Siirry pääsisältöön

Kevyt viikko 8

Menneellä viikolla palauttelin tekemällä lyhyempiä lenkkejä, lisäksi pidin kaksi lepopäivää. Lauantaina osallistuin talvijuoksusarjan kuuden kilsan kisaan ja sunnuntaina tein yhdistelmäpitkän kävellen ja hiihtäen. Juoksua 32 km, treeniä yhteensä vajaa 8 tuntia.

Maanantaina lepopäivä.

Tiistaina juoksin heti työpäivän jälkeen, koska olin harkkakuskina futarille. Molemmat koirat olivat mukana ja menimme hyvin kevyen kympin. Ihana aurinko ja iltapäivien pidentynyt valoisuus ilahdutti.
   PK1 9,91 km, 1:04 min/km, 6:30 min/km, keskisyke 121


Keskiviikkona kaksiosainen lenkki. Ensin kävelin kevyttä päivää viettäneen Ollin kanssa vajaa puoli tuntia, jonka jälkeen juoksin puoli tuntia. Kävelyosuudella ei tasaisella reitillä syke noussut kovinkaan ylös. Juostessa päivän pk2-vauhti yllätti positiivisesti. Aerobinen kynnykseni on 143, joten lähellä sitä oli rasitus. Mutta olipa kylmä tuuli!
   PK1 kävely 2,8 km, 0:25:11, 8:59 min/km, keskisyke 100
   PK2 5,69 km, 0:32:37, 5:43 min/km, keskisyke 139

Torstaina lepopäivä.

Perjantaina tein peruskestävyyslenkin koirien kanssa. Rasitus jäi vähän matalammalle kuin yksin pk2-lenkkejä juostessa. Vanhempi koiramme Olli jättäytyi välillä takaviistoon juoksemaan, oletan, että sillä oli nivelrikkoon liittyviä kipuja. Jatkettiin kuitenkin koko lenkki juosten, mutta vähän kevyemmällä vauhdilla. Kipuoireet ovat harmittavia, vaikka ne kuinka lieviä olisivatkin. Lisää lepoa, huoltoa ja lyhyempiä lenkkejä Ollille.
   PK2 7,92 km, 0:48:26, 6:07 min/km, keskisyke 130

Lauantaina juoksin Mikkelin talvijuoksusarjassa. Oli viimekertaista raskaammat olosuhteet, eikä itselläkään ollut huippupäivä. Tarkemmat analyysit tuolla. Illemmalla puolen tunnin lihaskuntotreeni lähinnä keskivartalolle.
   VK/MK 5,94 km, 0:28:45, 4:50 min/km, keskisyke 161 + verkat 2,57 km
   Jumppa 30 min


Sunnnuntaina oli pitkän lenkin päivä. Aamun kireä pakkanen esti koko lenkin tekemisen koirien kanssa, joten kävin niiden kanssa aluksi lyhyen ja reippaan hihnalenkin, ja tein loppulenkin hiihtäen. Hiihtovauhti oli kyllä taas ihan naurettavan hidas (6:38 min/km). Tarkkailin sykettä, jotta se pysyi mahdollisimman matalalla, mutta etanavauhdin pääsyynä on kuitenkin huono hiihtotekniikkani sekä se, että en jaksa koskaan tehdä suksenpohjille yhtään mitään. Ehkäpä olisi aika hankkia uutta kalustoa, jonka kanssa pärjäisi voitelemattakin. Mutta keli oli oikeastaan aika hyvä, kun pakkanen antoi vähän lisää pitoa suksiin. Koko lenkin kesto 2 tuntia 39 minuuttia.
Vaikka pitkä lenkki oli rasitukseltaan hyvin kevyt, olin kuitenkin aika väsynyt loppupäivän. Vaatikin pientä henkistä lähtötaistelua, kun iltapäivällä lapset halusivat hiihtolenkille. Niinhän se kuitenkin on, että kun jälkikasvu haluaa hiihtämään, niin silloin lähdetään. Pikku vitonen siis vielä innokkaassa herraseurassa, tosin vieläkin hitaammin kuin päivällä. Kellossa on muutama pysähdyskin mukana. Iltalenkistä ei syketietoja, mutta kevyttähän se oli toki.
   Aamu: PK1 kävely 6,31 km, keskisyke 110 + hiihto 15,19 km, keskisyke 119 yht. 2:39:13
   Ilta: PK1 hiihto 5,58 km, 1:00:38, 10:51 min/km


Seuraavat kolme viikkoa on tarkoitus harjoitella normaalimeiningillä eli juosta hieman enemmän.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat

Maksimivetoja aamuharjoituksena

Vuosia sitten ajattelin, että aamulla juokseminen ei sovi minulle. Ennen aamupalaa ei jaksa ja aamupalan jälkeen ei pysty. Koirat ovat muuttaneet tämän käsityksen pysyvästi: ennen aamupalaa jaksaa kyllä ja aamupalan jälkeenkin pystyy. Minun aamulenkkini koirien kanssa ovat kuitenkin aina kevyitä, pappakoira ei enää vauhdista innostu. Olen muutenkin ollut sitä mieltä, että aamulla ei kyllä irtoa kuin kevyttä hölkkää. Päätin kuitenkin kokeilla kovempaa aamutreeniä nyt, kun kovien pakkasten vuoksi koirien ulkoilut ovat aivan minimissä, ja kun kuitenkin itse herään melko aikaisin joka tapauksessa.

Join herättyäni vain pikkuisen smoothieta ja lähdin hallille. Puoli seitsemän aikaan olin jo lämmittelemässä tyhjällä radalla. Olo oli ihan hyvä, yllättävän virkeä. Verkkailin viisitoista minuuttia, melko vähän siis. Nostin lämmittelyn loppupuolella pari kertaa sykkeen vauhtikestävyysalueelle. Kello kävi, eikä työpäivän aamuna tehnyt mieli venyttää harjoitusta, joten lyhyt, mutta tehokas lämmitt…

Viikot 3 & 4

Maratonharjoittelussani on kahden kovan ja yhden kevyen viikon rytmitys. Tämä on aikaisemminkin sopinut minulle hyvin.Nyt koville ja kevyille viikoille tehdään eroa vielä korostetummin, jotta kevyt viikko olisi varmasti palauttava, jolloin kovilla viikoilla olisi mahdollista treenata kovempaa. Viikko 3 oli kevyt viikko, jossa juoksukilometrejä 37,7. Kovalla viikolla 4 juoksua 70,14 km. Crossfit-treenejä molemmilla viikoilla kaksi.Viikko 3 Tällä viikolla passailin harjoittelussa lauantain talvijuoksusarjan vuoksi. Samasta syystä pitkä lenkki jäi väliin kokonaan.

Maanantaina lepopäivä. Edellisen päivän väsymyksen vuoksi huolellista syömistä ja paljon sohva-aikaa.

Tiistaina maksimitreeni hallissa. Sain kellottajaksi Annan, joka teki minua ennen saman harjoituksen. Lämmittelyjen jälkeen 2 x 1000 m ja 2 x 500 m. Hallissa kello ei näytä vauhtia tarkasti, joten tavoitevauhti piti arvioida tuntuman perusteella. Kierrosten tavoiteajat oli laskettu etukäteen, joten jokaisella kierroksella oli myö…

Kevyesti flunssan jälkeen

Helmikuun teemana on ollut makoilu & lepäily. Flunssa ja siitä toipuminen täyttää tänään kaksi viikkoa. Tammikuun viimeisenä tiistaina valmistauduin viikonlopun talvijuoksusarjaan juoksemalla lyhyemmän vauhtikestävyyslenkin. Kurkku oli hieman kipeä, mutta tavallista puolta lyhyemmälle lenkille uskalsin lähteä kokeilemaan, kun hyvin harvoin flunssaa sairastan, vaikka se kurkkukipuna joskus käväiseekin. Jo lenkin aikana kuitenkin huomasin, että olo on voimattomampi kuin yleensä. Neljän kilometrin vauhtikestävyysosuus meni jotenkuten, pitemmän harjoituksen olisin jättänyt kesken. Seuraavana päivänä olinkin jo väsynyt ja kipeä.

Talvijuoksusarjaan osallistumisen peruuntuminen ei juuri harmittanut. Edellisestä osakilpailusta oli vain kaksi viikkoa, kun tähän keskitalveen oli jostain syystä mahdutettu kahteen viikkoon kaksi kisaa. Ikävämpi juttu oli se, että harjoittelu täytyi tietysti katkaista kokonaan, ja viime viikon lauantaille sovittu tasotesti täytyi myös jättää väliin. Toistasata…