Uudessa viikkorytmissä

Syksystä lähtien olen hieman lisännyt harjoittelun määrää. Palautuminen on sujunut hyvin ja jaksamisen kanssa ei ole ollut ongelmia. Aikataulujen kanssa on usein säätöä, mutta sellaista se nyt vaan on. Olen hirmu tyytyväinen siihen, että pystyn juoksemaan enemmän. Yritän lisätä juoksumäärää pysyvästi ja siksi rytmitän nyt viikot kovempiin ja kevyisiin. Juoksen 2-3 normaalia viikkoa lähinnä arjen kiireistä riippuen, sen jälkeen yhden kevyemmän viikon. Kovemmille viikoille 60-70 kilometriä tuntuu sopivalta kilometrimäärältä, kevyemmällä viikolla on tarkoitus juosta selvästi vähemmän.

Vuoden viimeinen viikko oli kevyt harjoitteluviikko. Juoksuaa 33,39 km. Ei pitkää lenkkiä, ja ainoa kovempi harjoitus oli lauantaiset maksimivedot.


Maanantaina olimme vielä joulun vietossa vanhempieni luona. Kävin veljeni ja hänen vaimonsa kanssa lyhyellä hiihtolenkillä ennen Carcassonnen pelaamista.
PK hiihto 4,45 km, 25 min.

Tiistai-iltana kevyt koiranulkoilutushölkkä. Mies ulkoilutti Zaden, joten minä kävin Ollin kanssa.
PK1 3,56 km, 0:24:58 min, 7:01 min/km. Lenkin päälle 20 minuutin jumppa.

Keskiviikkona reippaampi peruskestävyyslenkki molempien koirien kanssa.
PK2 8,14 km, 0:49:13, 6:02 min/km.

Torstaina lepopäivä.

Perjantaina juoksin koirien kanssa aamulla. Lähtö meni hirveän myöhäiseksi ja olimme vasta kahdeksan aikoihin kotona. Olo oli varsin hyvä, joten tein vielä hermottavan loikkaharjoituksen kotipihalla ennen työpäivän aloitusta.
PK1 5,75 km, 0:37:43, 6:33 min/km + loikat

Lauantaina, uudenvuodenaattona, olimme menossa illalla kyläilemään, joten jätin Mikkelin uudenvuodenjuoksun väliin. Kävin päivällä juoksemassa minuutin mittaisia maksimivetoja minuutin palautuksilla. Oli kolme astetta lämmintä ja lähes täysin sulat tiet. Ensimmäiset vedot juoksin rennon terävästi, lopuissa teki jo tiukkaa. Vauhtien vaihtelu johtui vain minuutin mittaisissa vedoissa lähinnä nousuista, laskuista ja käännöksistä, joita kullekin pätkälle osui. Vauhdit välillä 4:28-3:52 min/km. Vetojen keskisykkeet nousivat alkun 148:sta viimeisen 160:an.
MK vetoja 10 x 1 min + verkat yht. 8 km

Sunnuntain lenkkinä vain kevyt iltahölkkä Ollin kanssa. Zade piti juoksusta lepopäivää edellisen päivän runsaan liikunnan jälkeen.
PK1 7,94 km, 0:54:04, 6:48 min/km

***

Sunnuntaina treenattiin pelastuskoiraporukalla rakennusetsintää. Zade oli ensimmäistä kertaa rakennuksilla, joten ensin testattiin vain sitä, miten se liikkuu erilaisilla alustoilla, pimeässä, erilaisissa portaissa, kaikuvissa huoneissa jne. Ei arastelua, joten voitiin tehdä myös etsintäharjoitus. Olipa hauskaa! Tähän aikaan vuodesta ei oikein päästä maastoon, joten rakennusetsintää tehdään "virkistystreeninä" ja koiran yleisen varmuuden lisäämiseksi.


Kommentit

 1. Hienoa että kroppa on kestänyt hyvin juoksumäärien nostatuksen. Tuo uusi viikkorytmitys kuulostaa hyvältä. Kepeitä kilometrejä ja juoksuiloa myös tälle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että tarvitsen tuon rytmityksen, jos onnistun pitämään määrät korkeammalla kuin ennen. Kiitos! :) Lennokasta vuotta sinullekin!

   Poista
 2. Vau! Olet kehittynyt valtavasti ja hieno, että kroppasi kestää harjoittelua, palautuu siitä ja saat nostettua määrää. Hurjia kilometrimääriä sinulla. Ihailen ja onnittelen. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! Olen ollut vähän arka nostamaan määriä pysyvästi, mutta marrasputken aikana totesin, että eiköhän se onnistu. Katsotaan. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat