Talvijuoksusarja joulukuu: 6 km

Mikkelin talvijuoksusarjan toinen osakilpailu juostiin tänään. Minä olin taas 6 km sarjassa, johon olen ilmoittautunut koko talveksi. Viimeksi juostiin muutamassa plusasteessa ja sulalla asfaltilla. Tänään oli nollakeli ja lumiset, paikoitellen aavistuksen pehmeät tiet. Viimeksi talvijuoksu osui marrasputken puoliväliin. Juoksin kovaa, mutta varsinkin alkumatkasta hieman säästellen. Tällä kertaa lähdin parantamaan aikaa, kun tiesin, että tehoja oli vara nostaa.


Olin vasta parikymmentä minuuttia ennen starttia hakemassa numerolappua, joten lämmittely jäi hieman vajaaksi. Pääsin kuitenkin ihan hyvin vauhtiin heti lähdöstä. Osallistujia oli ehkä enemmän kuin viimeksi, ainakin samanvauhtisia juoksijoita oli enemmän. Menomatkalla juoksin kovempaa kuin viimeksi. Puolivälissä aika oli 13:55, kun se viimeksi oli 14:20. Menomatkalla keskisyke 157. Keskivauhti oli vielä hyvä 4:39 min/km.

Palatessa en pystynytkään pitämään vauhtia suunnitellusti. Paluumatkalla on enemmän nousua ja kovemman alkuvauhdin vuoksi mäet tuntuivat raskaammilta kuin viimeksi. Paluumatka veikin 15:02, kun viimeksi paluuaika oli 14:36. Paluumatkan keskisyke 164 ja vauhti 5:02 min/km.

Koko matkan keskivauhti kellosta 4:51 min/km. Keskisyke 160 eli anaerobisella kynnykselläni. Rasitus oli kovempi kuin viimeksi. Ilmeisesti alkumatkan kovempi vauhti oli kuitenkin liikaa loppumatkan nousuja ajatellen, ehkäpä lumisilla teilläkin oli vaikutusta siihen, että meno oli mäissä nihkeämpää. Virallinen aika 28:57 eli kaksi sekuntia marraskuun aikaa heikompi.


Marraskuun talvijuoksusarjan raportti täällä.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat