Kevyt viikko 8

Menneellä viikolla palauttelin tekemällä lyhyempiä lenkkejä, lisäksi pidin kaksi lepopäivää. Lauantaina osallistuin talvijuoksusarjan kuuden kilsan kisaan ja sunnuntaina tein yhdistelmäpitkän kävellen ja hiihtäen. Juoksua 32 km, treeniä yhteensä vajaa 8 tuntia.

Maanantaina lepopäivä.

Tiistaina juoksin heti työpäivän jälkeen, koska olin harkkakuskina futarille. Molemmat koirat olivat mukana ja menimme hyvin kevyen kympin. Ihana aurinko ja iltapäivien pidentynyt valoisuus ilahdutti.
   PK1 9,91 km, 1:04 min/km, 6:30 min/km, keskisyke 121


Keskiviikkona kaksiosainen lenkki. Ensin kävelin kevyttä päivää viettäneen Ollin kanssa vajaa puoli tuntia, jonka jälkeen juoksin puoli tuntia. Kävelyosuudella ei tasaisella reitillä syke noussut kovinkaan ylös. Juostessa päivän pk2-vauhti yllätti positiivisesti. Aerobinen kynnykseni on 143, joten lähellä sitä oli rasitus. Mutta olipa kylmä tuuli!
   PK1 kävely 2,8 km, 0:25:11, 8:59 min/km, keskisyke 100
   PK2 5,69 km, 0:32:37, 5:43 min/km, keskisyke 139

Torstaina lepopäivä.

Perjantaina tein peruskestävyyslenkin koirien kanssa. Rasitus jäi vähän matalammalle kuin yksin pk2-lenkkejä juostessa. Vanhempi koiramme Olli jättäytyi välillä takaviistoon juoksemaan, oletan, että sillä oli nivelrikkoon liittyviä kipuja. Jatkettiin kuitenkin koko lenkki juosten, mutta vähän kevyemmällä vauhdilla. Kipuoireet ovat harmittavia, vaikka ne kuinka lieviä olisivatkin. Lisää lepoa, huoltoa ja lyhyempiä lenkkejä Ollille.
   PK2 7,92 km, 0:48:26, 6:07 min/km, keskisyke 130

Lauantaina juoksin Mikkelin talvijuoksusarjassa. Oli viimekertaista raskaammat olosuhteet, eikä itselläkään ollut huippupäivä. Tarkemmat analyysit tuolla. Illemmalla puolen tunnin lihaskuntotreeni lähinnä keskivartalolle.
   VK/MK 5,94 km, 0:28:45, 4:50 min/km, keskisyke 161 + verkat 2,57 km
   Jumppa 30 min


Sunnnuntaina oli pitkän lenkin päivä. Aamun kireä pakkanen esti koko lenkin tekemisen koirien kanssa, joten kävin niiden kanssa aluksi lyhyen ja reippaan hihnalenkin, ja tein loppulenkin hiihtäen. Hiihtovauhti oli kyllä taas ihan naurettavan hidas (6:38 min/km). Tarkkailin sykettä, jotta se pysyi mahdollisimman matalalla, mutta etanavauhdin pääsyynä on kuitenkin huono hiihtotekniikkani sekä se, että en jaksa koskaan tehdä suksenpohjille yhtään mitään. Ehkäpä olisi aika hankkia uutta kalustoa, jonka kanssa pärjäisi voitelemattakin. Mutta keli oli oikeastaan aika hyvä, kun pakkanen antoi vähän lisää pitoa suksiin. Koko lenkin kesto 2 tuntia 39 minuuttia.
Vaikka pitkä lenkki oli rasitukseltaan hyvin kevyt, olin kuitenkin aika väsynyt loppupäivän. Vaatikin pientä henkistä lähtötaistelua, kun iltapäivällä lapset halusivat hiihtolenkille. Niinhän se kuitenkin on, että kun jälkikasvu haluaa hiihtämään, niin silloin lähdetään. Pikku vitonen siis vielä innokkaassa herraseurassa, tosin vieläkin hitaammin kuin päivällä. Kellossa on muutama pysähdyskin mukana. Iltalenkistä ei syketietoja, mutta kevyttähän se oli toki.
   Aamu: PK1 kävely 6,31 km, keskisyke 110 + hiihto 15,19 km, keskisyke 119 yht. 2:39:13
   Ilta: PK1 hiihto 5,58 km, 1:00:38, 10:51 min/km


Seuraavat kolme viikkoa on tarkoitus harjoitella normaalimeiningillä eli juosta hieman enemmän.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat