Treeniviikko 42

Tällä viikolla sain aika hyvin tehtyä suunnitellut lenkit. Keskimääräinen rasitus oli kevyt ja lenkit olivat pääasiassa lyhyitä, joten palautumisen kanssa ei ole ollut ongelmia, vaikka ainoa lepopäivä oli maanantaina. Kilometrejä 57,8.

ma:
ti: PK2 9,99 km
ke: PK1 6 km, jumppa 20 min
to: PK2 4,04 km
pe: PK1 3,65 km + VL 6,39 km
la: PK1 6,57 km
su: PK 21,16 km


Maanantaina pidin lepopäivän, olin aika väsynyt. Sunnuntain pitkä ei ollut kuin 17 km, mutta lähdin lenkin jälkeen kiireesti käymään läpi kahden tulevan pelastuskoiran viranomaistarkastukseen suunniteltuja alueita. Tunnin rivakkatahtinen metsäkävely pitkän lenkin päälle teki tehtävänsä ja olo oli kuin reilummankin pitkän lenkin juosseella.

Viikon eka lenkki siis levänneenä tiistaina. Juoksin Zaden kanssa kympin reippaampaa peruskestävyysvauhtia (5:56 min/km, keskisyke 139).

Keskiviikkona 6 km palauttelulenkki koirien kanssa ja parinkymmenen minuutin jumppa kotona: kyykkyjä, keskivartaloa ja punnerruksia.


Torstaina kaikilla perheemme miehillä oli treenit, mikä ohjasi illan aikatauluja. Koirat käytettiin kävelylenkeillä, varsinkin nivelrikkoisella Ollilla pyritään pitämään aina välipäivä kytkettynä juoksemisesta. Ehdin kuitenkin yksin pienelle lenkille hakiessani yhtä futaajaa. Tein Kalevankankaalla 25 minuutin lenkin aerobisella kynnyksellä. Reitille sattui muutamia nousuja, jotka juoksin rennosti. Syke nousi niissä vauhtikestävyyden puolelle. 6:19 min/km, keskisyke 142.

Perjantai on nykyisin aikataulullisesti helppo treenipäivä: kaikilla muilla meidän perheessämme on huilipäivä. Ehdin lenkille kokonaan valoisan aikaan, heti työpäivän jälkeen siis. Juoksin ensin Ollin kanssa 3,65 km kevyesti (6:29 min/km). Zaden kanssa lähdettiin ulkoilureitille, jossa mentiin viisi kilometriä vauhtileikittelyä: ylämäet kovempaa ja muuten suunnilleen ala-vk-alueella palautellen. Lenkki oli tosi kiva! Mäissä oli mukava mennä tehokkaalla askeleella ja helpommat alamäet ja tasaiset palauttivat voimia hyvin. Keskivauhti yllättävänkin reipas 5:31 min/km, paitsi viimeisellä palauttelukilometrillä minuuttia hitaampi. Keskisyke 148. Juoksen aika harvoin vauhtileikittelylenkkejä, mutta vaikka tällä tavalla toteutettuna se onkin hauskaa. Tarvitsen jonkinlaiset raamit harjoitukseen, en tykkää epämääräisyydestä. Koko lenkin pituus noin 10 km.

Vauhtileikittelyn sykekäyrää.

Lauantaina mies oli pelireissulla iltaan asti. Vietettiin poikien kanssa kivaa päivää kaupungilla ja uimahallissa. Lauantai-illan lenkki oli yksi parhaista pitkään aikaan: vanhempi poika lähti mukaan ensimmäiselle kolmelle kilometrille. Lenkkiin yhdistettiin Ollin iltaulkoilutus ja pokémonien jahtaaminen, joten pysähdyksiä tulikin monta. Mutta hauskaa oli! Toisen puolikkaan lenkistä juoksin Zaden kanssa. Kokonaismatka 6,57 km ja keskivauhti hieman alle 7 min/km.

Viime viikolla pitkällä lenkillä ei kulkenut, mutta tämän viikon sunnuntaina oli hyvä päivä. Tossu nousi kevyesti koko matkan. Reitillä oli muutama pitempi nousu, mikä oli hyvävoimaisena mukavaa vaihtelua. Alkumatkasta vauhti oli 6:45 min/km ja lopussa noin 6 min/km. Keskivauhti 6:27 min/km. Sykettä en mitannut, mutta vauhdin mukaisesti rasitus kasvoi hyvin kevyestä aerobiselle kynnykselle. Matka 21,16 km.

 

Kommentit

  1. Onpas taas hyvältä kuulostava viikko takana. Sun ei paljon tarvitsekaan pinnistellä, kun marrasputki jo onnistuu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin sitä olen miettinyt, että lepopäivien pienet hölkät ei ole kovin paljon lisää. Se arveluttaa, miten lähtee muut lenkit lyhenemään ja jaksaako tehdä vauhtilenkkejä kuun lopussa. Aikataulut ei pitäisi olla ongelma, kun koirat on vietävä joka tapauksessa, niin siinähän sitä samalla juoksee. Reilu viikko aikaa vielä mietiskellä. Mutta jos sinä, niin kyllä minäkin sitten. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat