MOBO: suunnistusta kiinteillä rasteilla

Kävipä tuuri tänään lenkillä, kun satuin samalle polulle kahden rastia etsivän miehen kanssa. Suunnistajiksi en kyllä heitä tunnistanut, kun he juoksivat ilman karttaa. Minä olin testaamassa polkujuoksukenkiä ja pysähtynyt säätämään nauhoitusta ja nappaamaan kuvia. Miehet innostuivat esittelemään MOBO-suunnistuksen ideaa, olimme juuri yhden rastipisteen vieressä.


Latasin illemmalla sovelluksen itselleni, ja tätä täytyy kyllä lähteä kokeilemaan yksin tai lasten kanssa. Sovelluksesta valitaan kartta, jolla halutaan suunnistaa. Itse asetin oletusalueeksi Suomen, jolloin selattavien karttojen lista ei ole niin pitkä, tosin hakukentällä voi kyllä suodattaa paikkakunnan karttoja näkyville. Mikkelissä näyttäisi olevan kaksi metsäkarttaa ja AMK:n kaupunkikartta.

Valitun alueen suunnistuskartta ja rastien selitteet avautuvat. Näkymässä on myös kompassi. Karttaa voi liikutella ja zoomata. Karttamerkeistä löytyy ohjeet sovelluksesta.


Rastit ovat tolppia, joihin on kiinnitetty rastinumero ja QR-koodi ja NFC-tarra, joilla rasti leimataan puhelimen QR- tai NFC-koodinlukuohjelmaa käyttäen. Leimaus tallentuu sovelluksen serverille, josta niitä pääsee myöhemmin tarkastelemaan. Rastit ovat kiinteitä, mutta samalla alueella suunnistaessa vaihtelua saa kiertämällä niitä eri järjestyksessä.

Lisätietoja sovelluksesta, ohjeita ja videoita löydät tuolta.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat