Viikko 6

Tällä viikolla oli perusmeiningin lisäksi kahtena iltana yhdistystoimintaan liittyviä kokouksia. Ylimääräiset menot kiristivät lenkkiaikatauluja ja viikko olikin juoksemisen puolesta mallia "sinne päin". Juoksua tällä viikolla 60,2 km.


Maanantai-iltana pakkanen kiristyi. Olimme Zaden kanssa rakennusetsintäharjoituksissa heti töiden jälkeen, joten ulkoilut jäivät sitä ennen lyhyiksi. Kävimme vasta illemmalla lyhyellä hölkällä. Jonkin verran Zaden tassuja paleli alkumatkasta (en ole aikoihin viitsinyt käyttää tossuja koirilla), mutta lopulta pärjättiin ihan hyvin. Mutta siis hyvin lyhyt lenkki vain.
   PK1 3,46 km, 0:23:32, 6:47 min/km, keskisyke 123

Tiistaina oli kylmempää ja juoksin ilman koiria. Pakkasessa olisi tehnyt mieli juosta alusta asti vauhdikkaasti, mutta menin kuitenkin ensimmäiset 15 minuuttia kevyemmin. Koko lenkin pituus 11,5 km.
   PK1 2,37 km, 0:15:01, 6:21 min/km, keskisyke 124
   PK2 9,12 km, 0:54:16, 5:57 min/km, keskisyke 140

Keskiviikkoillan lenkin tarkoitus oli ainoastaan lenkittää koirat. En malttanut jättää kivoja töitä kuin vasta kuuden jälkeen, ja koirilta tuli jo vihjailuja ulos lähtemisestä. Lähdettiin juoksulenkille, koska pakkanen oli sen verran lauhtunut, että kunnon lenkki oli mahdollinen. Koirat olivat varmaan aiemmista kevyistä päivistä ja pakkasesta (-13) johtuen tavallista sähäkämmällä päällä ja jouduin puuttumaan molempien vetämiseen. Oma rento juoksu ei onnistu, jos kaksi isoa koiraa vetää. Canicross on oma lajinsa: siinähän koiran on tarkoitus vetää ihmistä, mutta meidän yhteisillä lenkeillä ei ole kyse siitä. Minun lenkeilläni koirat juoksevat mukana minun vauhtiani ja saavat mukautua siihen. No, tällä lenkillä Zade yritti välillä vetää ihan laukalla eteenpäin, joten todella oli muistuteltava siitä, miten mennään eteenpäin. Ymmärrän kyllä, että kesäkoirat painaisivat mielellään pakkasella kunnon vauhtia, jotta pysyisivät lämpimänä, mutta se ei vaan käy. Ensi kerralla täytyy arvioida koirien pakkasraja uudelleen tai viritellä valjaiden alle takkeja. Pisteenä i:n päälle ei sykevyökään toiminut. Ei niin rento sekoilulenkki siis, mutta tehtiin pois.
   PK 7,85 km, 0:51:52, 6:36 min/km

Torstaina vietin lepopäivää.


Perjantaiaamuna lähdin lenkittämään koirat juosten. Menimme aamuiseen tapaan lyhyesti ja kevyesti. Illemmalla oli ohjelmaa niin, että ehdin lenkille vasta ennen yhdeksää. Pakkanen oli taas kiristymässä, eikä kylmään lähteminen houkutellut, mutta lähdinpä silti. En saanut sykevyötä toimimaan patterien vaihdosta ja ylenmääräisestä rassaamisesta huolimatta enää ollenkaan, joten piti mennä rasitustuntuman mukaan. Tasavauhtinen, rento vk-lenkki matalammalla rasitustasolla. Olin varmaan väsynyt, kun huomasin vauhdin tippuvan, jos en muistanut pitää sitä yllä. Hyvä lenkki kuitenkin lopulta.
   Aamu: PK1 4,89 km, 0:34:06, 6:58 min/km, keskisyke 126
   Ilta: VK1 8,55, 0:46:37, 5:17 min/km + verkat yht. 12,18 km

Lauantain "perinteinen" metsäkävelypitkä ei ollut kovan pakkasen vuoksi mahdollinen tällä viikolla. Olin lähdössä kuopuksen kanssa kylpyläreissulle, joten treeni piti tehdä aamulla. Kävin vain lyhyellä hölkällä ja sen jälkeen kuntosalilla jumppaamassa.
   PK1  4,1 km, 0:28:51, 7:02 min/km
   Jumppa 30 min

Olipa meillä kiva reissu! Olimme yhden yön Saimaan kylpylässä, vain kuopus ja minä. Syötiin hyvin, nukuttiin paljon, käytiin kylpylässä illalla ja aamulla sekä Angry Birds Activity Parkissa.

Kuopus sitoi kylpytakin kuten judovyön, äitiä nauratti.

Sunnuntaina ajelimme pikkureissusta kotiin iltapäivällä. Pääsin lähtemään pitkälle lenkille neljän jälkeen. Tein yhdistelmälenkin, jossa ensin kävin koirien kanssa vajaan tunnin metsäkävelyllä hämärtyvässä illassa ja sen jälkeen jatkoin lenkkiä juosten. Pikavaihdosta tuli varttitunnin tauko kävelyn ja juoksun väliin. Olin tyytyväinen yhdistelmälenkkiin: sain tehtyä hyvin kevyen aloituksen ja jaloille hitaan voimantuoton harjoituksen. Kokonaiskestoa tuli kuitenkin 2:40, joka on jo hyvän mittainen pitkä harjoitus. Ei syketietoja tänäänkään, mutta ei huolta, uusi kello on matkalla.
   PK1 metsäkävely 2,58, 0:50:21, 19:32 min/km
   PK1 16,32 km, 1:50:40, 6:49 min/km

Kommentit

Kuukauden luetuimmat