Toppashortsit - hot or not?

No okei, ei näitä ulkonäkösyistä valittu... Ollaan miehen kanssa naurettu toppashortseille, että onko ne Suomen kesään tarkoitettu vai mihin. Viime talven pakkasjaksolla kävi kuitenkin mielessä, mahtaisivatko toppashortsit toimia, kun riittävä pukeutuminen -20:ssa ja kylmemmässä oli hankalaa. Juoksuhousut ja lämmin kerrasto riittävät hyvin tavalliseen talvisäähän, mutta kovimmilla pakkasilla reidet ja pakarat alkavat kylmettyä.


Tänä vuonna minulla on pakkasia vastaan aseena lempimerkkini Odlon kevyesti topattu juoksutakki ja juoksushortsit. Sekä takki että housut ovat todellakin hyvin kevyet. Takkia olen pitänyt myös koirien aamukävelyillä ja se on keveyteen nähden ihmeen lämmin. Odlot koot ovat aika reiluja. Näissä molemmissa koko on s, ja varsinkin housut ovat väljät.


Näihin pukeutuneena tuntee itsensä juoksijan ja jääkiekkoilijan hybridiksi. Juostessa olo on kuitenkin hyvin kevyt - ja lämmin. Ensimmäisellä testilenkillä oli pakkasta "vain" -14 astetta ja hieman tuulta. Puin takin alle kaksi tavallista kerraston paitaa ja shortsien alle talvitrikoot, pohkeita suojaamaan villasäärystimet. Päähän lämmin pipo ja tuubihuivi, käteen nahkarukkaset (joita parempia pakkasjuoksuhanskoja ei ole). Ei palellut, itse asiassa vähemmälläkin olisi tarjennut.

Toisella testilenkillä -15 asteessa jätin villasäärystimet pois trikoiden päältä. Toisen kerraston paidan tilalla oli paksumpi fleecepaita. Oli sopivasti vaatetta ja mukavan kevyt olo juosta.


Talvishortsit ovat hupaisuudestaan huolimatta oikeasti aika nerokkaat. Shortseista puuttuu kokopitkien housujen kömpelyys, mutta kylmälle arat reidet ja takapuoli pysyvät hyvin lämpiminä. Trikoisiin tottunutta juoksijaa ei raskaiden tai lepattavalahkeisten ulkoiluhousujen käyttö houkuttele, mutta shortseilla saa vähän yllättävästi pitkien lämpimien housujen hyvät puolet ilman niitä huonoimpia. Shortsit eivät hidasta menoa, vaan keveys juoksussa säilyy.

Keskitalven kunnon shortsikelejä odotellessa!

Kommentit

Kuukauden luetuimmat