Viikko 40

"Määräsyksyn" ensimmäiseen viikkoon mahtui kaksikin lepopäivää, eikä kilometreilläkään hulluteltu: 49,82 km. Mutta ei huono viikko, ja tulevalla viikolla ei ainakaan jaksamisen vuoksi tarvitse ottaa kevyemmin.

ma:
ti: PK2 10,47 km
ke: PK1 6,33 km
to:
pe: aamu: PK1 4,9 km, ilta VK2 4,94 km + verkat 2,99 km
la: PK1 3,62 km, jumppa 20 min
su: PK1 17,07 km


Tiistaina reippaampi pk-lenkki. Keskisyke oli hieman aerobisen kynnyksen alapuolella (137) ja keskivauhti 5:47 min/km. Zade oli mukana lenkillä. Juoksimme sille osittain uutta reittiä ja pilkkuneiti olikin kovin innoissaan uudesta ympäristöstä. Lenkin pituus 10,5 km.

Keskiviikkona mentiin koirien kanssa palauttava kuuden kilsan hölkkä. Sykettä en mitannut, mutta keskivauhti oli kevyt 6:33 min/km.

Torstaina meillä oli heti työpäivän päätyttyä pelastuskoiratreenit hämärän tuloon asti. Zade jäljesti ensimmäistä kertaa vähän kauemmin eli kolmisen tuntia vanhentunutta jälkeä. Nostossa oli intoa enemmän kuin taitoa, mutta ensimmäisen esineen ja erityisesti ensimmäisen kulman jälkeen sujui hienosti. Olli-raukka sai tyytyä etsimään ruokapurkin metsästä, nivelrikon vuoksi se on nyt sairauseläkkeellä kunnon treeneistä.

Torstaina koirat joutuivat jälkitreenien vuoksi tyytymään melko lyhkäisiin ulkoiluihin, joten perjantaiaamuna juoksuvermeisiin tarttuminen sai aikaan perin innokasta liikehdintää. Kylmä tuuli taisi vielä lisätä dallujen menohaluja: ensimmäinen pikapysähdys tapahtui vasta noin puolen kilsan päästä kotoa. Vajaa viisi kilometriä, 6:39 min/km.

Perjantain iltalenkin tein yksin: tasavauhtinen 25 minuutin vauhtikestävyyslenkki plus alku- ja loppuverryttelyt. Reitti oli tasainen ja vk:ssa keskivauhti 5:04 min/km. Keskisyke oli 155, vk2-harjoitusalueenihan on noin 147-160. Vauhtikestävyysosuuden pituus vähän vajaa viisi kilometriä ja koko lenkki 7,92 km.


Lauantaina mies valitsi lenkkikaverikseen Zaden (kuten aina, jos hän pääsee valitsemaan), joten minä ulkoilutin Ollin. Teimme hyvin lyhyen iltapäivähölkän, matka 3,6 km. Vauhti oli varsin kevyt (6:56 min/km) ja fleksissä juostessa Ollilla oli mahdollisuus mennä enemmän omaan tahtiin, nuuskutella. Lenkin kesto oli 25 minuuttia. Lenkin päälle vähän pakkopullaa eli lihaskuntoa parikymmentä minuuttia.

Sunnuntain pitkälle lähdin heti aamulla. Molemmat koirat odottelivat aamulenkkiä, joten otin ne yhtä aikaa mukaan. Juoksin koirien kanssa noin seitsemän kilometriä ja sen jälkeen kympin yksin. Juoksu oli kevyttä ja mukavaa. Viikonloppuaamuina kaupungissa on jännän uninen tunnelma. Syke oli reilusti alle 130 koko matkan, keskivauhti 6:26 min/km. Aikaa kului 1:50. Hyvä, kevyehkö pitkä, joka olikin Kuopion puolikkaan jälkeen pisin juostu lenkki.

Kommentit

Kuukauden luetuimmat