Itsenäisyyspäivän reippailu pienen ystävän kanssa

Ystävillämme oli itsenäisyyspäivänä muuttopäivä. Mies lähti kantohommiin ja minä sain meille vaihtokaupassa kaksi pienempää mieshenkilöä viettämään päivää. Kummilapsistamme nuorin asuu samalla paikkakunnalla, minkä vuoksi saamme ihan eri tavalla olla hänen elämässään mukana ihan arkisena apunakin.


Päivän härmärtyessä pakkasin kummipojan lampaantaljan ja villapeiton alle ja lähdin kärryttelemään hänen uutta kotiaan kohti. Enpä ole vuosiin lenkkeillyt vaunujen kanssa! Yritin juosta menomatkan reippaasti hyödyntäen vaunujen painon, mutta muutamat pysähdykset laskivat aina sykettä niin, että lopulta keskisyke oli aerobisella kynnyksellä. Suurin piirtein puolet matkasta meni peruskestävyyssykkeillä ja toinen puoli ala-vk-rasituksella. Keskivauhti oli 6:37 min/km.

Muistot ovat varmaan kultaantuneet, mutta Phil&Teds:t olivat ehkä juoksuun kevyemmät kuin tänään työnnellyt Emmaljungat? Vai olisiko sittenkin ihan harjoituksen puutetta... Meillä oli aikanaan käytössä myös mukavan vakaat kahden lapsen Croozer-pyöräkärryt, joita käytin silloin tällöin lenkkeilyyn, kun lapset olivat muutaman vuoden ikäisiä. Croozerit kestivät hyvin koirankin kiskaisut ja isot renkaat tekivät juoksemisesta helppoa. Enimmäkseen juoksin kyllä ilman lapsia, mutta joskus ei ollut muuta mahdollisuutta tehdä lenkkiä kuin ottaa koiran lisäksi muksut mukaan. Tänään lähdin kuitenkin vaunulenkille ihan siitä ilosta, kun sattui tällainen spesiaalitilaisuus.


Kotimatkan juoksin ilman seuralaista ja tietysti myös ilman vaunuja. Yritin pitää parempaa vauhtia, mutta hieman tahmeaa oli meno. Keskisyke 146 eli paluumatka meni vauhtikestävyysalueen kevyemmässä päässä. Keskivauhti 5:22 min/km. Napakassa pakkasessa oli vain harvakseltaan muita ulkoilijoita. Itsenäisyyspäivän kirkas taivas ja sisältä loistavat valot saivat juoksutunnelman aika hyvälle mallille. Juhlavan tunnelman voi saavuttaa myös hiki päässä ja räkä poskella. Koko lenkin pituus 9,5 km.

Hyvää itsenäisyyspäivää!


Kommentit

Kuukauden luetuimmat