Siirry pääsisältöön

Jouluviikko

Jouluviikko oli kovempi treeniviikko. Viikko olikin aikataulujen puolesta paljon väljempi kuin edellinen, joten juoksulle oli hyvin aikaa. Töissä viikko keveni loppua kohti niin, että viimeiset palaverit olivat jo torstaina. Perjantaina lähdimme aamupäivällä ajelemaan Kainuuseen joulun viettoon. 8 aikuisen, 4 lapsen ja 2 koiran porukassa joulu sujui lepäillen, ulkoillen, pelaten ja syöden.


Maanantaina kuitenkin vielä kotona. Sunnuntain pitkän lenkin jälkeen vain hyvin kevyt koiralenkki illalla, 5,58 km.

Tiistaina peruskestävyyttä vajaa 12 km. Vaihdoin välillä koiraa, joten lenkin puolivälissä oli muutaman minuutin tauko. Olipa pitkästä aikaa oikein kehno lenkki! Olimme päivällä käyneet työporukalla Kekkolan kartanon joululounaalla, ja minä reippaana syömärinä olin tietysti vetänyt ihania ruokia masun täyteen. Ei meinannut juoksusta tulla oikein mitään. Jossain ylämäessä olikin pakko sanoa koiralle, että nyt kyllä kävellään...  Suunniteltua hieman kevyempi lenkki siis. Keskisyke 130 ja vauhti 6:17 min/km.

Keskiviikkona lepopäivä, jouluostoksia ja vähän pakkaamista.

Torstaina juostiin kevyt aamulenkki dallujen kanssa. 4,8 km, 6:30 min/km.
Illalla 11,7 km vauhtikestävyyttä. Oli tarkoitus tehdä lenkki kiihtyvänä, mutta jonkin verran mäkisen reitin vuoksi suunnitelma ei täysin toteutunut. Rasitus oli jokseenkin nouseva, mutta erityisesti alamäet laskivat välillä sykettä lenkin lopullakin. Lämmittelyä en tehnyt erikseen, koska lenkin alkupuoli meni lyhyen pk-osuuden lisäksi vauhtikestävyyden kevyessä päässä. Keskisyke 151, keskivauhti 5:26 min/km.


Perjantaina juoksimme koirien kanssa pitkän ajomatkan jälkeen kevyen iltahölkän. Reilu 5 km astetta lumisemmissa maisemissa.

Jouluaattoaamun lenkki juostiin pimeässä. Miten en Kainuun tyttönä muistanut, miten pimeää siellä on talvella? Vasta yhdeksän aikoihin, kun lopettelin lenkkiä, alkoi olla valoisaa. Koirat olivat mukana vain puolet lenkistä, jotta sain tehtyä hieman nopeusvetoja. 10,6 km, 5:48 min/km. Lenkin päälle vartin verran keskivartalojumppaa.

Jouluaamuna ulkoilutimme miehen kanssa koirat metsäautotiellä. Lähdin samalta reissulla pitkälle lenkille. 19 km meditaatiota valkoisessa maisemassa rauhallista maantietä pitkin. 6:16 min/km, 1:59:54.

Hyvä treeniviikko, juoksua 69 km.

ma: PK1 5,58 km
ti: PK2 11,91 km
ke:
to: aamu: PK1 4,83,  ilta: VK 11,7 km
pe: PK1 5,23 km
la: PK2 10,6 km, nopeusvetoja 5 x 25 s., jumppa 15 min
su: PK1 19,12 km

Kommentit

 1. Ihanan talvisia maisemia. Me varmistimme valkean joulun suuntaamalla Lappiin, mutta nyt taitaa olla kotiseutukin valkoinen, mikäli kavereiden Facebook-päivityksiin on uskominen.
  Hyvää vuoden viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt sattui kyllä tosi hyvät ulkoiluilmat, lauhaa ja lumista. :) Ihanaa loppuvuotta sinullekin, Jonna!

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat

Crossfit osaksi harjoittelua

Tämän vuoden marraskuu on ollut treenien puolesta varsin erilainen kuin kaksi edellistä. Pari vuotta sitten osallistuin ensimmäistä kertaa marrasputkeen ja juoksin joka päivä vähintään 25 minuuttia. Vuosi sitten olin samassa haasteessa ja asetin vielä kilometritavoitteeksi 300 km. Hienoja kuukausia molemmat! Nautin päivittäisestä juoksemisesta todella paljon. Tänä vuonna olin marraskuun alussa vielä hieman ylimenokauden fiiliksissä, jos nyt sellaisesta voi kuntoilijan kohdalla edes puhua. Vuoden toisen maratonin olin juossut lokakuun puolivälissä, joten marraskuun alussa ei ollut vielä valtavaa juoksunälkää ehtinyt kertyä, vaikka palautuminen tällä kertaa ihmeen nopeasti tapahtuikin.


Smartumin tilillä poltteli lokakuun puolella vielä lähes täydet liikuntasaldot, kun huomasin crossfit-salin aloittavan On ramp -kurssin sopivasti seuraavassa kuunvaihteessa. Kahtena kesänä olin ollut katsomassa ja tuomaroimassakin crossfit-kisoja täällä Mikkelissä, ja ajatus oli niistä energisistä ja inno…

Erilainen marraskuu

Marrasputketon marraskuu on näköjään mahdollista sekin. Tänä vuonna kilometrien keräily sai väistyä uuden harrastuksen tieltä, kun aloitin crossfitin vakaana aikomuksenani liittää se pysyvästi harjoitusviikkooni. Olen aina ollut lihaskuntoharjoittelussa laiska, eikä kotijumppa tai kuntosaliharjoittelu ole ollut millään tavalla herkkua, vaikka lihaskunnon merkityksen hyvin ymmärränkin. Ajatus siitä, että hyvä lihaskunto tukee juoksua, onkin ollut ainoa motivaattori tehdä voimaharjoittelua edes jokseenkin säännöllisesti. Olen usein sanonut, että en tykkää liikunnasta, tykkään vain juoksemisesta. Sen vuoksi crossfitin "löytäminen" tuntuu erityisen hyvältä: on olemassa minulle mieluinen tapa vahvistaa kehoa monipuolisesti.


Juoksukilometrejä kertyi marraskuussa 185. Kaksi pitkää lenkkiä tein kävellen, lisäksi yhden pitkän lenkin kävelyn ja juoksun yhdistelmäharjoituksena. Harjoittelu on ollut peruskestävyyttä, yksi kuuden kilometrin kovempi pyrähdys joukossa. Juokseminen on tuntu…

Adidas Ultra Boost, 1000 km yhteistä taivalta takana

Kirjoitin viime kesänä hämmentyneen tekstin testattuani Adidas Ultra Boosteja, jotka hankin sillä ajatuksella, että ne voisivat korvata Asicsin Nimbukset peruskenkänä. Ultra Boostit olivat melko erilaiset Nimbuksiin verrattuna, lisäksi epäilin päällysmateriaalin kestävyyttä ja sitä, että harvan neuloksen vuoksi kengät olisivat talvella kylmät.

Ekan testilenkin jälkeiset tunnelmat tuolla.

Kengillä on nyt juostu vajaa 1000 kilometriä, mikä on aika monessa paikassa annettu ohje juoksukenkien käyttöiälle. Itse olen aina juossut kengillä pitempään, kestävyys on ollut yksi tärkeä kriteeri vakiokengässä. Jos kengät ovat pintapuolisesti kunnossa, eivätkä jalat kipeydy niillä juostessa, niin silloin annan mennä vaan. No, Ultra Boostit näyttäisivät olevan tässä suhteessa minulle sopivat. Kuten vastaavan ikäisissä Nimbuksissakin, ulkopohjassa näkyy kulumista ja päällisestä alkaa puskea varvas läpi, mutta vielä on yhteistä matkaa jäljellä. Kengät tuntuvat edelleen hyvältä jalassa, mitään muotoutu…