Viikko 43

Tällä viikolla oltiin kyllä säiden puolesta synkkyyden ytimessä, sadetta ja pimeitä lenkkejä on riittänyt. Mutta mieli on ollut onnellinen ja virkeä. Rautakuuri taitaa tepsiä, kun virtaa riittää ihan valtavasti. Pitkän lenkin tilalla tein tällä viikolla reippaamman puolitoistatuntisen, muuten oli perushommien viikko. Juoksua 58,85 km.

ma: PK1 4,67 km
ti: PK2 10,32 km
ke: jumppa 30 min
to: VK1 20 min + VK2 15 min + verkat yht. 13,88 km
pe: PK1 11,91 km
la: PK2 14,66 km
su: PK1 3,4 km


Maanantaina oli tarkoitus pitää lepopäivä, mutta käytiinkin koko perheellä ulkoilemassa. Pojat pyöräilivät ja me miehen kanssa juostiin. Koirat tietysti myös mukana. Kevyttä menoa 4,67 km.

Tiistaina reippaampi kympin peruskestävyyslenkki Zaden kanssa. Rasitus ei ollut ihan aerobisella kynnyksellä, keskisyke 132 ja vauhti 5:59 min/km. Mukavaa, helppoa juoksua.

Keskiviikkona lihaskuntoa, joka tuntuu tällä hetkellä niin kovin tylsältä tehdä. Onneksi lapset tsemppasivat ja näyttivät mallia: vanhempi poika on jo aika kova lankuttaja ja nuorempi tykkää tehdä istumaannousuja hirveitä määriä... Otin jopa kahvakuulan pitkästä aikaa esille, kylläpä tuntui 10 kg paljolta. Ihan hyvin sain kuitenkin jumpattua ja kyykkäykset tuntuivatkin seuraavan päivän lenkillä.

Torstain vauhtikestävyslenkille tein pitkän warm upin koirien kanssa, käytännön syistä tietysti, olihan niidenkin lenkille päästävä. Saivat tyytyä puolituntiseen, jatkot juoksin yksin. Ensin 20 minuuttia rentoa vk:ta, 5:27 min/km keskisykkeellä 145, matka 3,68 km. Pari minuuttia palauttelua, jonka jälkeen 15 minuuttia reipasta vk:ta 5:12 min/km keskisykkeellä 155, matka 2,89 km. Reitinvalinta oli vähän huono: viisitoistaminuuttinen loppui keskustan nurkille, josta aloitin jo loppupalauttelut. Kilometrin pitemmällä lenkillä olisi tuo jälkimmäinenkin veto ollut helppo pidentää kahteenkymmeneen minuuttiin. Hyvä lenkki, ei yhtään liian kovaa. Kokonaispituus 13,88 km.


Perjantain kevyelle hölkälle lähdin pitkästä aikaa ystäväni kanssa. Meillä oli molemmilla koirat mukana. Synkässä sateessa ei ulkoilureitillä tullut montaa vastaantulijaa, joten koirat saivat juosta paljon vapaana. Olipa mukava jutella ja juosta yhdessä. Olemme molemmat elämänvaiheessa, jossa lapset ovat jo aika isoja, jolloin työlle ja harrastuksille on enemmän aikaa kuin ennen. Ja sekös innostaa tavoitteista nauttivia naisia. Vajaa 12 km tutkimussuunnitelmia, seminaareja, havaintoja tehostuneista työtavoista. Hyvän fiiliksen lenkki!

Lauantaiaamuna kävin katsastamassa viranomaistarkastuksen metsäalueita ja suunnittelemassa tarkastusta. Satoi taas vettä, mutta sain suunnitelmat tehtyä ja metsäterapia teki hyvää vapaapäivän aamuna. Varsinainen lenkki jäi iltaan ihan viimeiseksi, kun päivällä oli vieraita, ja joiden lähdön jälkeen mies kävi ensin tekemässä oman treeninsä. Eipä ollut sateisen pimeänä lauantai-iltana juuri muita lenkkeilijöitä liikkeellä. Perjantain kevyen pk:n vuoksi tein vähän reippaamman lenkin, tasan kuuden minuutin vauhtia. Matka 14,66 km ja keskisyke 135.

Sunnuntaina vain pieni kevyt hölkkä koiranäyttelypäivän jälkeen. Mukana yksi koira ja yksi pyöräilijä. Viikon teeman mukaisesti sateista ja pimeää. Matka 3,41 km


Kommentit

Kuukauden luetuimmat