Oivalluksia-haaste

Sain haasteen Jannan askeleet -blogin Jannalta sekä Askel askeleelta -blogin Satulta. Kiitos siitä! Tässäpä muutamia kuvia puhelimesta ja niihin liittyviä ajatuksia.

Tiedekeskusteluja lapsen kanssa
Luen sanomalehtiä oikeastaan vain töissä. Nappaan joskus kuvan lasten tiedekysymyksistä Hesarista ja luen ne kotona yhdelle fysiikkaan taipuvaiselle jälkeläiselle. Tästä lähtikin liikkeelle hyvät pohdinnat painovoimaan, painoon ja massaan liittyen.


Metsämuija
Liikun paljon metsässä, muutenkin kuin lenkkeilymielessä. Viime aikoina metsäkäynnit ovat liittyneet erityisesti pelastuskoiraharrastukseen. Tämä kuva on otettu jäljensuunnittelureissulla, mutta otin sen oikeastaan vain omaksi ilokseni. Isovarpuräme on suotyypeistä yksi suosikkini: suopursun kukkimisen aikaan se tuoksuu upealta. Kookkaat varvut hidastavat liikkumista, samoin raskas rahkasammal, mutta näissä hoikkarunkoisten mäntyjen metsiköissä on hienoa, vähän mystistä tunnelmaa.


Harrastuskaverit
Koirista on aina hirveän paljon kuvia. Tässä kuvassa Zade oli vielä niin pieni, että se ei itse päässyt sohvalle. Dalmatiankoira on ihana rotu, toisaalta aktiivinen ja toiminnallinen ja toisaalta laiska, huonoa säätä välttelevä sohvaperuna.


Ei kellukkeita
Lasten kasvaminen on jännä juttu, kun sen tajuaa viiveellä. Asiat vain ovat jääneet jossain vaiheessa pois: päiväunet, syöttämiset, kengännauhojen sitomiset, "mitä tässä lukee" -kysymykset.
 


Lenkkifiiliksiä
Juokseminen on parasta päivässä. Kevyesti tai reippaasti, lyhyesti tai pitkään. Juokseminen on parasta rentoutumista, juoksemisen ajatteleminenkin tekee mielen paremmaksi.


Jokos te muut olette kuvia etsineet?
Running Diaries / Salla?
Sporttaillaan / Hanna?
Juoksuttaa / Piia?

Kommentit

 1. Kiitos haasteesta, lisäilin blogiini muutaman kuvan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Kävi kyllä mielessä, oletko jo synnyttelemässä. :)

   Poista
 2. Täältähän se haaste jo löytyikin, ja vitsit olipa kiva lukea näitä oivalluksia:) Sun blogissa lukisi enemmänkin tämmöisiä juttuja juoksu-ja treenijuttujen lisäksi. ;) Ja voi että tuo koiranpentu-kuva. En kestä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sivuraiteilla-jutut on ihan hauskoja joo! Joskus näitäkin, fiiliksen mukaan. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat