Siirry pääsisältöön

Viikko 3

Olipa hyvä harjoitusviikko. Viikossa oli yksi lepopäivä ja kaksi hyvin kevyttä juoksupäivää. Toisen vauhtilenkin korvasi lauantainen talvijuoksusarjan osakilpailu. Sunnuntain pitkä oli kuluvan vuoden tähänastisista pisin. Tällä viikolla juoksua 69,3 km.


Maanantaina lepäilin.

Tiistaina juoksin koirien kanssa lyhyen ja kevyen aamulenkin. Menimme sellaista reittiä, jota harvemmin juoksemme, mutta sepä olikin niin kiva, että täytyy joku aamu ottaa uusiksi. Illalla vauhtikestävyyttä, tasavauhtinen rento kymppi. Lähdin lenkille vasta vähän ennen yhdeksää muiden kiireiden vuoksi, mutta lenkkiaika ei ollut mitenkään hankala. Ensimmäisen kilometrin juoksin hieman kevyemmin, mutta muuten tasaisesti. Vauhti tuntui helpolta ja niin pitikin tuntua. Lyhyen loppuverkan tallensin erikseen.
   Aamu: PK1 4,92 km, 0:32:34, 6:36 min/km
   Ilta: VK1 10 km, 0:54:55, 5:27 min/km, keskisyke 147 + loppuverkka 700 m

Keskiviikkona kävin palauttavalla kuopuksen judotreenien aikaan. Zade oli mukana ja hipsuttelimme kevyesti kuusi kilsaa. Illemmalla vartti lihaskuntoa.
   PK1 6,05 km, 0:40:54, 6:45 min/km
   Jumppa 15 min

Torstaina juoksin peruskestävyyslenkin matolla. Ennen lenkkiä tein kymmenen minuutin pikajumpan, kun odottelin vapautuvaa juoksumattoa. Taas tuntui siltä, että lämpimään tottumattoman elimistön jäähdyttely nosti sykettä. Matolla juoksu on kuitenkin kovin helppoa: tasainen rytmi päälle ja urheiluradio korville, niin tunti menee hujauksessa.
   PK2 10 km, 0:59:19, 5;56 min/km, (keskisyke 145)
   Jumppa 10 min


Perjantaina olin harkkakuskina ja juoksin palautteluvitosen samalla reissulla. Olo oli jonkin verran väsynyt, mutta lauantaiseen talvijuoksusarjan kisaan oli vielä hyvin palautumisaikaa, joten en ollut siitä huolissani.
   PK1 5,55 km, 0:36:38, 6:36 min/km

Lauantaina oli Mikkelin talvijuoksusarjan osakilpailu. Osallistuin kolmatta kertaa kuuden kilometrin sarjaan. Juoksu meni hyvin, oma postauksensa siitä tuolla.
   VK2/MK 6 km, 0:28:25, 4:46 min/km + verkat yht. 9,08 km

Sunnuntai oli hyvä juoksupäivä. Ajattelin, että teen puolentoista tunnin mittaisen pitkän, jos lauantain kisa tuntuu väsymyksenä, mutta kulkikin aivan mainiosti. Zade oli mukana ensimmäiset 11 km, loput juoksin yksin. Molemmat koirat olivat aamulla metsälenkillä, joten nivelrikkoisen Ollin oli hyvä levätä loppupäivä.
   PK 23,04 km, 2:26:37, 6:21 min/km


Kommentit

Kuukauden luetuimmat

Maksimivetoja aamuharjoituksena

Vuosia sitten ajattelin, että aamulla juokseminen ei sovi minulle. Ennen aamupalaa ei jaksa ja aamupalan jälkeen ei pysty. Koirat ovat muuttaneet tämän käsityksen pysyvästi: ennen aamupalaa jaksaa kyllä ja aamupalan jälkeenkin pystyy. Minun aamulenkkini koirien kanssa ovat kuitenkin aina kevyitä, pappakoira ei enää vauhdista innostu. Olen muutenkin ollut sitä mieltä, että aamulla ei kyllä irtoa kuin kevyttä hölkkää. Päätin kuitenkin kokeilla kovempaa aamutreeniä nyt, kun kovien pakkasten vuoksi koirien ulkoilut ovat aivan minimissä, ja kun kuitenkin itse herään melko aikaisin joka tapauksessa.

Join herättyäni vain pikkuisen smoothieta ja lähdin hallille. Puoli seitsemän aikaan olin jo lämmittelemässä tyhjällä radalla. Olo oli ihan hyvä, yllättävän virkeä. Verkkailin viisitoista minuuttia, melko vähän siis. Nostin lämmittelyn loppupuolella pari kertaa sykkeen vauhtikestävyysalueelle. Kello kävi, eikä työpäivän aamuna tehnyt mieli venyttää harjoitusta, joten lyhyt, mutta tehokas lämmitt…

Viikot 3 & 4

Maratonharjoittelussani on kahden kovan ja yhden kevyen viikon rytmitys. Tämä on aikaisemminkin sopinut minulle hyvin.Nyt koville ja kevyille viikoille tehdään eroa vielä korostetummin, jotta kevyt viikko olisi varmasti palauttava, jolloin kovilla viikoilla olisi mahdollista treenata kovempaa. Viikko 3 oli kevyt viikko, jossa juoksukilometrejä 37,7. Kovalla viikolla 4 juoksua 70,14 km. Crossfit-treenejä molemmilla viikoilla kaksi.Viikko 3 Tällä viikolla passailin harjoittelussa lauantain talvijuoksusarjan vuoksi. Samasta syystä pitkä lenkki jäi väliin kokonaan.

Maanantaina lepopäivä. Edellisen päivän väsymyksen vuoksi huolellista syömistä ja paljon sohva-aikaa.

Tiistaina maksimitreeni hallissa. Sain kellottajaksi Annan, joka teki minua ennen saman harjoituksen. Lämmittelyjen jälkeen 2 x 1000 m ja 2 x 500 m. Hallissa kello ei näytä vauhtia tarkasti, joten tavoitevauhti piti arvioida tuntuman perusteella. Kierrosten tavoiteajat oli laskettu etukäteen, joten jokaisella kierroksella oli myö…

Kevyesti flunssan jälkeen

Helmikuun teemana on ollut makoilu & lepäily. Flunssa ja siitä toipuminen täyttää tänään kaksi viikkoa. Tammikuun viimeisenä tiistaina valmistauduin viikonlopun talvijuoksusarjaan juoksemalla lyhyemmän vauhtikestävyyslenkin. Kurkku oli hieman kipeä, mutta tavallista puolta lyhyemmälle lenkille uskalsin lähteä kokeilemaan, kun hyvin harvoin flunssaa sairastan, vaikka se kurkkukipuna joskus käväiseekin. Jo lenkin aikana kuitenkin huomasin, että olo on voimattomampi kuin yleensä. Neljän kilometrin vauhtikestävyysosuus meni jotenkuten, pitemmän harjoituksen olisin jättänyt kesken. Seuraavana päivänä olinkin jo väsynyt ja kipeä.

Talvijuoksusarjaan osallistumisen peruuntuminen ei juuri harmittanut. Edellisestä osakilpailusta oli vain kaksi viikkoa, kun tähän keskitalveen oli jostain syystä mahdutettu kahteen viikkoon kaksi kisaa. Ikävämpi juttu oli se, että harjoittelu täytyi tietysti katkaista kokonaan, ja viime viikon lauantaille sovittu tasotesti täytyi myös jättää väliin. Toistasata…