Siirry pääsisältöön

Lenkkiviikko 49

Hyvä ja tasapainoinen perusviikko. Juoksua kertyi vähän yllättäen niinkin paljon kuin 64,65 km.

ma: PK1 5,6 km
ti: PK2/VK1 9,51 km
ke: jumppa 15 min
to: aamu: PK1 4,29 km ilta: PK2 12,16 km, nopeusvetoja 4 x 25 s.
pe: PK1 5,79 km
la: VK2 5,7 km + verkat yht. 9,95 km
su: PK1 16,42 km

Maanantaina kevyt koiranulkoilutushölkkä 5,6 km, molemmat dallut mukana. Keskivauhti 6:26 min/km.

Tiistaina juoksin itsenäisyyspäivän pakkaslenkin pienen kummipoikani kanssa. Menomatka rattaiden kanssa ja paluu yksin hieman reippaammin. Lenkin pituus 9,5 km, josta vauhtikestävyyttä ehkä 3/4.

Keskiviikkona pidin lepopäivän juoksusta, lyhyen iltajumpan tein kuitenkin.


Torstaina tein koirien aamulenkityksen juosten. Olin lähdössä juoksemaan myös illalla, mutta kevyt aamuhölkkähän sopii kuvioihin milloin vain. Mentiin reilu neljä kilometriä rauhallista vauhtia. Illalla lähdin lenkille kuplahallilta Zaden kanssa. Juostiin kotiin noin 6 km ja jätin koiran sinne. Suunnilleen samaa reittiä hipsuttelin takaisin kuplalle. Keskivauhti 6 min/km ja keskisyke 138. Juoksu tuntui raskaalta ja vauhtiin nähden sykekin oli korkea. Olenkohan oikeasti reilumman palauttelujakson tarpeessa? Sellainen ei nyt kiinnostaisi yhtään.

Raskas olo jäi onneksi torstaihin. Perjantaina olo oli hyvä, vaikka edellisen päivän kilometrit tuntuivat jaloissa. Suunnittelin illalle lämmittelylenkkiä koirien kanssa ja sen päälle vauhtikestävyyttä yksin, mutta työpäivä venähti puoli seitsemään. Nappasin pikaisesti syötävää ja päätin tehdä vain kevyen koiralenkin ja säästää vk-lenkin lauantaille silläkin uhalla, että se vaikuttaisi sunnuntain pitkään lenkkiin. 5,79 km kahdella koiralla hyvin kevyesti.

Lauantaiaamuna heräsin pelireissulle lähtevän miehen herätyskelloon vasta seitsemältä. Ehkäpä olinkin viikolla väsynyt työmatkapäivän aikaisesta herätyksestä. Lenkille pääsin vasta kuuden aikoihin illalla. Lämmittelin vartin verran, jonka jälkeen juoksin vk2-rasituksella 5,7 km (0:29:30). Pyrin pitämään sykkeen koko ajan 150-160 välillä. Juoksu tuntui tosi hyvältä. Vk:n päälle palauttelut 10 minuuttia.


Sunnuntaina kävimme koirien kanssa aamulla metsäkävelyllä. Lunta on vielä sen verran vähän, että metsässä pääsee hyvin liikkumaan. Pienessä hangessa kahlaaminen on hyvää lihaskuntoharjoittelua koirille ja omistajalle.

Päivemmällä juoksin pitkän ja kevyen lenkin 16,4 km. Zade oli mukana ekan kympin ja Olli loput. Keskivauhti rauhallinen 6:35 min/km. Aikaa vierähti 1:48.


Kommentit

Kuukauden luetuimmat

Maksimivetoja aamuharjoituksena

Vuosia sitten ajattelin, että aamulla juokseminen ei sovi minulle. Ennen aamupalaa ei jaksa ja aamupalan jälkeen ei pysty. Koirat ovat muuttaneet tämän käsityksen pysyvästi: ennen aamupalaa jaksaa kyllä ja aamupalan jälkeenkin pystyy. Minun aamulenkkini koirien kanssa ovat kuitenkin aina kevyitä, pappakoira ei enää vauhdista innostu. Olen muutenkin ollut sitä mieltä, että aamulla ei kyllä irtoa kuin kevyttä hölkkää. Päätin kuitenkin kokeilla kovempaa aamutreeniä nyt, kun kovien pakkasten vuoksi koirien ulkoilut ovat aivan minimissä, ja kun kuitenkin itse herään melko aikaisin joka tapauksessa.

Join herättyäni vain pikkuisen smoothieta ja lähdin hallille. Puoli seitsemän aikaan olin jo lämmittelemässä tyhjällä radalla. Olo oli ihan hyvä, yllättävän virkeä. Verkkailin viisitoista minuuttia, melko vähän siis. Nostin lämmittelyn loppupuolella pari kertaa sykkeen vauhtikestävyysalueelle. Kello kävi, eikä työpäivän aamuna tehnyt mieli venyttää harjoitusta, joten lyhyt, mutta tehokas lämmitt…

Viikot 3 & 4

Maratonharjoittelussani on kahden kovan ja yhden kevyen viikon rytmitys. Tämä on aikaisemminkin sopinut minulle hyvin.Nyt koville ja kevyille viikoille tehdään eroa vielä korostetummin, jotta kevyt viikko olisi varmasti palauttava, jolloin kovilla viikoilla olisi mahdollista treenata kovempaa. Viikko 3 oli kevyt viikko, jossa juoksukilometrejä 37,7. Kovalla viikolla 4 juoksua 70,14 km. Crossfit-treenejä molemmilla viikoilla kaksi.Viikko 3 Tällä viikolla passailin harjoittelussa lauantain talvijuoksusarjan vuoksi. Samasta syystä pitkä lenkki jäi väliin kokonaan.

Maanantaina lepopäivä. Edellisen päivän väsymyksen vuoksi huolellista syömistä ja paljon sohva-aikaa.

Tiistaina maksimitreeni hallissa. Sain kellottajaksi Annan, joka teki minua ennen saman harjoituksen. Lämmittelyjen jälkeen 2 x 1000 m ja 2 x 500 m. Hallissa kello ei näytä vauhtia tarkasti, joten tavoitevauhti piti arvioida tuntuman perusteella. Kierrosten tavoiteajat oli laskettu etukäteen, joten jokaisella kierroksella oli myö…

Kevyesti flunssan jälkeen

Helmikuun teemana on ollut makoilu & lepäily. Flunssa ja siitä toipuminen täyttää tänään kaksi viikkoa. Tammikuun viimeisenä tiistaina valmistauduin viikonlopun talvijuoksusarjaan juoksemalla lyhyemmän vauhtikestävyyslenkin. Kurkku oli hieman kipeä, mutta tavallista puolta lyhyemmälle lenkille uskalsin lähteä kokeilemaan, kun hyvin harvoin flunssaa sairastan, vaikka se kurkkukipuna joskus käväiseekin. Jo lenkin aikana kuitenkin huomasin, että olo on voimattomampi kuin yleensä. Neljän kilometrin vauhtikestävyysosuus meni jotenkuten, pitemmän harjoituksen olisin jättänyt kesken. Seuraavana päivänä olinkin jo väsynyt ja kipeä.

Talvijuoksusarjaan osallistumisen peruuntuminen ei juuri harmittanut. Edellisestä osakilpailusta oli vain kaksi viikkoa, kun tähän keskitalveen oli jostain syystä mahdutettu kahteen viikkoon kaksi kisaa. Ikävämpi juttu oli se, että harjoittelu täytyi tietysti katkaista kokonaan, ja viime viikon lauantaille sovittu tasotesti täytyi myös jättää väliin. Toistasata…