Marrasputki on päättymässä: viikko 47

Marrasputken viimeinen kokonainen viikko sujui hyvin sekä jaksamisen että aikataulujen puolesta. Ainoastaan viikonlopun muu elämä hankaloitti juoksemista, mutta hyvin siitäkin selvittiin. 61,7 kilometrin viikko.

ma: PK1 6,31 km
ti: PK2 9,38 km
ke: VK 6,87 km + verkat yht. 9,13 km, jumppa 15 min
to: PK1 5,35 km
pe: PK2 11,71 km
la: PK1 5,72 km
su: PK1 14,07 km

Maanantaina palauttelin viikonlopun testijuoksusta ja pitemmästä pk-lenkistä. Lenkkikaverina molemmat koirat, joiden kanssa juostiin hyvin kevyesti reilu kuusi kilometriä. Taisin jo viime viikolla kirjoitella, että juoksunarttu ja hänen palliton rakastajansa merkkailevat nyt ihan huolella, niin tälläkin lenkillä.

Tiistaina vein pojan treeneihin ja lähdin kuplahallilta peruskestävyyslenkille Zaden kanssa. Vesisade teki illasta todella pimeän, mutta toisaalta sulilla teillä oli helppo juosta. Oli mahtavan hyvä meno päällä, keskivauhti 5:39 min/km. Keskisyke 137, muutaman pykälän alle aerobisen kynnykseni. Juoksimme 9,38 km (0:53:06). Marrasputki on sujunut aika paljon paremmin mitä odotin. Tänä päivänä olin juossut kolme viikkoa ilman lepopäiviä, silti olo oli voimakas ja askel lennokas.


Keskiviikkona satoi. Lähdin treenikuskiksi nuoremmalle pojalle ja samalla lenkille itsekin, koirat viettivät kevyttä päivää ja jätin ne kotiin. Ilman koiria juostessa käytän usein tilaisuuden hyväkseni ja teen kovemman harjoituksen, niin tälläkin kertaa. Edellisen lauantain testijuoksun vuoksi juoksin tarkoituksella hieman kevyemmän vk:n, mukavan rentoa vauhtia. Lämmittelin vajaa pari kilometriä. Varsinainen harjoitus 6,78 km, keskivauhti 5:19 min/km ja keskisyke 150 (vk-alueeni on 140-160). Matkaa olisi ollut kiva jatkaa vielä pitemmäksi, mutta aikaa oli nyt vajaa tunti. Reilu 9 km tuli pituudeksi verkkailujen kanssa. Illemmalla vähän keskivartalojumppaa.

Torstaina oli viimeinen päivä ennen kuin talvi tuli takaisin. Pesin lasten kuraisia vaatteita ja pyyhin lattioita. Harmitti lähteä lenkille sateeseen, kun tiesin, että sen jälkeen saisin pestä yhden koirankin. Mutta sellaista se on, ja olihan tuokin niin turha syy harmitukseen. Lopulta olikin tosi mukava lenkki, seuranani oli iloinen hännänheiluttaja-hyppysuukottelija Zade. Kevyt 5 km.

Perjantain vauhdikkaammalle pk-lenkille lähdin yksin. Jaloissa tuntui alkuviikon reippailut ja muutenkin väsytti, kun viikolla oli pari viiden herätystä. Iltakahdeksan jälkeen oli liikkeellä enemmän pikkujoulujen viettäjiä kuin lenkkeilijöitä, mutta väitän, että oma fiilis oli vähintään yhtä hyvä kuin juhlijoilla. Oli muutama aste pakkasta ja kevyesti lumiset maisemat. Rennon letkeästi 11,7 km, 5:58 min/km, keskisyke 138. On sitä onnekas, kun voi juosta.


Lauantaina juoksin koirien kanssa kevyen aamulenkin, 5,72 km. Mies oli pelireissulla iltaan saakka, joten vietin mukavaa lauantaipäivää lasten kanssa. Kiirehdin pikkujouluihin heti, kun isäntä palasi taloon.

Hölkkäilin(!) kaupungilta kotiin kahden jälkeen yöllä. Sain kuitenkin nukuttua puoli yhdeksään, vaikka olen todella huono nukkumaan aamulla. Nukahdin iltapäivällä elokuviin, sen jälkeen valikoin rästitöistä niitä, joissa ei isommin ajattelua tarvittu ja jatkoin työviikkoa. Iltaan asti vetkuttelin ja sitten täytyi lähteä juoksemaan. Jos ei olisi ollut marrasputki, en olisi jaksanut lähteä. Toisaalta voi miettiä, olisiko pitänyt marrasputken vuoksi lopettaa pikkujouluilta vähän aiemmin. Mutta kun sain lähdettyä, ei juokseminen ollutkaan niin vaikeaa, mitä oletin. Lenkitin koirat erikseen, yhteensä 14 km. Sain siis tehtyä ihan hyvän puolipitkän. Rasitus hyvin kevyt, kuten sunnuntaisin usein. Keskisyke 125 ja vauhti 6:57 min/km.

Kommentit

 1. Ei voi kuin nostaa hattua, mä en olis ikinä jaksanut tällaista marrasputkea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin luulin, että tämä kävisi raskaammaksi. Lopulta ero "normaaliin" ei ehkä ollutkaan niin suuri, mitä ajattelin. Kuitenkin ihmettelen sitä, että lepopäivät eivät ole välttämättömiä tällaisellakaan jaksolla. Tunnen itseäni oikeasti aika huonosti!

   Poista
 2. Niin se vaan putken loppu häämöttää, ihan näköpiirissä. :) Hienosti olet saanut taas kilometrejä kasaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se häämöttää! :) En ole missään vaiheessa kevennellyt varmuuden vuoksi, vaan mennyt normaalisti plus lepopäivät. En tiedä oliko järkevää, mutta sillä tavalla tietysti matkaa tulee enemmän kuin yleensä.

   Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat