Talvijuoksusarja marraskuu: 6 km

Tänään starttasi Mikkelin talvijuoksusarja. Juoksumatkat olivat 1, 3, 6 ja 10 km. Olin ensimmäistä kertaa mukana ja osallistuin kuuden kilometrin matkalle. Koska juoksu osui marrasputken yhdeksännelletoista päivälle, mietin, pitäisikö se jättää väliin kokonaan. Olo on kuitenkin ollut hyvä koko marraskuun, eikä mitään ongelmia palautumisesessa ole ollut, joten lähdin hyvillä mielin juoksemaan. Sää oli oikein hyvä: 4 astetta lämmintä ja vain hieman tuulta, sulat tiet.


Arvelin, että voisin mäkisellä reitillä alittaa puoli tuntia. Sen enempää en jaksanut pohdiskella tai suunnitella, enkä lopulta seurannut vauhtia juostessa paria vilkaisua enempää. Reitti oli yksinkertaisuudessaan sinne ja takaisin -tyyppinen, eli menomatkan alamäissä hirvitti jo valmiiksi paluumatkan nousut, toisaalta viimeinen puoli kilometriä olisi kokonaan alamäkeä.

Juoksu tuntui alusta asti rennolta ja hyvältä. Vauhti vaihteli ylämäkien 5:30 min/km ja alamäkien 4:15 välillä, kuitenkin keskivauhti oli ennakkoarvailun mukainen eli 4:50-4:55. Menomatkalla juoksin muutaman samanvauhtisen naisen kanssa ja arvelin saavani heistä vetoapua paluumatkalla, mutta he jatkoivatkin matkaa kympille, kun minä käännyin takaisin. Paluumatka oli siis yksinäinen, mutta kohtuullisen vauhdin ja lyhyen matkan vuoksi en ollut pulassa missään vaiheessa.

Nappasin kelloon kierroksen puolivälissä, mutta sen verran olin omissa maailmoissani, että en katsonut väliaikaa. Menomatkan aika omasta kellosta 0:14:20 ja keskisyke vielä vauhtikestävyysalueella: 154. Paluumatka vei 0:14:36, keskisyke 164. Paluumatkalla nousuja oli enemmän kuin menomatkalla, mutta paluuta helpotti myötätuuli.


Virallinen aika 0:28:55 eli tavoite alittui hyvin. Keskivauhti kellossa 4:50 min/km. Juoksu oli hyvä kovempi harjoitus. Kisarasitus saisi olla lyhyellä matkalla kovempi, mutta tänään, tässä vaiheessa vuotta ja marrasputken keskellä tuo tuntui riittävältä.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat