Siirry pääsisältöön

Talvijuoksusarja maaliskuu: 6 km

Hähää, sepä oli enemmänkin kevät kuin talvi tänään. Eli sulilla teillä juostiin Mikkelin talvijuoksusarjan viides osakilpailu. Juoksin kuusi kilometriä, kuten aiemminkin.

Osasin etukäteen odottaa hyvää juoksua oman oloni perusteella. Lähdin viimetingassa lämmittelemään ja ehdin hölkkäillä vain kymmenisen minuuttia ennen starttia. Lähdössä ilahduin nähdessäni yhden juoksijan, jonka perässä olin juossut aiemmin pari kertaa ja jäänyt maalissa ehkä puoli minuuttia. Toivoin jälleen vetoapua omaan juoksuuni.


Menomatkan kolmeen kilsaan kului 13:36. Keskivauhti oli 4:31 min/km. Reitillä paluumatka on vähän raskaampi, siihen meni tänään 14:14 (4:45 min/km). Menomatkalla pysyttelin referenssijuoksijani perässä joten kuten, paluumatkalla olin nousuissa sen verran hyvävoimainen, että menin ohi. Juoksu oli kuitenkin sen verran vahvaa tänään, että pärjäsin yksinkin hyvin. Olen erityisen tyytyväinen juoksuun sykkeiden perusteella: anaerobinen kynnykseni on 159 ja pystyin juoksemaan sen yläpuolella suurimman osan reitistä. Keskisyke oli menomatkalla 158 ja palatessa 164. Koko reissun keskisyke oli 162.

Virallinen loppuaika 27:51 on oma reittiennätys ja parannusta edelliseen (28:25) tuli reilusti. Keskivauhti oli 4:38 min/km. Aikaparannus johtuu ilman muuta osittain siitä, että oli mahdollista juosta paljaalla asfaltilla. Talvi on selätetty!


Kommentit

 1. Jes, sieltä ne kovemmat vauhdit alkaa talven jäljiltä löytyä! Hieno juoksu! On kyllä mahtavaa päästä lumisten teiden jälkeen juoksemaan asfaltilla. Vauhtia on tullut lisää ihan itsestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Janna! Kyllä, miten ne sulat tiet voivatkin vaikuttaa niin paljon. Osan lisävauhdista täytyy olla ihan vain innostusta keväästä. :) Ja kyllä oli myös hyvä päivä.

   Poista
 2. Onnittelut enkasta! Sulia teitä aletaan ihastella täälläkin, tänään en ehtinyt juoksemaan mutta huomenna on pakko päästä testaamaan miten sujuu ilman nastoja.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat

Maksimivetoja aamuharjoituksena

Vuosia sitten ajattelin, että aamulla juokseminen ei sovi minulle. Ennen aamupalaa ei jaksa ja aamupalan jälkeen ei pysty. Koirat ovat muuttaneet tämän käsityksen pysyvästi: ennen aamupalaa jaksaa kyllä ja aamupalan jälkeenkin pystyy. Minun aamulenkkini koirien kanssa ovat kuitenkin aina kevyitä, pappakoira ei enää vauhdista innostu. Olen muutenkin ollut sitä mieltä, että aamulla ei kyllä irtoa kuin kevyttä hölkkää. Päätin kuitenkin kokeilla kovempaa aamutreeniä nyt, kun kovien pakkasten vuoksi koirien ulkoilut ovat aivan minimissä, ja kun kuitenkin itse herään melko aikaisin joka tapauksessa.

Join herättyäni vain pikkuisen smoothieta ja lähdin hallille. Puoli seitsemän aikaan olin jo lämmittelemässä tyhjällä radalla. Olo oli ihan hyvä, yllättävän virkeä. Verkkailin viisitoista minuuttia, melko vähän siis. Nostin lämmittelyn loppupuolella pari kertaa sykkeen vauhtikestävyysalueelle. Kello kävi, eikä työpäivän aamuna tehnyt mieli venyttää harjoitusta, joten lyhyt, mutta tehokas lämmitt…

Viikot 3 & 4

Maratonharjoittelussani on kahden kovan ja yhden kevyen viikon rytmitys. Tämä on aikaisemminkin sopinut minulle hyvin.Nyt koville ja kevyille viikoille tehdään eroa vielä korostetummin, jotta kevyt viikko olisi varmasti palauttava, jolloin kovilla viikoilla olisi mahdollista treenata kovempaa. Viikko 3 oli kevyt viikko, jossa juoksukilometrejä 37,7. Kovalla viikolla 4 juoksua 70,14 km. Crossfit-treenejä molemmilla viikoilla kaksi.Viikko 3 Tällä viikolla passailin harjoittelussa lauantain talvijuoksusarjan vuoksi. Samasta syystä pitkä lenkki jäi väliin kokonaan.

Maanantaina lepopäivä. Edellisen päivän väsymyksen vuoksi huolellista syömistä ja paljon sohva-aikaa.

Tiistaina maksimitreeni hallissa. Sain kellottajaksi Annan, joka teki minua ennen saman harjoituksen. Lämmittelyjen jälkeen 2 x 1000 m ja 2 x 500 m. Hallissa kello ei näytä vauhtia tarkasti, joten tavoitevauhti piti arvioida tuntuman perusteella. Kierrosten tavoiteajat oli laskettu etukäteen, joten jokaisella kierroksella oli myö…

Kevyesti flunssan jälkeen

Helmikuun teemana on ollut makoilu & lepäily. Flunssa ja siitä toipuminen täyttää tänään kaksi viikkoa. Tammikuun viimeisenä tiistaina valmistauduin viikonlopun talvijuoksusarjaan juoksemalla lyhyemmän vauhtikestävyyslenkin. Kurkku oli hieman kipeä, mutta tavallista puolta lyhyemmälle lenkille uskalsin lähteä kokeilemaan, kun hyvin harvoin flunssaa sairastan, vaikka se kurkkukipuna joskus käväiseekin. Jo lenkin aikana kuitenkin huomasin, että olo on voimattomampi kuin yleensä. Neljän kilometrin vauhtikestävyysosuus meni jotenkuten, pitemmän harjoituksen olisin jättänyt kesken. Seuraavana päivänä olinkin jo väsynyt ja kipeä.

Talvijuoksusarjaan osallistumisen peruuntuminen ei juuri harmittanut. Edellisestä osakilpailusta oli vain kaksi viikkoa, kun tähän keskitalveen oli jostain syystä mahdutettu kahteen viikkoon kaksi kisaa. Ikävämpi juttu oli se, että harjoittelu täytyi tietysti katkaista kokonaan, ja viime viikon lauantaille sovittu tasotesti täytyi myös jättää väliin. Toistasata…