Pouvez-vous parler plus lentement, s'il vous plait?

Tykkään paljon lukemisesta. Nykyisin en oikein löydä aikaa lukemiselle muulloin kuin lomilla ja satunnaisesti rauhallisempina viikkoina. Siitä huolimatta, että kirjat ovat esineinäkin kiehtovia ja hankin lempikirjoja usein omaankin kirjahyllyyn lukeakseni niitä uudelleen, tuntuvat päivät täyttyvän kaikenlaisesta touhusta lukemattakin. Latasin joitakin viikkoja sitten puhelimeeni äänikirjasovelluksen, mikä oli mahtava päätös. Nyt voin kuunnella joka päivä kirjoja samalla kun vien koiria ulos tai kun lenkkeilen.


Valikoin suomenkieliset kirjat aika tarkkaan. En halua kuluttaa aikaa kirjoihin, jotka eivät minua kiinnosta. Englanninkielisistä kirjoista olen kuunnellut vähemmänkin kiinnostavia kirjoja, kun en ole viitsinyt kesken lenkin alkaa valitsemaan parempaa kuunneltavaa, onhan kielen kuuntelu kuitenkin aina hyödyllistä.

Suomenkielisistä kirjoista vahva suosistus Koneen pitkäaikaisen toimitusjohtajan Matti Alahuhdan kirjalle Johtaminen, siis jos ihmisten johtaminen kiinnostaa. Samaa teemaa läheltä liipaten englanninkieliseltä puolelta (tai voihan tämä löytä suomeksikin, mutta itse kuuntelin englanniksi) suosittelen Sophia Amoruson kirjaa #GirlBoss. Sophia Amoruso on itseoppinut, miljoonatulosta tekevän muotifirma Nasty Galin toimitusjohtaja. Molemmat kirjat kertovat hyvin erilaisista, mutta menestyneistä ja inspiroivista johtajista.


Nyt luurijuoksu on saanut yhden lisäulottuvuuden, kun olen muutamana päivänä kuunnellut ranskan kielen alkeiskursseja. Vanhempi poikamme aloittaa ranskan toisena vieraana kielenä ensi syksynä, eikä kumpikaan meistä vanhemmista ole opiskellut yhtään ranskaa. Tuntuu tärkeältä tukea lapsen koulunkäyntiä opettelemalla kieltä itsekin. Vaikka me emme koskaan lasten läksyjä tarkistakaan tai edes huolehdi siitä, että ne on tehty, haluan pystyä auttamaan kokeisiin lukemisessa.

Joten
    Au revoir!
    Salut!

    C'est combien?

Fraasit voi ihan rohkeasti toistaa vastaantulijoiden iloksi tai hämmästykseksi.

On aika hauska ajatus, jos voisi sanoa oppineensa kielen juostessa. Pitkillä lenkeillä ehtii kuunnella jo hyvän oppitunnin mittaisen määrän.

Kommentit

 1. Hei onpas hyvä idea opiskella kieliä juostessa! :D Mistä olet noita alkeiskursseja löytänyt? Opiskelen espanjaa, mutta hyvin hitaasti - voisikohan juoksu tuoda opiskeluun lisävauhtia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kokeilepa! :) Kielikursseja ja fraasinauhoja löytyy vaikka ihan youtubesta, mutta tuossa minun äänikirjasovelluksessa niitä on useita. Ei siis tarvitse välttämättä ladata sovellusta, löytyy niitä netistä muutenkin.

   Poista
 2. Mä nyt innostuin tästä, varsinkin kielten opiskelu lenkeillä olisi tosi tehokasta.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei muuta kuin kuuntelemaan. :) Minulle kielten opiskelussa nimenomaan se on tärkeää, että kuuntelen paljon. Saan kielen rytmistä kiinni ja kielikorva alkaa toimia. Kielioppi ja sanasto onkin sitten toinen juttu. :D

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat