Palautteluviikko 48

Kevyt viikko. Olin päättänyt marrasputken jälkeen olla pari päivää juoksematta ja sen jälkeenkin jatkaa kevyillä lenkeillä. Viikon oli tarkoitus olla palauttava. Juoksua 38 km.

ma: PK1 6,22 km
ti: PK2 8,19 km
ke: PK1 4,82 km
to:
pe: keskivartalojumppa 20 min
la: PK2 8,66 km + nopeusvetoja 5 x 25 s.
su: PK1 9,06 km, jumppa 15 min

Alkuviikko oli siis vielä marraskuuta ja siten marrasputken viimeisiä päiviä. Maanantaina juoksin Ollin kanssa kevyen kutosen. Olli on hyvässä vedossa. Säännöllinen fysioterapia on päättynyt ja nyt pyritään pitämään liikunta Ollille sopivan kevyenä. Pian 6-vuotiaalla koirallamme on siis nivelrikkoa olkanivelessä ja TTA-leikatussa polvessa. Lenkkivauhti oli rauhallinen, 6:53 min/km.

Tiistaina 8 km peruskestävyyttä Zaden kanssa. Keskivauhti 6:02 min/km ja keskisyke 132. Tällä lenkillä juoksimme vähän suunniteltua rauhallisemmin, ei ollut paras kulku. Ehkä risainen viikonloppu tai pitkä jakso ilman lepopäivää vaikutti menoon.


Keskiviikkoaamuna juoksin marrasputken viimeisen lenkin molempien koirien kanssa. Lähdin iltapäiväksi uuden projektin käynnistyspalaveriin Helsinkiin, josta palattua oli ohjelmassa lasten myyjäisiin leipomista, joten en uskaltanut jättää lenkkiä iltaan. Aamulenkkinä 4,8 km kevyesti. Sykettä kyllä nosti koirien jatkuva rällääminen: nartun juoksut olivat päättymässä ja (leikattu) uros yritti toimia ennen kuin tilaisuus menee ohi.

Torstaina ja perjantaina lepopäivät, tosin perjantaina vähän iltajumppaa keskivartalolle.


Lauantaina juoksin reippaamman pk-lenkin, molemmat pilkut mukana. Matkaa 8,7 km, keskisyke 137. Innokkaat seuralaiset laittoivat mammaan vauhtia: kevyellä vedolla koirat helpottivat juoksua. Koiralenkin päälle tein nopeusvetoja 5 x 25 s. Palautusta aina sen verran, että syke laski reilusti peruskestävyyden puolelle. Pyrähdykset tuntuivat hyvältä, eikä nastat alla tarvinnut liukastella.

Sunnuntaina kevyt 9 km auringonpaisteessa. Pakkasen vuoksi koirat jäivät kotiin. Keskivauhti 6:39 min/km ja keskisyke 129. Ei ollut maailman paras lenkki, alkoi olla jo lounasaika ja nälkä. Lenkin päälle pikku jumppa, askelkyykkyjä ja lankkuja.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat