Viikko 13

Tämä viikko oli viimeinen kovempi harjoitusviikko ennen Wienin maratonia. Ajankohdan puolesta voisin vielä ensi viikolla paahtaa kunnolla menemään, mutta olen viikonloppuna näyttelyreissulla, mikä muuttaa lenkkeilyn painopistettä ns. kusetuksen suuntaan. Niinpä tuleva viikko on osittain rikkonainen.

Viikko 13 meni treenien puolesta ihan suunnitelmien mukaan. Kevyen viikon jälkeen juoksin maratonvauhtisen lenkin jo maanantaina. Tarkoitus oli jättää "perinteinen" maanantailepopäivä väliin ja levätä vasta sunnuntaina, jolloin molemmilla pojilla ja miehellä oli pelipäivät, mutta lopulta juoksin kuitenkin pitkän lenkin sunnuntaina. Tällä viikolla juoksua 75 km, joka on minulle paljon.


Maanantain maratonvauhtisesta lenkistä kirjoitin oman postauksen. Sää ei suosinut, mutta olotila suosi. Lenkistä tuli mahtavan hyvä olo, tosin palautuminen kesti pitkään.
   VK1 14,02 km, 1:14:49, 5:20 min/km, keskisyke 145 + verkat yht. 19,82 km

Tiistaina vein yhden poikasen kuplahallille, juoksin pikaisen pyrähdyksen koiran kanssa ja jatkoin siitä pelastuskoiraharjoituksiin. Lenkillä ei ollut muuta tarkoitusta kuin ulkoiluttaa Zade ennen harjoituksia. Olikin talven jälkeen ensimmäiset hakutreenit, koirat olivat todella innoissaan. Mutta se juoksulenkki: se oli niin lyhyt, ettei sitä marrasputkessa edes lenkiksi laskettaisi.
   PK1 3,03 km, 0:19:54, 6:33 min/km


Keskiviikkona juoksin reippaamman, mutta taas melko lyhyen (6 km) peruskestävyyslenkin. Ei ollut aikaa pitemmälle lenkille, koska olin harkkakuskina. Jaloissa tuntui vielä maanantain vk, joten ehkä oli ihan hyvä viettää vielä kevyttä elämää. Lenkin alkuun vartti lämmittelyä, sitten kehittävää pk:ta reilu parikymmentä minuuttia. Lenkkikaverina taas Zade.
   PK1 2,33 km, 0:15:01, 6:27 min/km, keskisyke 114
   PK2 3,73 km, 0:21:57, 5:53 min/km, keskisyke 136


Torstaina olin iltapäivällä jo aika väsynyt työviikosta. Ehkä kellojen siirto vaikutti sittenkin? Olen tainnut mennä vähän myöhemmin nukkumaan kuin tavallisesti. Hetken mietin lenkin keventämistä kunnolla, mutta päädyin pidentämään lämmittelyä ja tekemään sitten suunnitellusti vetoja, mutta vain 3 x 5 min. Eipä väsymys lopulta tuntunutkaan ja vauhti oli varsin pirteä. Vetojen välissä kahden minuutin palautukset.
   VK2 3 x 5 min  + verkat yht. 8,94 km
   vedot: 1,04 km, 1,07 km, 1,05 km
              4:52 min/km, 4:41 min/km, 4:47 min/km
              keskisykkeet 147, 154, 155

Perjantaina lähdin lenkille vasta illalla. Koirat oli ulkoilutettu jo aiemmin, joten en saanut seuraa mukaan. Juoksin reippaamman pk-kympin. Alkuun taas lämmittelyksi 15 minuuttia kevyemmin. Kesken lenkin tuli tosi voimaton olo. Olin aiemmin lasten kanssa elokuvissa ja söin siellä irtokarkkeja, niistä tulee usein kyllä huono olo, niin tänäänkin. Kivempi reittivalinta olisi tehnyt vähän pitemmän lenkin, mutta luikin keskustan kautta kotiin lepäämään, kun ei kulkenut.
   PK1 2,41 km, 0:15:03, 6:14 min/km, keskisyke 118
   PK2 7,75 km, 0:45:00, 5:48 min/km, keskisyke 132


Lauantai olisi ollut aikataulujen puolesta erinomainen päivä pitkälle lenkille, kun meillä ei ollut mitään ohjelmaa koko päivälle. Sää oli aamupäivällä aivan upea ja koiria lenkittäessä tulikin useita aamulenkkeilijöitä vastaan. En halunnut kuitenkaan lähteä aamupäivällä lenkille edellisen illan väsymyslenkin vuoksi, vaan palauttelin rauhassa. Illalla alkoi kuitenkin kova vesisade, ja minähän en ollut ollenkaan katsonut säätiedotuksia. No, sitten katsoin ja totesin, että sade jatkuu koko illan. Suunnittelimme sunnuntain aikataulut uudelleen niin, että pääsisin pitkälle lenkille silloin. Vesisateessa juostu kolmetuntinen olisi varmasti ollut aika vaikea lenkki. Kävin tekemässä puolen tunnin lihaskuntoharjoituksen, kun treenifiilistä oli kuitenkin.
   Jumppa 30 min

Sunnuntain pitkän lenkin juoksin tiukoissa aikatauluraameissa. Ensimmäiselle 1,5 tunnille otin Zaden mukaan ja juoksimme molemmille uusia reittejä. Olen asunut Mikkelissä yli kolme vuotta, mutta näköjään vielä löytyy juoksemattomia rantapolkuja. Lenkin viimeisen tunnin aikana otin kolme energiageeliä ja vettä tarkoituksena totuttaa vatsaa kisaeväisiin. Viimeisen puoli tuntia juoksin hieman kovempaa, ja tuntuikin todella hyvältä lisätä vähän vauhtia. Lenkin pituus 27 km / 3 tuntia.
   PK1 22,12 km, 2:30:15, 6:48 min/km, keskisyke 118
   PK2 4,93 km, 0:29:10, 5:55 min/km, keskisyke 138

  

Kommentit

 1. Oi onpa hieno treeniviikko! Kohtapa se maratonkin jo on, jännää!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se on!! :D On tosi kiva odottaa juoksua ja ajattelen sitä joka päivä. Vähän isomman asian siitä tekee nyt tuo ulkomailla juokseminen, mikä voisi toisaalta olla lisästressi, mutta ajattelin mennä lomafiiliksillä vaan. :)

   Poista
 2. Takomorunners tuli kiittelemään, siitä että kirjoittelit aikaisemmin Juoksukaverikirjapostauksen, jonka uusin versio on Takomorunners-heimolaisilta (kunnia itse ideasta kuulunee toisaalle). Nyt kokosimme yhteen kaikki löytämämme juoksukaverikirjapostaukset ja toivotamme sinut sekä lukijasi erittäin tervetulleiksi tutustumaan niihin sivuillemme.

  Juoksukaverikirja on edelleen auki ja sivuja riittää, joten kuka tahansa juoksunystävä voi kirjoittaa postauksensa sinne. Kiitos ja tervetuloa lukemaan juoksubloggaajien postauksia. =)

  http://www.takomorunners.com/2017/04/takomorunners-juoksukaverikirja.html

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat