Lisää määrää

Juoksumotivaatio on nyt jostain syystä ihan tapissa. Ajattelin aiemmin, että otan syksyn aika kevyesti, mutta enpä otakaan. Tai tehojen puolesta varmaan joo, mutta kokeilen juosta vähän enemmän määrää. Sehän minulla on ollut haaveissa jo aiemmin, mutta esimerkiksi vuosi sitten tähän aikaan elettiin koiranpentuelämää, jolloin juoksemiseen käytettävä aika oli tiukemmassa. Nyt jonkin verran säätöä aiheuttaa Ollin nivelrikko. Kevyet lenkit noin joka toinen päivä ovat sille ok, mutta esimerkiksi pitkälle lenkille sitä ei voi koko matkalle ottaa mukaan. Zaden lenkkimaksimi on nyt reilu 1-vuotiaana ollut noin kymppi, mutta sitä voidaan tulevan talven aikana kasvattaa pitemmäksi. Joka tapauksessa tilanne lenkkikavereiden osalta on helpompi kuin viime vuonna.

Kävin maanantaina voimakkaan, leukaperiin asti heijastuvan rintakivun vuoksi lääkärissä. Sydänfilmin, keuhkokuvan ja verikokeiden perusteella todennäköisin syy kivulle oli vain jonkinlainen lihaskramppi, ei siis mitään sydänperäistä, mikä noilla tutkimuksilla haluttiin sulkea pois. Sydämen lyöntirytmi on hidas, mutta se ei yllättänyt, onhan syke juostessakin matala. Ainoa huomautettava asia tutkimuksissa oli hemoglobiini, joka oli vain 116. En tiedä minkälaisella tasolla se minulla normaalisti on, mutta kyllä se sentään viitearvoihin on osunut. Rautakuurin paikka.


Sydän siis toimii ja syksyn ihana kirpeys houkuttelee juoksemaan. Vuoden viimeiselle neljännekselle otan tavoitteeksi juosta enemmän kuin aiemmin tänä vuonna. Juoksukilometrejä on syyskuun loppuun mennessä takana 1638, siis 546 per vuosineljännes, 182 per kuukausi. Huhtikuussa olen juossut 227 km, joten loppuvuoden tavoite ei tunnu ollenkaan hurjalta, varsinkaan, jos jätän tarkemmat kilometritavoitteet asettamatta kokonaan. Ja jätän, ei niillä sinällään ole väliä. Tavoite täytyy jo keskimäärin vajaa 50 km viikoilla. Työt ja perhe-elämä aiheuttavat tietysti jonkin verran rajoituksia ajankäyttöön, mutta se on vain hyväksyttävä ja yritettävä suunnitella tärkeimmät päivät.

Katsotaan vuodenvaihteessa, miltä määrän nosto tuntuu.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kuukauden luetuimmat