Siirry pääsisältöön

Palautteluviikko 48

Kevyt viikko. Olin päättänyt marrasputken jälkeen olla pari päivää juoksematta ja sen jälkeenkin jatkaa kevyillä lenkeillä. Viikon oli tarkoitus olla palauttava. Juoksua 38 km.

ma: PK1 6,22 km
ti: PK2 8,19 km
ke: PK1 4,82 km
to:
pe: keskivartalojumppa 20 min
la: PK2 8,66 km + nopeusvetoja 5 x 25 s.
su: PK1 9,06 km, jumppa 15 min

Alkuviikko oli siis vielä marraskuuta ja siten marrasputken viimeisiä päiviä. Maanantaina juoksin Ollin kanssa kevyen kutosen. Olli on hyvässä vedossa. Säännöllinen fysioterapia on päättynyt ja nyt pyritään pitämään liikunta Ollille sopivan kevyenä. Pian 6-vuotiaalla koirallamme on siis nivelrikkoa olkanivelessä ja TTA-leikatussa polvessa. Lenkkivauhti oli rauhallinen, 6:53 min/km.

Tiistaina 8 km peruskestävyyttä Zaden kanssa. Keskivauhti 6:02 min/km ja keskisyke 132. Tällä lenkillä juoksimme vähän suunniteltua rauhallisemmin, ei ollut paras kulku. Ehkä risainen viikonloppu tai pitkä jakso ilman lepopäivää vaikutti menoon.


Keskiviikkoaamuna juoksin marrasputken viimeisen lenkin molempien koirien kanssa. Lähdin iltapäiväksi uuden projektin käynnistyspalaveriin Helsinkiin, josta palattua oli ohjelmassa lasten myyjäisiin leipomista, joten en uskaltanut jättää lenkkiä iltaan. Aamulenkkinä 4,8 km kevyesti. Sykettä kyllä nosti koirien jatkuva rällääminen: nartun juoksut olivat päättymässä ja (leikattu) uros yritti toimia ennen kuin tilaisuus menee ohi.

Torstaina ja perjantaina lepopäivät, tosin perjantaina vähän iltajumppaa keskivartalolle.


Lauantaina juoksin reippaamman pk-lenkin, molemmat pilkut mukana. Matkaa 8,7 km, keskisyke 137. Innokkaat seuralaiset laittoivat mammaan vauhtia: kevyellä vedolla koirat helpottivat juoksua. Koiralenkin päälle tein nopeusvetoja 5 x 25 s. Palautusta aina sen verran, että syke laski reilusti peruskestävyyden puolelle. Pyrähdykset tuntuivat hyvältä, eikä nastat alla tarvinnut liukastella.

Sunnuntaina kevyt 9 km auringonpaisteessa. Pakkasen vuoksi koirat jäivät kotiin. Keskivauhti 6:39 min/km ja keskisyke 129. Ei ollut maailman paras lenkki, alkoi olla jo lounasaika ja nälkä. Lenkin päälle pikku jumppa, askelkyykkyjä ja lankkuja.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat

Maksimivetoja aamuharjoituksena

Vuosia sitten ajattelin, että aamulla juokseminen ei sovi minulle. Ennen aamupalaa ei jaksa ja aamupalan jälkeen ei pysty. Koirat ovat muuttaneet tämän käsityksen pysyvästi: ennen aamupalaa jaksaa kyllä ja aamupalan jälkeenkin pystyy. Minun aamulenkkini koirien kanssa ovat kuitenkin aina kevyitä, pappakoira ei enää vauhdista innostu. Olen muutenkin ollut sitä mieltä, että aamulla ei kyllä irtoa kuin kevyttä hölkkää. Päätin kuitenkin kokeilla kovempaa aamutreeniä nyt, kun kovien pakkasten vuoksi koirien ulkoilut ovat aivan minimissä, ja kun kuitenkin itse herään melko aikaisin joka tapauksessa.

Join herättyäni vain pikkuisen smoothieta ja lähdin hallille. Puoli seitsemän aikaan olin jo lämmittelemässä tyhjällä radalla. Olo oli ihan hyvä, yllättävän virkeä. Verkkailin viisitoista minuuttia, melko vähän siis. Nostin lämmittelyn loppupuolella pari kertaa sykkeen vauhtikestävyysalueelle. Kello kävi, eikä työpäivän aamuna tehnyt mieli venyttää harjoitusta, joten lyhyt, mutta tehokas lämmitt…

Viikot 3 & 4

Maratonharjoittelussani on kahden kovan ja yhden kevyen viikon rytmitys. Tämä on aikaisemminkin sopinut minulle hyvin.Nyt koville ja kevyille viikoille tehdään eroa vielä korostetummin, jotta kevyt viikko olisi varmasti palauttava, jolloin kovilla viikoilla olisi mahdollista treenata kovempaa. Viikko 3 oli kevyt viikko, jossa juoksukilometrejä 37,7. Kovalla viikolla 4 juoksua 70,14 km. Crossfit-treenejä molemmilla viikoilla kaksi.Viikko 3 Tällä viikolla passailin harjoittelussa lauantain talvijuoksusarjan vuoksi. Samasta syystä pitkä lenkki jäi väliin kokonaan.

Maanantaina lepopäivä. Edellisen päivän väsymyksen vuoksi huolellista syömistä ja paljon sohva-aikaa.

Tiistaina maksimitreeni hallissa. Sain kellottajaksi Annan, joka teki minua ennen saman harjoituksen. Lämmittelyjen jälkeen 2 x 1000 m ja 2 x 500 m. Hallissa kello ei näytä vauhtia tarkasti, joten tavoitevauhti piti arvioida tuntuman perusteella. Kierrosten tavoiteajat oli laskettu etukäteen, joten jokaisella kierroksella oli myö…

Kevyesti flunssan jälkeen

Helmikuun teemana on ollut makoilu & lepäily. Flunssa ja siitä toipuminen täyttää tänään kaksi viikkoa. Tammikuun viimeisenä tiistaina valmistauduin viikonlopun talvijuoksusarjaan juoksemalla lyhyemmän vauhtikestävyyslenkin. Kurkku oli hieman kipeä, mutta tavallista puolta lyhyemmälle lenkille uskalsin lähteä kokeilemaan, kun hyvin harvoin flunssaa sairastan, vaikka se kurkkukipuna joskus käväiseekin. Jo lenkin aikana kuitenkin huomasin, että olo on voimattomampi kuin yleensä. Neljän kilometrin vauhtikestävyysosuus meni jotenkuten, pitemmän harjoituksen olisin jättänyt kesken. Seuraavana päivänä olinkin jo väsynyt ja kipeä.

Talvijuoksusarjaan osallistumisen peruuntuminen ei juuri harmittanut. Edellisestä osakilpailusta oli vain kaksi viikkoa, kun tähän keskitalveen oli jostain syystä mahdutettu kahteen viikkoon kaksi kisaa. Ikävämpi juttu oli se, että harjoittelu täytyi tietysti katkaista kokonaan, ja viime viikon lauantaille sovittu tasotesti täytyi myös jättää väliin. Toistasata…