kirmaisu on ohjelmassa. Puolikkaan juokseminen Joensuun tasaisella reitillä houkuttelee, mutta tällä hetkellä sitäkin enemmän kymppi, jolta minulla ei virallista aikaa ole ollenkaan. Ehkä 10 km olisikin hyvä kompromissi ei-osallistumisen ja puolimaratonin välissä näissä synkeissä tunnelmissa. Puolikkaalla voisi viime päivien väsymys nousta pintaan, kympillä tuskin, kunhan seuraavat päivät kuluisivat voimia keräten.


Vielä on aikaa miettiä huomiseen, tai sitten voin mennä paikalle jälki-ilmoittautumaan. Puolimaratonin ja kympin hinnassa ei ole mitään eroa. Huomenna ilmoittautuvana kympin kilometrihinta olisi Juoksija-kortilla 4,8 € ja puolikkaan hinta 2,28 €/km. Parempi kauppahan tuo puolikkaalle osallistuminen tietysti olisi...

Kommentit

 1. Jospa juoksutapahtuma toimisi piristysruiskeena ja veisi väsymyksen mennessään? Tai sitten väsymys pitää vain levätä pois. Toisaalta Joensuussa on hyvät houkuttimet... :) Tsemppiä päätöksentekoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! No jospa se toimisi! Ja jos ei, niin sitten lepoa vaan. Joensuuhun on tosi kiva lähteä! Kisasta riippumatta huippu reissu tulee. :) :)

   Poista
 2. Maratonin jälkeinen alakuloisuus osaa olla rankkaa. Hyvä kun olet ottanut iisisti loistavasti menneen juoksun jälkeen ja alat pikkuhiljaa palailla kisafiiliksiin. Veikkaanpa, että olet astunut taas ihan uudelle tasolle kiitos maratonin. Mulla ainakin jalat suorastaan tuntuvat lentävän, kunhan maraväsymys on ensin saatu pois alta.

  Tsemppiä juoksuun, kumman nyt sitten valitsetkin! Ja kiitokset lapsen kummille, kun kiskoo sut Joensuuhun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! <3 Toivotaan, että lentotunnelmat löytyy jossain vaiheessa. Todellakin kiitos kummille! Ilman vierailua olisi voinut jäädä juoksematta, mikä varmasti olisi jälkikäteen harmittanut. Kyllähän se kisafiilis lähtöviivaan mennessä nousee pintaan. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat