Siirry pääsisältöön

Mörkö kisailee lauantaina

Minulla tämän juoksuvuoden päätavoite (siis tarkemmin sanottuna ainoa tavoite, jonka toistaiseksi olen asettanut) on takanapäin. Halusin juosta maratonin keväällä ja senpä myös tein vajaa kolme viikkoa sitten Wienissä. Henkinen krapula jatkuu edelleen. Lauantaina juostaan Joensuu maraton, tai Joensuu Run uudelta nimeltään, jossa olen ajatellut juosta "jotain". Ja kun ei jotenkin viitsisi yhtään.


Väsyttää siis! Kisoista palautujana olen ilmeisen hidas. En tiedä onko tämä fyysistä, henkistä vai molempia. Maratonin jälkeinen ajanjakso on kuitenkin ollut vuoden kehnoin juoksuvirettä ja motivaatiota ajatellen. Yritin tsempata itseäni Joensuuhun monella tavalla, mutta lopulta minut vetää sinne rakas ystäväni, joka tarjoaa täyden palvelun majoituksen ja parasta seuraa. Ajattelin myös jättää lapset hänelle juoksun ajaksi, eikös se kuulu kummitädin hommiin, hei.

Lauantaina juostaan muuallakin ja moni bloggaajakollega on valmistautumassa puolikkaan juoksuun. Kisaviikon ja valmistautumisen tunnelmia on ollut mukava seurata blogeissa ja instagramissa. Samalla oma valmistautumattomuus arveluttaa ja vähän huvittaakin. Joensuun kisa jää nyt minulla ihan selkeästi ison M:n varjoon, en vain ole ehtinyt kääntää aivoja oikeaan asentoon. Mutta lähdössä ollaan, se sentään on jo päätetty. Maraton ei matkana tule kysymykseen, joten lyhyempi kirmaisu on ohjelmassa. Puolikkaan juokseminen Joensuun tasaisella reitillä houkuttelee, mutta tällä hetkellä sitäkin enemmän kymppi, jolta minulla ei virallista aikaa ole ollenkaan. Ehkä 10 km olisikin hyvä kompromissi ei-osallistumisen ja puolimaratonin välissä näissä synkeissä tunnelmissa. Puolikkaalla voisi viime päivien väsymys nousta pintaan, kympillä tuskin, kunhan seuraavat päivät kuluisivat voimia keräten.


Vielä on aikaa miettiä huomiseen, tai sitten voin mennä paikalle jälki-ilmoittautumaan. Puolimaratonin ja kympin hinnassa ei ole mitään eroa. Huomenna ilmoittautuvana kympin kilometrihinta olisi Juoksija-kortilla 4,8 € ja puolikkaan hinta 2,28 €/km. Parempi kauppahan tuo puolikkaalle osallistuminen tietysti olisi...

Kommentit

 1. Jospa juoksutapahtuma toimisi piristysruiskeena ja veisi väsymyksen mennessään? Tai sitten väsymys pitää vain levätä pois. Toisaalta Joensuussa on hyvät houkuttimet... :) Tsemppiä päätöksentekoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! No jospa se toimisi! Ja jos ei, niin sitten lepoa vaan. Joensuuhun on tosi kiva lähteä! Kisasta riippumatta huippu reissu tulee. :) :)

   Poista
 2. Maratonin jälkeinen alakuloisuus osaa olla rankkaa. Hyvä kun olet ottanut iisisti loistavasti menneen juoksun jälkeen ja alat pikkuhiljaa palailla kisafiiliksiin. Veikkaanpa, että olet astunut taas ihan uudelle tasolle kiitos maratonin. Mulla ainakin jalat suorastaan tuntuvat lentävän, kunhan maraväsymys on ensin saatu pois alta.

  Tsemppiä juoksuun, kumman nyt sitten valitsetkin! Ja kiitokset lapsen kummille, kun kiskoo sut Joensuuhun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! <3 Toivotaan, että lentotunnelmat löytyy jossain vaiheessa. Todellakin kiitos kummille! Ilman vierailua olisi voinut jäädä juoksematta, mikä varmasti olisi jälkikäteen harmittanut. Kyllähän se kisafiilis lähtöviivaan mennessä nousee pintaan. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat

Maksimivetoja aamuharjoituksena

Vuosia sitten ajattelin, että aamulla juokseminen ei sovi minulle. Ennen aamupalaa ei jaksa ja aamupalan jälkeen ei pysty. Koirat ovat muuttaneet tämän käsityksen pysyvästi: ennen aamupalaa jaksaa kyllä ja aamupalan jälkeenkin pystyy. Minun aamulenkkini koirien kanssa ovat kuitenkin aina kevyitä, pappakoira ei enää vauhdista innostu. Olen muutenkin ollut sitä mieltä, että aamulla ei kyllä irtoa kuin kevyttä hölkkää. Päätin kuitenkin kokeilla kovempaa aamutreeniä nyt, kun kovien pakkasten vuoksi koirien ulkoilut ovat aivan minimissä, ja kun kuitenkin itse herään melko aikaisin joka tapauksessa.

Join herättyäni vain pikkuisen smoothieta ja lähdin hallille. Puoli seitsemän aikaan olin jo lämmittelemässä tyhjällä radalla. Olo oli ihan hyvä, yllättävän virkeä. Verkkailin viisitoista minuuttia, melko vähän siis. Nostin lämmittelyn loppupuolella pari kertaa sykkeen vauhtikestävyysalueelle. Kello kävi, eikä työpäivän aamuna tehnyt mieli venyttää harjoitusta, joten lyhyt, mutta tehokas lämmitt…

Viikot 3 & 4

Maratonharjoittelussani on kahden kovan ja yhden kevyen viikon rytmitys. Tämä on aikaisemminkin sopinut minulle hyvin.Nyt koville ja kevyille viikoille tehdään eroa vielä korostetummin, jotta kevyt viikko olisi varmasti palauttava, jolloin kovilla viikoilla olisi mahdollista treenata kovempaa. Viikko 3 oli kevyt viikko, jossa juoksukilometrejä 37,7. Kovalla viikolla 4 juoksua 70,14 km. Crossfit-treenejä molemmilla viikoilla kaksi.Viikko 3 Tällä viikolla passailin harjoittelussa lauantain talvijuoksusarjan vuoksi. Samasta syystä pitkä lenkki jäi väliin kokonaan.

Maanantaina lepopäivä. Edellisen päivän väsymyksen vuoksi huolellista syömistä ja paljon sohva-aikaa.

Tiistaina maksimitreeni hallissa. Sain kellottajaksi Annan, joka teki minua ennen saman harjoituksen. Lämmittelyjen jälkeen 2 x 1000 m ja 2 x 500 m. Hallissa kello ei näytä vauhtia tarkasti, joten tavoitevauhti piti arvioida tuntuman perusteella. Kierrosten tavoiteajat oli laskettu etukäteen, joten jokaisella kierroksella oli myö…

Kevyesti flunssan jälkeen

Helmikuun teemana on ollut makoilu & lepäily. Flunssa ja siitä toipuminen täyttää tänään kaksi viikkoa. Tammikuun viimeisenä tiistaina valmistauduin viikonlopun talvijuoksusarjaan juoksemalla lyhyemmän vauhtikestävyyslenkin. Kurkku oli hieman kipeä, mutta tavallista puolta lyhyemmälle lenkille uskalsin lähteä kokeilemaan, kun hyvin harvoin flunssaa sairastan, vaikka se kurkkukipuna joskus käväiseekin. Jo lenkin aikana kuitenkin huomasin, että olo on voimattomampi kuin yleensä. Neljän kilometrin vauhtikestävyysosuus meni jotenkuten, pitemmän harjoituksen olisin jättänyt kesken. Seuraavana päivänä olinkin jo väsynyt ja kipeä.

Talvijuoksusarjaan osallistumisen peruuntuminen ei juuri harmittanut. Edellisestä osakilpailusta oli vain kaksi viikkoa, kun tähän keskitalveen oli jostain syystä mahdutettu kahteen viikkoon kaksi kisaa. Ikävämpi juttu oli se, että harjoittelu täytyi tietysti katkaista kokonaan, ja viime viikon lauantaille sovittu tasotesti täytyi myös jättää väliin. Toistasata…