Talvijuoksusarja tammikuu: 6 km

Kisapäivä! Tänään juostiin Mikkelin talvijuoksusarjan kolmas osakilpailu. Lähdin taas kutoselle.

Aamu oli hankala, olo tuntui väsyneeltä, eikä yhtään napannut lähteä juoksemaan. Tunnistin kuitenkin olotilan kisajännitykseksi, eikä ollut kysymys siitä, että olisi pitänyt harkita kotiin jäämistä. Sää oli aivan upea, pari astetta pakkasta ja aurinkoista, joten sen puolesta kyllä kelpasi lähteä juoksulle.


Nuutunut olo vaati kuitenkin huolellisen lämmittelyn ennen kisaa. Hölkkäsin pienen lenkin ja tein lyhyitä kiihdytyksiä. Jalkakäytävät olivat juoksemiseen erinomaisessa kunnossa: ei pehmeää lunta eikä juuri jäätäkään. Oli mukava jutella lähtöalueella muiden juoksijoiden kanssa, iso osa juoksijoista on ollut mukana aiemmissakin osakilpailuissa.

Lähdin tekemään parempaa juoksua kuin viimeksi. Tarkoitus oli pitää rasitus kohtuullisena menomatkalla, jolloin olisin parempivoimainen nousuvoittoisella paluumatkalla. Menomatkalla keskityin kohtuulliseen vauhtiin ja siihen, että alamäissä piti pystyä palautumaan. Menomatkaan meni 13:56, keskisyke 155 (viimeksi 13:55 ja 157). Paluumatka oli odotetusti hitaampi, mutta voimia oli paremmin kuin viimeksi. Toisessa kovassa nousussa en hyytynyt viimekertaiseen tapaan, ja tasaisemmilla pätkillä sain pidettyä vauhdin paremmin. Paluumatka vei 14:32, keskisyke 165 (viimeksi 15:02, keskisyke 164). Keskivauhti kellossa 4:46 min/km. Korkein sykehavainto 170.

Juoksu meni siis paremmin kuin viimeksi ja kevättä kohti mennessä onkin kiva tuulettaa omaa reittiennätystä: virallinen aika 28:25.

Aiempien talvijuoksusarjojen raportit tuolla: joulukuu ja marraskuu.


Kommentit

 1. Hieno aika, onnittelut reittiennätyksen johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! Kyseessä siis todellakin oma reittiennätys, kyllä siellä muut menee vähän kovempaa. :D

   Poista
 2. Aivan mahtavaa - olet huippukunnossa! Onneksi olkoon omasta reittiennätyksestä! Nauti! =) Ihana aurinko pilkistää kuvistasi.. kevät tulee pian.. =)Hienoja kuvia taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! :) Kyllä olen hyvillä mielin. Olosuhteet olivat paremmat kuin viimeksi, mutta myös juoksin järkevämmin. Ja ehkä kuntokin on nousussa?

   Poista
 3. Mahtava keskivauhti, onneksi olkoon reittiennätyksestäsi! Kuvasi ovat talvijuoksua parhaimmillaan. Ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos paljon! :) Olin tyytyväinen juoksuun, onnistuminen on aina kivaa. :D Lauantai oli ihanan aurinkoinen päivä.

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat