Jouluviikko

Jouluviikko oli kovempi treeniviikko. Viikko olikin aikataulujen puolesta paljon väljempi kuin edellinen, joten juoksulle oli hyvin aikaa. Töissä viikko keveni loppua kohti niin, että viimeiset palaverit olivat jo torstaina. Perjantaina lähdimme aamupäivällä ajelemaan Kainuuseen joulun viettoon. 8 aikuisen, 4 lapsen ja 2 koiran porukassa joulu sujui lepäillen, ulkoillen, pelaten ja syöden.


Maanantaina kuitenkin vielä kotona. Sunnuntain pitkän lenkin jälkeen vain hyvin kevyt koiralenkki illalla, 5,58 km.

Tiistaina peruskestävyyttä vajaa 12 km. Vaihdoin välillä koiraa, joten lenkin puolivälissä oli muutaman minuutin tauko. Olipa pitkästä aikaa oikein kehno lenkki! Olimme päivällä käyneet työporukalla Kekkolan kartanon joululounaalla, ja minä reippaana syömärinä olin tietysti vetänyt ihania ruokia masun täyteen. Ei meinannut juoksusta tulla oikein mitään. Jossain ylämäessä olikin pakko sanoa koiralle, että nyt kyllä kävellään...  Suunniteltua hieman kevyempi lenkki siis. Keskisyke 130 ja vauhti 6:17 min/km.

Keskiviikkona lepopäivä, jouluostoksia ja vähän pakkaamista.

Torstaina juostiin kevyt aamulenkki dallujen kanssa. 4,8 km, 6:30 min/km.
Illalla 11,7 km vauhtikestävyyttä. Oli tarkoitus tehdä lenkki kiihtyvänä, mutta jonkin verran mäkisen reitin vuoksi suunnitelma ei täysin toteutunut. Rasitus oli jokseenkin nouseva, mutta erityisesti alamäet laskivat välillä sykettä lenkin lopullakin. Lämmittelyä en tehnyt erikseen, koska lenkin alkupuoli meni lyhyen pk-osuuden lisäksi vauhtikestävyyden kevyessä päässä. Keskisyke 151, keskivauhti 5:26 min/km.


Perjantaina juoksimme koirien kanssa pitkän ajomatkan jälkeen kevyen iltahölkän. Reilu 5 km astetta lumisemmissa maisemissa.

Jouluaattoaamun lenkki juostiin pimeässä. Miten en Kainuun tyttönä muistanut, miten pimeää siellä on talvella? Vasta yhdeksän aikoihin, kun lopettelin lenkkiä, alkoi olla valoisaa. Koirat olivat mukana vain puolet lenkistä, jotta sain tehtyä hieman nopeusvetoja. 10,6 km, 5:48 min/km. Lenkin päälle vartin verran keskivartalojumppaa.

Jouluaamuna ulkoilutimme miehen kanssa koirat metsäautotiellä. Lähdin samalta reissulla pitkälle lenkille. 19 km meditaatiota valkoisessa maisemassa rauhallista maantietä pitkin. 6:16 min/km, 1:59:54.

Hyvä treeniviikko, juoksua 69 km.

ma: PK1 5,58 km
ti: PK2 11,91 km
ke:
to: aamu: PK1 4,83,  ilta: VK 11,7 km
pe: PK1 5,23 km
la: PK2 10,6 km, nopeusvetoja 5 x 25 s., jumppa 15 min
su: PK1 19,12 km

Kommentit

 1. Ihanan talvisia maisemia. Me varmistimme valkean joulun suuntaamalla Lappiin, mutta nyt taitaa olla kotiseutukin valkoinen, mikäli kavereiden Facebook-päivityksiin on uskominen.
  Hyvää vuoden viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt sattui kyllä tosi hyvät ulkoiluilmat, lauhaa ja lumista. :) Ihanaa loppuvuotta sinullekin, Jonna!

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat