Lenkkiviikko 49

Hyvä ja tasapainoinen perusviikko. Juoksua kertyi vähän yllättäen niinkin paljon kuin 64,65 km.

ma: PK1 5,6 km
ti: PK2/VK1 9,51 km
ke: jumppa 15 min
to: aamu: PK1 4,29 km ilta: PK2 12,16 km, nopeusvetoja 4 x 25 s.
pe: PK1 5,79 km
la: VK2 5,7 km + verkat yht. 9,95 km
su: PK1 16,42 km

Maanantaina kevyt koiranulkoilutushölkkä 5,6 km, molemmat dallut mukana. Keskivauhti 6:26 min/km.

Tiistaina juoksin itsenäisyyspäivän pakkaslenkin pienen kummipoikani kanssa. Menomatka rattaiden kanssa ja paluu yksin hieman reippaammin. Lenkin pituus 9,5 km, josta vauhtikestävyyttä ehkä 3/4.

Keskiviikkona pidin lepopäivän juoksusta, lyhyen iltajumpan tein kuitenkin.


Torstaina tein koirien aamulenkityksen juosten. Olin lähdössä juoksemaan myös illalla, mutta kevyt aamuhölkkähän sopii kuvioihin milloin vain. Mentiin reilu neljä kilometriä rauhallista vauhtia. Illalla lähdin lenkille kuplahallilta Zaden kanssa. Juostiin kotiin noin 6 km ja jätin koiran sinne. Suunnilleen samaa reittiä hipsuttelin takaisin kuplalle. Keskivauhti 6 min/km ja keskisyke 138. Juoksu tuntui raskaalta ja vauhtiin nähden sykekin oli korkea. Olenkohan oikeasti reilumman palauttelujakson tarpeessa? Sellainen ei nyt kiinnostaisi yhtään.

Raskas olo jäi onneksi torstaihin. Perjantaina olo oli hyvä, vaikka edellisen päivän kilometrit tuntuivat jaloissa. Suunnittelin illalle lämmittelylenkkiä koirien kanssa ja sen päälle vauhtikestävyyttä yksin, mutta työpäivä venähti puoli seitsemään. Nappasin pikaisesti syötävää ja päätin tehdä vain kevyen koiralenkin ja säästää vk-lenkin lauantaille silläkin uhalla, että se vaikuttaisi sunnuntain pitkään lenkkiin. 5,79 km kahdella koiralla hyvin kevyesti.

Lauantaiaamuna heräsin pelireissulle lähtevän miehen herätyskelloon vasta seitsemältä. Ehkäpä olinkin viikolla väsynyt työmatkapäivän aikaisesta herätyksestä. Lenkille pääsin vasta kuuden aikoihin illalla. Lämmittelin vartin verran, jonka jälkeen juoksin vk2-rasituksella 5,7 km (0:29:30). Pyrin pitämään sykkeen koko ajan 150-160 välillä. Juoksu tuntui tosi hyvältä. Vk:n päälle palauttelut 10 minuuttia.


Sunnuntaina kävimme koirien kanssa aamulla metsäkävelyllä. Lunta on vielä sen verran vähän, että metsässä pääsee hyvin liikkumaan. Pienessä hangessa kahlaaminen on hyvää lihaskuntoharjoittelua koirille ja omistajalle.

Päivemmällä juoksin pitkän ja kevyen lenkin 16,4 km. Zade oli mukana ekan kympin ja Olli loput. Keskivauhti rauhallinen 6:35 min/km. Aikaa vierähti 1:48.


Kommentit

Kuukauden luetuimmat