Talvijuoksusarja maaliskuu: 6 km

Hähää, sepä oli enemmänkin kevät kuin talvi tänään. Eli sulilla teillä juostiin Mikkelin talvijuoksusarjan viides osakilpailu. Juoksin kuusi kilometriä, kuten aiemminkin.

Osasin etukäteen odottaa hyvää juoksua oman oloni perusteella. Lähdin viimetingassa lämmittelemään ja ehdin hölkkäillä vain kymmenisen minuuttia ennen starttia. Lähdössä ilahduin nähdessäni yhden juoksijan, jonka perässä olin juossut aiemmin pari kertaa ja jäänyt maalissa ehkä puoli minuuttia. Toivoin jälleen vetoapua omaan juoksuuni.


Menomatkan kolmeen kilsaan kului 13:36. Keskivauhti oli 4:31 min/km. Reitillä paluumatka on vähän raskaampi, siihen meni tänään 14:14 (4:45 min/km). Menomatkalla pysyttelin referenssijuoksijani perässä joten kuten, paluumatkalla olin nousuissa sen verran hyvävoimainen, että menin ohi. Juoksu oli kuitenkin sen verran vahvaa tänään, että pärjäsin yksinkin hyvin. Olen erityisen tyytyväinen juoksuun sykkeiden perusteella: anaerobinen kynnykseni on 159 ja pystyin juoksemaan sen yläpuolella suurimman osan reitistä. Keskisyke oli menomatkalla 158 ja palatessa 164. Koko reissun keskisyke oli 162.

Virallinen loppuaika 27:51 on oma reittiennätys ja parannusta edelliseen (28:25) tuli reilusti. Keskivauhti oli 4:38 min/km. Aikaparannus johtuu ilman muuta osittain siitä, että oli mahdollista juosta paljaalla asfaltilla. Talvi on selätetty!


Kommentit

  1. Jes, sieltä ne kovemmat vauhdit alkaa talven jäljiltä löytyä! Hieno juoksu! On kyllä mahtavaa päästä lumisten teiden jälkeen juoksemaan asfaltilla. Vauhtia on tullut lisää ihan itsestään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Janna! Kyllä, miten ne sulat tiet voivatkin vaikuttaa niin paljon. Osan lisävauhdista täytyy olla ihan vain innostusta keväästä. :) Ja kyllä oli myös hyvä päivä.

      Poista
  2. Onnittelut enkasta! Sulia teitä aletaan ihastella täälläkin, tänään en ehtinyt juoksemaan mutta huomenna on pakko päästä testaamaan miten sujuu ilman nastoja.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat