Talvijuoksusarja helmikuu: 6 km

Tänään oli taas kovemman juoksun päivä, kun Mikkelin talvijuoksusarjassa juostiin neljäs osakilpailu. Juoksin kuuden kilometrin reitin, kuten aiemminkin. Tuttua reittiä on helppo juosta. Vauhdinjako on helpompi tehdä, kun tietää, mikä matkalla odottaa. Tällä reitillä täytyy jonkin verran säästellä voimia loppumatkan pitkään nousuun.


Aamulla oli melko napakka pakkanen, joka kuitenkin onneksi lauhtui noin kymmeneen pakkasasteeseen puoleenpäivään mennessä. Lämmittelyssä olo oli kohtuullisen hyvä. Jouduin tekemään lämmittelyt hieman tavallista lyhyempänä, kun miehellä oli samaan aikaan turnaus, onneksi samoilla hoodeilla, ja viivyttelin lasten seurassa ennen kuin he menivät pelikatsomoon. Juoksuun osallistujia taisi olla tällä kertaa vähemmän kuin viimeksi, ehkä hiihtolomaviikon alkamisella oli vaikutusta, tai sitten hiihdon mm-kisoilla.

Juoksu tuntui hyvältä. Menomatkan nousuissa syke nousi anaerobiselle kynnykselle (159)  ja ylikin, mutta laski alamäissä reilusti vauhtikestävyyden ala-alueelle. Erityisesti nousuissa hankaloitti kevyt lumikerros, jonka vuoksi kengät vähän lipesivät ponnistaessa, vaikka nastoilla juoksinkin. Lunta oli sen verran, että juoksu oli helpointa muiden juoksijoiden tallaamilla urilla. Menomatkan aika oli 13:52, muutaman sekunnin nopeampi kuin viimeksi. Palatessa voimia riitti hyvin loppuun saakka, mutta ainakin osittain raskaamman kelin vuoksi aikaa meni enemmän kuin viimeksi (14:55, viimeksi 14:32). Keskisyke koko matkalla 161 ja keskivauhti 4:50 min/km. Ihan hyvä ja onnistunut juoksu harjoituksena, vaikka edellistä heikompi aika ei oikein nappaa. Virallinen aika 0:28:48.


Edellisten osakilpailujen raportit ja ajat:
Tammikuu 0:28:25
Joulukuu: 0:28:57
Marraskuu: 0:28:55

Kommentit

Kuukauden luetuimmat