Aamuhölkällä

Meidän perheessä koirien aamulenkitys on minun homma. Herään usein jopa pari tuntia muuta porukkaa aiemmin, jolloin ehdin koirien ulkoilutuksen lisäksi syödä rauhassa, selailla uutisia, tehdä vähän töitä, laittaa pyykkiä, mitä milloinkin. Aamut on minun juttu! Perjantaina lähdettiin koirien kanssa tavallisen kävelyn sijasta juoksemaan. Tiesin, että työpäivä tulee todennäköisesti venymään iltaan, joten lenkki antaisi hyvän boostin päivän tehtäviin.


Aamut ovat maagisen ihania nyt valoisaan aikaan. Hiljainen kaupunki ja kevyt aamun valo tekevät tunnelmasta hienon. Lähdimme kotoa klo 6:13, melko myöhään siihen nähden, että heräsin 5:15... mutta kahvia piti tietenkin saada ja hyvä aamupala.

Aamulenkillä koirat ovat rauhallisempia ja onhan omakin olo yöunien jälkeen vähän hitaampi. Pysähtelimme enemmän, annoin koirille pitempiä haistelutaukoja. Oli muutama aste lämmintä ja täysin tyyntä, täydellinen aamu-ulkoilun sää. Muita liikkujia näkyi vähän. Linnut pitivät kovaa meteliä.


Juoksimme yhden pikkulenkkien vakioreittimme. Puolen tunnin hölkällä ei käydä kaukana. Oli mukava saada jalkoihin liikettä ja sykettä nousemaan lepolukemista. Juoksu tuntui kevyeltä ja hyvältä. Keskivauhti oli 6:42 min/km ja keskisyke 121. Lenkin pituudeksi tuli tasan 4 km. Juuri sopiva herättelylenkki ennen työpäivää.

Kevyistä aamulenkeistä saa hyvät lähdöt päivään, mutta juuri keveytensä vuoksi ne eivät vaikuta illan treeniin mitenkään. Kaksi lenkkiä sopii päivään oikein hyvin silloin, kun toinen niistä on tällainen kuormittavan sijasta virkistävä.


Kommentit

 1. Tämä kuulostaa niin taivaalliselta! Mä todella haluaisin olla aamuihminen, mutta ei, olen iltaihminen. Suurista suunnitelmistani huolimatta saan itseni aikaisintaan 8.30 lenkille, ja silloinkin kroppa on aivan jähmeä. Mihin aikaan sä menet nukkumaan? Vaikka suhtaudun suurella varauksella, etten tämän elämän aikana saa sisäistä kelloani väännettyä aamumoodiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meen yleensä nukkumaan ennen kymmentä. Jos väsyttää, yhdeksän jälkeen... Joskus menee myöhempään, mutta sitten väsyttää seuraavana iltana taas aiemmin. Mulla oli joskus ehkä tuntia myöhäisempi rytmi, mutta nyt on ollut pitkään tällainen 5:15-21:45-mummorytmi. :) Aikaiset aamut on siitä ihania, että silloin se aamu kestää paljon pitempään. :D Saa hiimailla itsekseen. Kääntöpuolena on sitten se, että en aina jaksa valvoa, jos vaikka yritetään katsoa elokuvaa illalla.

   Poista
 2. Olen myös aamuihminen mutta en ihan noiiin aikainen herääjä :) Mutta aamut, hiljaisuus, raikkaus. Niiin ihanaa!! <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat