Putki päälle: viikko 44

Maanantaina pidin lepopäivän, koska se oli lokakuun viimeinen päivä. Marrasputki alkoi tiistaiaamuna maltillisesti puolen tunnin aamuhölkällä. Muutenkin viikko oli melko kevyt, juoksua 51 km.

ma:
ti: PK1 4,77 km
ke: PK2 8,51 km
to: PK1 4,37 km + VK 6,4 km
pe: PK2 8,43 km, sis. nopeusvetoja 4 x 30 s.
la: PK1 4,71 km
su: PK1 13,86 km


Keskiviikkona peruskestävyyslenkillä oli molemmat koirat mukana, ja vähän poikkeuksellisesti juostiin tällä kokoonpanolla vähän vauhdikkaammin. Pieni pakkanen ja tuuli taisi tuntua koirillakin, kun menohaluja riitti. Pitkillä suorilla koirien kevyt veto helpotti juoksua niin, että se näkyy keskivauhdissa (5:40 min/km), rasitus oli kuitenkin peruskestävyyden puolella. Nastakengillä juostessa olikin mahdollista antaa koirien vetää ravissa.

Torstaina juoksin Zaden kanssa kevyen puolen tunnin iltapäivähölkän ja sen päälle yksin 6,5 km vauhtikestävyyttä. Vk hieman kiihtyvänä lähinnä sen vuoksi, että lenkin loppupuoli sisälsi enemmän ylämäkiä. Keskisyke vk:ssa 151 ja keskivauhti 5:31 min/km. Koko lenkki 10,77 km.

Perjantai-illan lenkkinä tein peruskestävyyttä, välissä muutamia puolen minuutin nopeusvetoja noin parin minuutin palautuksella. Lunta oli satanut, mutta koska olin ilman koiria liikkeellä, juoksin tavallisilla juoksukengillä, eikä teiden liukkaus juuri haitannut. Nopeusvedoissa vauhti oli kiihdytyksen jälkeen noin 4-4:15 min/km. Palautuksessa pyrin pitämään vauhdin pk2-alueella, helposti se olisi laskenut kevyemmäksi. Lenkin keskivauhti 5:48 min/km ja pituus 8,43 km.


Lauantaina oli sellainen päivä, jolloin lenkki olisi jäänyt tekemättä, jos ei marrasputki olisi velvoittanut. Olin herännyt jo viideltä koirahommiin, enkä saanut iltapäivällä nukuttua yrityksestä huolimatta. Koirat olivat käyneet pitkällä metsälenkillä, joten niistäkään ei ollut lähtöapua. Juoksin hyvin kevyen puolituntisen ennen saunaa ja menin aikaisin nukkumaan.

Sunnuntaina olinkin jo normaalivoimissa. Tein pitkän lenkin "minimimittaisena" puolentoistatunnin hölkkänä, Ollin kanssa 6 km ja Zaden kanssa 8 km. Pakkasessa on vielä vähän totuttelemista, vaikka onkin aika paljon helpompaa, kun ei koirien tassuja tarvitse joka ulkoilun jälkeen putsata.

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Ei ollut mikään kaikkien aikojen loistoviikko, mutta putkessa ollaan. :)

   Poista
 2. Ihanan aurinkoisia lenkkimaisemia - tsemppiä marraskuun juoksuihin!

  VastaaPoista
 3. Mitä? Joko siellä luistellaan? Sinä olet käynnistänyt marrasputken juosten. Minä pohdin kävelyversiota. =) Sinun vauhtisi ovat kasvaneet ja kyllä minusta 51km/vko kuulostaa tosi paljolta. Olet kovassa vedossa! Vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, Mikkelissä luistelukausi käynnistyy aika pian, kun lämpötilat laskevat nollaan. Jääpallo on täällä aika iso laji ja Hänskissä on jäähdytys tuolla kentän alla.

   Vk ja pitkä eivät olleet mitenkään erityisen kuormittavia tällä viikolla. Kilometrit kertyivät lähinnä noista kevyistä lenkeistä, roskakilometreistä, sanoisi joku ilkeä. :D

   Poista
 4. Nyt mua vähän harmittaa etten lähtenyt marrasputkeen mukaan. Olis ollut varmaan hauska kokeilu nimenomaan juosten. Siinä kävellen-putkessa en nähnyt mitään haastetta, koska joka päivä teen jonkun pidemmän lenkin koiran kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, seuraavaan putkeen sitten mukaan! Koiranomistajalla ei tosiaan ole vaikeuksia lähteä ulkoilemaan. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat